Moja działka-danutab cz.3
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Danka to Ci bardzo współczuję...nie martw się, swoje trzeba wyleżeć...,a róże poczekają.Byleby nie za długo...Szybkiego zdrówka 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Jadziu jeśli pytasz o róże z Rosa Ćwik to przyszły bardzo ładne sadzonki pokazywałam
3 września na stronie 52. U nas też dzisiaj było ładnie ale ja muszę swoje odleżeć.
Nelu róże zadołowałam przejściowo więc jakiś czas wytrzymają.Byle by było sucho bo nie da się sadzić tych róż i tych co przyjdą.
3 września na stronie 52. U nas też dzisiaj było ładnie ale ja muszę swoje odleżeć.
Nelu róże zadołowałam przejściowo więc jakiś czas wytrzymają.Byle by było sucho bo nie da się sadzić tych róż i tych co przyjdą.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No przecież je oglądałam ,ale chyba nie doczytałam
. Ostatnio miałam trochę zastoju Forumowego i to dlatego . To jestem spokojna ,bo naprawdę ładne sadzonki . Zdrowiej Danusiu 

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ja też współczuję Ci, Danusiu! Najtrudniej jest chorować, kiedy w ogrodzie tyle prac czeka.
Ale jak dobrze chorobę wyleżysz, to szybciej wrócisz do zdrowia!
To jest trochę pocieszające, prawda? No i to, że czas sadzenia róż w zasadzie przypadał zawsze w październiku ...

Ale jak dobrze chorobę wyleżysz, to szybciej wrócisz do zdrowia!

- JAKUCH
Teraz słyszałam ,że na pażdziernik już zapowiadają opady śniegu . Oby te prognozy się nie sprawdziły ,gdyż też czekam na różę a ona będzie dopiero w pażdzierniku
. Danusiu kuruj się 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Danusia zdrowiej szybko, bo pogoda jak złoto.
Dawno nie było tak ładnego dnia jak dzisiaj.
Zrobiłam wreszcie chodnik i umocniłam brzeg od strony sąsiada, gdzie ujeżdżała mi ziemia.
Kręgosłup chce mi odpaść, ale dałam rady.....
Nie daj się choróbsku i wracaj do zdrowia.

Dawno nie było tak ładnego dnia jak dzisiaj.
Zrobiłam wreszcie chodnik i umocniłam brzeg od strony sąsiada, gdzie ujeżdżała mi ziemia.
Kręgosłup chce mi odpaść, ale dałam rady.....

Nie daj się choróbsku i wracaj do zdrowia.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Jadziu zdarza się że czasem gdzieś coś czytamy a potem nam to umyka.Śnieg może i spadnie ale mam nadzieję że nie będzie to jeszcze zima było by to straszne.
Izuniu choroba nie wybiera sobie pory po prostu przychodzi, a my musimy sobie z nią radzić.
Grażynko wiem że dzisiaj było pięknie nie mogłam wysiedzieć w domu i poszłam na działkę oczywiście podlałam tylko doniczki i leżałam na leżaku wygrzewając się w słoneczku a prace ogrodowe czekają.Zrobiłam kilka zdjęć i aż mi trudno uwierzyć że za miesiąc wszystko może się skończyć.
clematis Błękitny Anioł nie wyszedł na wiosnę myślałam że zaginął
dalej kwitnąca Księżna Diana
również Cassandra kwitnie bez przerwy i wygląda dalej pięknie.
Izuniu tak kwitnie clematis New Love właśnie zakwitł jednym bukietem ale nie wiem czy pachnie bo musiałabym położyć sie na ziemi by to sprawdzić a nie mam zamiaru tego robić.
ostatnia donica lilii
Rhapsody in Blue ostatnie jej kwiaty
Amaretto kwitnie bez przerwy
i na koniec ostatnia moja zdobycz, dostałam od mojej koleżanki po zakończeniu wystawy ogrodniczej Towarzystwa Miłośników Ogrodnictwa która odbyła się 11,12,13 września w Cieszynie.

