Ogród Marylii... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marylii... cz.2

Post »

Marylko jak zwykle u Ciebie cudownie ;:138
co to za trawka na ostatnim zdjęciu :?:
bierze mnie na tawy ;:223 :;230
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marylu nowa rabatka pięknie się zapowiada, ruch teraz w ogrodach, przed zimą mnóstwo pomysłów chce być wcielonych w życie....i praca wre :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ech mnie też bierze na trawy... szczególnie jak popatrzę na tą rozplenice u Ciebie :shock:
Widzę, że piękna rabatka powstaje... masz ten plus że jeszcze sporo możesz uszczuplić trawnik i się bawić ogrodniczo :) A to same róże będą na rabatce? różne kolorki czy jakoś kolorystycznie będziesz robić?
Zaciekawiła mnie też kilka stron wcześniej szałwia taka niebieściusieńska... czy ona jest bylinką?
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Rabatka Ci fajnie wyszła ;:138 też jestem ciekawa czy same róże tam będą :?: A na trawki to już zachorowałam....na wiosnę planuję rabatkę trawiastą....bo bardzo mi się takie podobają :uszy
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Grzegorz B

Post »

Praca wre, rabata pod róże wyglancowana, że hej. Na tym słoneczku wspaniale się będą czuły. Piękne widoki a rosplenica japońska FANTASTYCZNA :shock:
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marylko super robota z tą rabatką - ojj... będzie cię cieszyć - ja też lubię takie obrzeża z kamieni.
Jeszcze raz oglądałam twoją rozplenicę - jest rewelacyjna.
Nie wiem czy teraz można byłoby podzielić ją i część wsadzić w słonecznym miejscu?
Piękne te wysokie kwiatostany - co to jest na 6-tej fotce?
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witam...

Dzidziu ta trawa to rozplenica japońska,mnie wzięło na trawy rok temu o tej porze i namiastkę rabat z trawami już mam chodź nie jest to do końca tak jakbym chciała ale z czasem kto wie :wink: ...

Agnieszko oj tak,jeszcze mnie czeka zrobienie rabaty pod azalie,taki nowy pomysł,pod świerkiem któremu trzeba podciąć gałęzie,zrobił się brzydki od środka z powodu chyba przędziorka którego nie zauważyłam w porę...tylko czy zdążę przed zimą jak ciągle leje... :D

Witaj Alu,Trawy o tej porze roku przybierają fantastyczny wygląd,więc nie dziwę się ze na nie bierze :;230 ...
Trawnika ubywa z roku na rok,tylko czy wyrobie z czasem żeby te rabaty były zadbane to się okaże...

Na rabatę różaną było wiele pomysłów,pierwszy z nich to miały być angielki obsadzone okrywowymi,a zostało na mieszance odmian wielkokwiatowych,nie wiem czy to dobry pomysł,ale zobaczymy jak to wyjdzie...na wiosnę mają kwitnąć cebule,dużo tulipanów posadzonych odmianowo w grupy,potem róże a jako wypełniacz starzec,pomysł ze starcem od małpowany z parku przy zamku w Łańcucie...a i jeszcze będzie tam rosła katalpa o pstrych liściach i irga ta co ją widać na zdjęciach i chyba laurowiśnia...

Grażynko dziękuje bardzo,co do rabatki różanej to napisałam wyżej w odpowiedzi Ali... :D

Grzesiu wydaje mi się ze miejsce pod róże dobre chodź mam bardziej słoneczne ale tam mi rabata różana nie pasuje,chce mieć róże blisko domu by przez okno móc je podziwiać...róże też mam na rabatach misz-masz ale ich z okna nie widać... :D

Reniu ja bym poczekała z tym dzieleniem rozplenicy do wiosny teraz szkoda nawet tych krótkich kwiatostanów...Mój drugi krzaczek już nie jest taki ładny zobacz sama,ma bardzo mało kwiatów i krótkie...

