Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładna róża, ta przy niebieskich drzwiach, no i Bobik jak zawsze uroczy :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

Ajajaj... :roll: tyle u ciebie jeszcze kwitnie :roll: super :wink:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bobik jest cudowny ...
jesień też poczywiście Alu ..ale psiak momentami budzi we mnie tkliwość,choć wiem juz,że jest wytrzymały na chłody....tak bym chciała by leżałna kanapce i nie wychodził na to zimne powietrze..
Alu przytul tę kruszynkę na chwilkę ;:168
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och, ale pedant z Twojego sąsiada, Alu ;:111 . Warzywniaczek pod linijkę u niego ... Teraz rozumiem, że nie chcesz
czekać ze skopaniem do wiosny ;:109 .
Dzięki, że dałaś się namówić i pokazałaś swoje obecne kwiatki :D . Nie do wiary ! Szafirek, pierwiosnki i forsycja !!!!
;:17 R e w e l a c j a ! Pod Paryżem wiosna zawitała ;:50
A ten pierwszy żółty, to co za osobnik ? Jakoś nie poznaję w tej wersji :lol: :lol: .
Za to tego na ostatnim zdjęciu, to poznam nawet po ciemku ... tyle razy mu się przyglądam, że o pomyłce nie może być mowy ! :lol: Kochana maskotka ;:168

Miło tu spędziłam czas ..pa, pa .. lecę dalej ;:71
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Moniko, Stokrotko, KaRo, witam!

Niby jeszcze sporo kwiatków kwitnie, ale w większości, są już nieciekawe. Zresztą na tle całego ogrodu nie są tak bardzo widoczne... :wink:

Wiele osób na forum stosuje koloroterapię. Pomysł jest świetny, ale ja niestety nie mam aż tak bogatego banku zdjęć, (szczególnie zbliżeń kwiatów), żeby zrobić to też w moim ogródku. Poza tym, pomyślałam, że są przecież rożne sposoby na poprawę humoru w długie jesienno- zimowe wieczory. Chcę Wam zaproponować dwa z nich. Zauważcie, że w każdej porze roku na coś narzekamy: że za gorąco, że za zimno, że pada, że nie pada... A gdybyśmy tak postarali się cieszyć z tego co jest aktualnie i postarali się znaleźć pozytywne strony zimy. :D Oto moje propozycje:
1. Nie musimy strzyc trawnika.
2. Nie musimy wyrywać chwastów.
3. Po zimie przychodzi wiosna. :D Jakaż to przyjemność, gdy widzimy pierwszy pączek, pierwszy listek...
4. Nie męczą nas upały....
5. ?.....

i gdyby teraz każda zaglądająca do mojego ogródka osoba dodała jedną, chociaż maleńką zaletę zimy... :D

A żeby milej się myślało, zaproponuję Wam równolegle terapię numer 2, czyli muzykoterapię. Piosenki polskie znacie, więc chciałam Wam zaproponować posłuchanie moich ulubionych piosenek francuskich (starych i nowych... ).
Zacznę od Françoise Hardy, "Mon Amie La Rose" :D

P.S. Oj, Chłopaki, czuję, że spodoba Wam się... piosenka... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Amlos pisze:Och, ale pedant z Twojego sąsiada, Alu
Oj tak, Aniu, aż do bólu... :lol: :lol: :lol: Na szczęście on nie ma widoku na mój warzywniak, bo bym się w tej chwili spaliła ze wstydu... :oops:

A ten pierwszy, to chyba jakiś coreopsis, taki z mniejszym środkiem a większą ilością płatków (cios jakby duża stokrotka). Niestety były na promocji, w takich pojemnikach po 6 sztuk i miały tylko taką byle jaką naklejkę, bez zdjęcia i raczej nie uda mi się znaleźć dokładnej nazwy... :( :? Jedyne co mogę zrobić, to lepsze zdjecia latem... :? (Nie sugeruj się widocznymi w tle listkami, bo to nie jego... :lol: )
Reposit-10

Post »

Dziękuję za info. A na Ciebie coś czeka u mnie ;:74 :lol:
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Przypominam jeszcze raz, bo chyba wyglądało na to, że zwracam się tylko do trzech osób. A propozycja dotyczy naturalnie wszystkich...

