Witam...
Dzidziu ta trawa to rozplenica japońska,mnie wzięło na trawy rok temu o tej porze i namiastkę rabat z trawami już mam chodź nie jest to do końca tak jakbym chciała ale z czasem kto wie

...
Agnieszko oj tak,jeszcze mnie czeka zrobienie rabaty pod azalie,taki nowy pomysł,pod świerkiem któremu trzeba podciąć gałęzie,zrobił się brzydki od środka z powodu chyba przędziorka którego nie zauważyłam w porę...tylko czy zdążę przed zimą jak ciągle leje...
Witaj
Alu,Trawy o tej porze roku przybierają fantastyczny wygląd,więc nie dziwę się ze na nie bierze

...
Trawnika ubywa z roku na rok,tylko czy wyrobie z czasem żeby te rabaty były zadbane to się okaże...
Na rabatę różaną było wiele pomysłów,pierwszy z nich to miały być angielki obsadzone okrywowymi,a zostało na mieszance odmian wielkokwiatowych,nie wiem czy to dobry pomysł,ale zobaczymy jak to wyjdzie...na wiosnę mają kwitnąć cebule,dużo tulipanów posadzonych odmianowo w grupy,potem róże a jako wypełniacz starzec,pomysł ze starcem od małpowany z parku przy zamku w Łańcucie...a i jeszcze będzie tam rosła katalpa o pstrych liściach i irga ta co ją widać na zdjęciach i chyba laurowiśnia...
Grażynko dziękuje bardzo,co do rabatki różanej to napisałam wyżej w odpowiedzi Ali...
Grzesiu wydaje mi się ze miejsce pod róże dobre chodź mam bardziej słoneczne ale tam mi rabata różana nie pasuje,chce mieć róże blisko domu by przez okno móc je podziwiać...róże też mam na rabatach misz-masz ale ich z okna nie widać...
Reniu ja bym poczekała z tym dzieleniem rozplenicy do wiosny teraz szkoda nawet tych krótkich kwiatostanów...Mój drugi krzaczek już nie jest taki ładny zobacz sama,ma bardzo mało kwiatów i krótkie...
Na szóstej fotce jest pluskwica ładniejsza nazwa świecznica,ma mocny zapach który ściąga motyle...
Rabatka różana jak wyjdzie zobaczymy w przyszłym sezonie,mam nadzieje ze będzie ok...