Obrazek

Na szóstej fotce jest pluskwica ładniejsza nazwa świecznica,ma mocny zapach który ściąga motyle...
Rabatka różana jak wyjdzie zobaczymy w przyszłym sezonie,mam nadzieje ze będzie ok... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

maryla73ab pisze:Witam...
Agnieszko oj tak,jeszcze mnie czeka zrobienie rabaty pod azalie,taki nowy pomysł,pod świerkiem któremu trzeba podciąć gałęzie,zrobił się brzydki od środka z powodu chyba przędziorka którego nie zauważyłam w porę...tylko czy zdążę przed zimą jak ciągle leje... :D
Marylu mam ten sam dylemat, planuję zrobić rabatę pod tarasem, a ciągle leje i nie można wyjść i się za to wziąć :roll: Złoszczę się, bo zależało mi bardzo, żeby zrobić to w tym roku, nie chcę zostawiać na wiosnę, bo wtedy wiadomo ogrom pracy po zimie :roll:
Twoja azaliowa rabata pod świerkiem to super pomysł, na pewno będzie się wspaniale prezentowała :D
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Marylko;))
Widzę że prace wrą pełna parą...pięknie to wygląda ;:138 Kolorki też cudowne..
Ja trochę się za dziadowałam z ogrodem przez ostatni miesiąc ..wakacje były;)))
Teraz aż strach wejść.. :shock: tyle mi się namnożyło chwastów..ale trzeba będzie rękawy zawinąć i wziąć się twardo do roboty...zwłaszcza jak widzę Twój wypielęgnowany ogród to aż mi serducho mocniej bije;)))Pozdrawiam i dziękuję że mnie odnalazłaś;))))
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Słoneczna rabata pod róże - tuż przed domem ...Będziesz miała piękny widok z okna , a na zewnątrz zapach kwiatów będzie wabił owady i ... gości :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Marylko w takim tempie to niedługo nie będziesz miała co kosić, ciekawe jaka rabata powstanie po różanej :P :wit
Rabata z trawami ślicznie wygląda, i jakie ogromne kępy urosły :wit :shock:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witam,dzisiaj trochę słońca na przemian z deszczem ale ukradłam trochę słoneczka i zasadziłam katalpę,laurowiśnie,jodłę koreańską,kilka maleńkich bratków...

Agnieszko mam nadzieje ze rabata fajnie wyjdzie i ze ją zrobię w ostateczności to wiosną... :D

Reni witam,gdzie tam mój ogród wypielęgnowany chwastom nie straszne deszcze i chłody rosną na potęgę...nie miało przybywać już rabat bo nie wyrabiam z utrzymaniem tego co już jest ale jak tu oprzeć się nowym pokusom...

Ewelino właśnie dlatego będzie ta rabata w tym miejscu,mam róże w innych częściach ogrodu ale nie widoczne z okien czy tarasiku... :D

Aniu córka się cieszy ze o jeden kosz miej do wynoszenia... koszenia to jeszcze i tak sporo zostało...dzisiaj dalej kawałeczek darni zostało ściągniętej i powiększona rabatka przy oczku :;230
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Tak myślisz, żeby z rozplenicą poczekać do wiosny?
Fakt, szkoda tych kwiatostanów - dobrze, że mi doradziłaś.
Ja czasami tak mam - jak się nakręcę - nie do końca przemyślę.
Marylko dzięki ;:196
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witam...Tak już mamy z tymi pokusami..;)))
U mnie kolejny dzień leje i dalej nic nie mogę zrobić):
Pozdrawiam
spokoj
100p
100p
Od: 15 mar 2009, o 19:11

Post »

Już kolejna jesień idzie kończąc lato życia.
Co mi jeszcze pozostało w życiu do odkrycia?
Czy za sobą rozsnułam wspomnień pajęczynę,
czy jak babie lato płocha zniknę i przeminę?

.... Sobotnie popołudnie marzył mi się spacer po twoim ogrodzie ,ale niestety nie otwierają się zdjęcia :cry:
Ale po przeczytaniu wątku rozumiem że się rozrastasz :wink: fajnie się masz możesz sobie pokopać w ziemi ,zabłysnąć nowymi pomysłami
a ja nie, jak wrócę to pewno metr śniegu będzie i przyjdzie mi czekać na wiosnę , a gdzie tam wiosna :shock:
Siła wyższa....pozdrawiam i już czekam na wiosnę ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”