Fleur 78 pisze:

Wiele osób na forum stosuje koloroterapię. Pomysł jest świetny, ale ja niestety nie mam aż tak bogatego banku zdjęć, (szczególnie zbliżeń kwiatów), żeby zrobić to też w moim ogródku. Poza tym, pomyślałam, że są przecież rożne sposoby na poprawę humoru w długie jesienno- zimowe wieczory. Chcę Wam zaproponować dwa z nich. Zauważcie, że w każdej porze roku na coś narzekamy: że za gorąco, że za zimno, że pada, że nie pada... A gdybyśmy tak postarali się cieszyć z tego co jest aktualnie i postarali się znaleźć pozytywne strony zimy. :D Oto moje propozycje:
1. Nie musimy strzyc trawnika.
2. Nie musimy wyrywać chwastów.
3. Po zimie przychodzi wiosna. :D Jakaż to przyjemność, gdy widzimy pierwszy pączek, pierwszy listek...
4. Nie męczą nas upały....
5. ?.....

i gdyby teraz każda zaglądająca do mojego ogródka osoba dodała jedną, chociaż maleńką zaletę zimy... :D

A żeby milej się myślało, zaproponuję Wam równolegle terapię numer 2, czyli muzykoterapię. Piosenki polskie znacie, więc chciałam Wam zaproponować posłuchanie moich ulubionych piosenek francuskich (starych i nowych... ).
Zacznę od Françoise Hardy, "Mon Amie La Rose" :D

P.S. Oj, Chłopaki, czuję, że spodoba Wam się... piosenka... :lol: :lol: :lol:
:D
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

5.Zimą drzewa są pięknie oszronione

Posłuchałam sobie z przyjemnością,lubię piosenki w jęz.francuskim, francuskie filmy, ale te starsze, oprócz piosenki, którą podałaś podoba mi się jeszcze: Message Personnel, L`amitie :)
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Reposit-10

Post »

6. Nie musimy się smażyć na słoneczku i zakładać bikini, i dlatego nie musimy się zimą odchudzać ;:87

Alu, posłuchałam - melodia miła dla ucha i sentymentalna ;:333 . Gdybym tak jeszcze rozumiała trochę wiecej, poza :
'róże moja miłość' i 'chłopcy' coś tam ... :oops: ;:124
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

7 Jest Boże Narodzenie,Wigilia,Choinka i prezenty od Gwiazdki.
8 Jest Sylwester (który spędzam w pracy hura można się pochlastać)
9 No i mamy rok do przodu (uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu)
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutka, to nic, ze teraz nie kwitnie już tyle kwiatków, w końcu mamy zimę :lol:
Zawsze mozesz pokazać jakieś szersze ujęcie, pokazujące kawałek ogrodu, niekoniecznie w kwiatach ;)
Piosenki wysłuchałam, ale wolę stare ... Polskie też w zasadzie wolę stare . W ogóle wolę stare! :lol:
Jak chodzi o zalety zimy, to jak dla mnie, wymieniłaś wszystkie :? :(
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Alu, a ja lubię Michała Kwiatkowskiego w wersji francuskiej i nie tylko.Chociaż jak śpiewa po francusku to nic z tego nie wiem, ale i tak mi się podoba. ;:31
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, super! To już mamy kolejną zaletę zimy! :lol:

Jeśli chodzi o piosenkę, to tekst jest o przemijaniu, taki trochę smutny...

Jesteśmy takim "puchem marnym" , powiedziała mi dzisiaj rano moja przyjaciółka, róża
Urodziłam się o świcie, ochrzciła mnie rosa, rozkwitłam w słońcu, szczesliwa, zakochana...
Nocą zasnęłam i obudziłam się stara.... A przecież byłam piękna, najpiękniejsza ze wszystkich kwiatów w twym ogrodzie...
itd.

Nie jest to nawet tłumaczenie, tylko taka mała ilustracja początku piosenki. Zeby zachować sens i poetykę utworu, trzeba by na to poświecić więcej czasu... Ale wydaje mi się, ze sama melodia jest wpadająca w ucho a Françoise Hardy ma przyjemny głos. No i wszyscy znacie z pewnością inna jej piosenkę... Moze nie wiecie tylko, ze jest właśnie jej... Czy pamiętacie taki kolonijny przebój "Kazda dziewczyna ma swego chłopaka... ?
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ale ze mnie gospodyni... :oops: Najpierw nie zauważyłam postu Moniki, a potem, przygotowałam sobie pole na odpowiedz i poszłam się napić do kuchni . Jak wróciłam, odpowiedziałam tylko Ani...
Milo czytać rzeczy pozytywne. Jak się nie ma co się lubi, trzeba lubić co się ma. Przecież i tak nie mamy wpływu na pogodę... Kotko, głowa do góry... ! :D Karolciu a z tym rokiem do przodu to i tak nic na to nie poradzisz... To tak jak z 13 pietrem w hotelu... nawet jak go nie ma, to jest... :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”