Izuniu choroba nie wybiera sobie pory po prostu przychodzi, a my musimy sobie z nią radzić.
Grażynko wiem że dzisiaj było pięknie nie mogłam wysiedzieć w domu i poszłam na działkę oczywiście podlałam tylko doniczki i leżałam na leżaku wygrzewając się w słoneczku a prace ogrodowe czekają.Zrobiłam kilka zdjęć i aż mi trudno uwierzyć że za miesiąc wszystko może się skończyć.

i na koniec ostatnia moja zdobycz, dostałam od mojej koleżanki po zakończeniu wystawy ogrodniczej Towarzystwa Miłośników Ogrodnictwa która odbyła się 11,12,13 września w Cieszynie.

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Kto by pomyślał, ze jeszcze teraz tak pięknie mogą kwitnąć lilie!
Bo powojniki i róże, to już całkiem inna rzecz
New Love wygląda na jaśniejszy, niż na zdjęciach w internecie, ale tak jak mówiła, ma wyraźnie odcień ultramaryna!
Wolę Cassandrę 

Bo powojniki i róże, to już całkiem inna rzecz

New Love wygląda na jaśniejszy, niż na zdjęciach w internecie, ale tak jak mówiła, ma wyraźnie odcień ultramaryna!

Izuniu New Love jest dużo jaśniejsza od Cassandry i zdecydowanie dużo ładniejsza.
- JAKUCH
DANUSIU spotkanie było urocze a Ania i Nela przesympatyczne dziewczyny . Szkoda ,ze czas tak szybko mija . Tak się ciesze ,że je poznałam
-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Kontakt:
Witaj Danusiu
Twój ogród jest bardzo energetyzujący, wprost kipi kolorami
Zazdroszczę wspaniale rozrośniętej glicynii.
Przy okazji chciałam zapytac o uprawę powojnika Cassandra, bo właśnie go zakupiłam i zastanawiam się jakie ma wymagania

Twój ogród jest bardzo energetyzujący, wprost kipi kolorami

Zazdroszczę wspaniale rozrośniętej glicynii.
Przy okazji chciałam zapytac o uprawę powojnika Cassandra, bo właśnie go zakupiłam i zastanawiam się jakie ma wymagania

Niesamowity Eukomis, czy masz tylko jedna cebulkę? Ja mam inne myślałam, że się wymienimy. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Danusiu trzeba się pospieszyć bo od soboty zapowiadają załamanie pogody i duże ochłodzenie.
Cieszmy się widokiem kwiatów, bo już niedługo zacznie się siedzenie w domu.
Cieszmy się widokiem kwiatów, bo już niedługo zacznie się siedzenie w domu.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ta Cassandra za mną chodzi od wiosny, jest na liście, tylko zamówienia do dziś nie zrobiłam
Ale na wiosnę pójdzie na pierwszy strzał, jest boska

Ale na wiosnę pójdzie na pierwszy strzał, jest boska

Dobrze,że już przesilenie choroby więc już szybko dojdziesz do pełni sił.Mnie dzisiaj cosik podłamuje ale użyłam wszystkich sposobów "babcinych" to może min ie.
Jadzi dziękuję za tyle komplementow w każdym wątku-a spotkanie było nad wyraz miłe.
Eukomis -to ci dopiero roślina-cudowna.Teraz nie dziwię się,że Halinka taki ma nick.
Wszyscy straszą zimnem i mrożną zimą ,że az ciary przechodzą po ciele.
Danuśka buziaki!
Jadzi dziękuję za tyle komplementow w każdym wątku-a spotkanie było nad wyraz miłe.
Eukomis -to ci dopiero roślina-cudowna.Teraz nie dziwię się,że Halinka taki ma nick.
Wszyscy straszą zimnem i mrożną zimą ,że az ciary przechodzą po ciele.
Danuśka buziaki!
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka