Kwiaty u Joane
- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiaty u Joane
Ale cudne okazy takie rozrośnięte... Szkoda że nie masz zdjęcia podczas kwitnienia bo musiało to pięknie wyglądać 

- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne okazy,aż się oko cieszy
Ja mam podobnego,bardzo rozrośnietego ale przy Twoim to młodziak.Muszę mu też fotkę strzelic

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Śliczne roślinki,cereopegia ma długaśne pędy
Asiu gratulacje złotka

- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Moja wieloletnia Ceropegia woodi. Też ze szczepki, trochę ostatnio oskubana.

[/quote]
Sliczna, własnie sobie taką sprawiłam , troche na razie zabiedzona, piszesz , że masz ją kilka lat, jak to jest naprawdę?
Pisze, że ona jest 2-letnia, pozniej trzeba ja od nowa odmładzać , bo zamiera. Ty tak robisz?

Sliczna, własnie sobie taką sprawiłam , troche na razie zabiedzona, piszesz , że masz ją kilka lat, jak to jest naprawdę?
Pisze, że ona jest 2-letnia, pozniej trzeba ja od nowa odmładzać , bo zamiera. Ty tak robisz?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na początku gratuluję złotej karty, wyobrażam sobie, jak to musi cieszyć, bo świadczy o tym, że dobrze ci jest z nami i nam z tobą. JA chyba jeszcze długo sobie na nią poczekam.
Wy "złoci" jesteście filarami tego forum.
A teraz kilka słów o ceropegii. Bardzo oryginalna roślina. NIe widziałam takiej jeszcze. Powiedz mi, czy ona może stać w domu w pólcieniu, tak jak scindapsuus lub cissus, czy raczej bliżej okna. Jest tak piękna, że chciałabym taką wcisnąć jeszcze do mojego domu.
Wy "złoci" jesteście filarami tego forum.
A teraz kilka słów o ceropegii. Bardzo oryginalna roślina. NIe widziałam takiej jeszcze. Powiedz mi, czy ona może stać w domu w pólcieniu, tak jak scindapsuus lub cissus, czy raczej bliżej okna. Jest tak piękna, że chciałabym taką wcisnąć jeszcze do mojego domu.
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Ale dużo gości.
To ja stara baba a szczepię inne kolory i mam nadzieję, że doczekam takich okazów a ty?
AnnaAgnieszka, Doti, Damian,
za miłe słowa.
anik
Wszystkim odwiedzającym mnie serdecznie dziękuję. To dzięki wam wszystkim doszłam do złotka i za to częstuję was Tym

A co masz zamiar tak wcześnie odchodzićarlet3 pisze:toż ja tyle nie dożyję

To ja stara baba a szczepię inne kolory i mam nadzieję, że doczekam takich okazów a ty?

Ja też. Tylko, ja już nie mam ich gdzie wieszać.elcia1974 pisze:Bardzo lubię zwisające kwiatuszki.
Ja też żałuję, ale mam z przed kilku lat jak jeszcze był w mniejszej doniczce i na parapecie. Jak znajdę to wstawię.renata_22 pisze:Szkoda że nie masz zdjęcia podczas kwitnienia bo musiało to pięknie wyglądać
AnnaAgnieszka, Doti, Damian,

A więc moja ma conajmniej 12 lat. Na początku pod mamy opieką rosła powoli, ja natomiast traktuję ją jak kaktusa. Siedzi w ziemi dla kaktusów i widać, że jej bardzo służy. Nigdy jej nie odmładzałam, jedyne to jak komuś się podoba to urywam długie pojedyńcze łodyżki i ucinam na kawałki. Co parę lat przesadtam do nowej ziemi i większej doniczki.nyskadu pisze: piszesz , że masz ją kilka lat, jak to jest naprawdę?
Ja ją uprawiam cały czas w domu. Jeżeli będzie w półcieniu to nie zakwitnie i będzie miała mniejsze serduszka. Ja swoją uprawiam na wchodnim oknie w temperaturze pokojowej, zimą trochę chłodniej.wanda7 pisze:Powiedz mi, czy ona może stać w domu w pólcieniu, tak jak scindapsuus lub cissus, czy raczej bliżej okna. Jest tak piękna, że chciałabym taką wcisnąć jeszcze do mojego domu.
anik

Wszystkim odwiedzającym mnie serdecznie dziękuję. To dzięki wam wszystkim doszłam do złotka i za to częstuję was Tym

- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
O matko jakie ciacho
Aż mi ślinianki zeczęły intensywniej pracować 

- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Kochana nie wstawiaj takich ftek bo klawiaturę zaśliniłam. Z jakiej to okazji zrobiłaś takie cudo? Już po obrazku widać że pewnie jest niesamowicie apetyczne.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Joasiu gratuluję złotka!
A torcik mniam, mniam..... Bardzo dziękuję.

A torcik mniam, mniam..... Bardzo dziękuję.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
A ja na diecie, mimo to poproszę tego na dole.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10

Robiłam go dla kolegi od Męża z pracy. Na dole masa chałwowa a u góry cappuccino z truskawkami.
Moja monstera wypuszcza kolejnego liścia. Jak dalej będzie rosła w takim tempie to w przyszłym roku dojdzie do sufitu.

Jeden z fiołków wypuszcza kwiatki.