Storczyki Katarzynki

Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Katarzynki

Post »

Dziękuję ;:196 kilka dni szukałam czegoś co by się nadało na nowe nawilżacze.Wczoraj wylądowałam w mega dużym Łódzkim sklepie tam wszystkie sklepy pod jednym dachem .Tam też dostałam to co chciałam ale nie o tym .Słuchajcie pierwszy raz na własne oczy widziałam WANDY myślałam że mi oczy z orbit wyjdą :shock: jakie one mają duże kwiaty. Te które tam były miały niebieskie i łaciate kwiaty.Było też dendrobium ale takiej odmiany też jeszcze nie widziałam bardzo wysokie i miało mnóstwo kwiatków. A i jeszcze cymbidium to dopiero są storczyki wysokie jak drzewka owszem kwiaty cudne ale ile trzeba mieć miejsca w mieszkaniu.Także czułam się jak w niebie tyle piękności na wyciągnięcie ręki :D
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

fajnie się prezentują te dendrobia razem, ale pamiętaj, że one co roku przyrastają ;:108
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Justynko wiem, ale i tak ta doniczka jest za duża ,obawiam się że chwilowo będą stały bo pójdą w korzeń :(
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Nie jestem pewna na 100% ale chyba białasek będzie miał drugi pędzik :tan jeszcze jest trochę mały ale za kilka dni zrobię zdjęcie i pokażę wam do oceny :D Mimo to że się sporo ochłodziło to jednak bardzo to nie przeszkadza moim storczykom ,cały czas się coś u nich dzieje .Malinka przedłuża pędzik co mnie bardzo cieszy ,jaśminka keika ładnie rośnie a dorosła roślina wypuszcza nowe korzenie i nawet chyba żałuję że obcięłam pędy bo może by wypuścił na nich jeszcze jedną keike ale o tym już się nie przekonam :( Nowe listki i mnóstwo korzonków :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Katarzynko, ślicznie razem wyglądają dendrobia. Jak razem, różnymi kolorami zakwitną, to dopiero będzie widok :D

Hmm...kolejny pędzik? Nic, tylko pogratulować pozostaje ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Justynko dziękuję ;:196 po cichutku , żeby nie zapeszyć i żeby nie było jakby okazało się że to korzonek :roll: choć nie wygląda na to :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No nie mogę się doczekać i już dzisiaj pokażę wam ,według mnie to będzie pędzik :tan Obrazek może trochę mały, ale jak dla mnie to jest właśnie to ,czyli białasek będzie miał drugi pęd i kwiatuszki :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

To na pewno pędzik :)
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

;:138 ;:138 ;:138 brawo!!Ale będzie Ci kwitł do zimy!!! ;:138
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Czyli potwierdzacie ;:87 ale się cieszę, to będzie okaz, już teraz jest duży, a jak będzie drugi pędzik to będzie wiódł prym wśród innych :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu to gratulacje wielkie ;:138 ;:138 u mnie jak na razie żadnego pędzika :( :(
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Witaj Kasiu :wit
Wreszcie dzisiaj nadrabiam niemałe zaległości w wątkach, jakoś ostatnio nie chciało mi się nic pisać, mimo, że często je podglądalam :oops:
Po pierwsze gratuluję pędzika u białaska ;:138
Zainteresowała mnie też donica z dendrobiami- mam nadzieję, że będzie im razem dobrze :wink: Może kiedyś i ja taką kompozycję stworzę :wink: tylko najpierw muszę dokupić dendrobiów, bo D. Phal. mam na razie tylko jednego...wszystko przede mną :P
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wow...ale radość :D Niesamowite Masz te storczyki, nic tylko pogratulować pędzika pozostaje ;:138
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dziewczynki dziękuję bardzo ;:180 ja też jestem mile zaskoczona rozrostem moich pupilków Obrazek To Malinka przedłuża gałązkę ,to ta o której pisałam że dam jej jeszcze trochę czasu jak nic się nie będzie działo to niestety obcinam ObrazekMalinka nowy listek nie mogę się na niego napatrzeć jest taki bordowo-zielony ,śliczny Obrazekpamiętacie dzidziuś Jaśminka, ładnie rośnie :D ma listek w cętki ,mama też takie miała ,teraz zanikły :( ObrazekJaśminek jeszcze cały czas wypuszcza nowe korzenie ObrazekPerliczka rozwija pomalutku następny pączek Obrazekkwitnie cały czas od kwietnia :D Obrazekcytrynek już w pełni rozwinięty Obrazeka to chyba za jakiś czas będzie może miał ochotę przedłużyć gałązkę ale jest to oczko przy nasadzie prawie przy listku wiec nie wiem czy będzie mu się chciało. ObrazekNa koniec moja piękność ;:167 ma się dobrze w nowym otoczeniu, listki ładnie mu błyszczą czyli jest zadowolony
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Kwitnienia sliczne, i ten malenki keiki...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”