Mój Piegus kwitł 4 miesiące, dopiero parę dni temu stracił ostatnie kwiatki, a kupiłam go w końcu kwietnia, jak miał ze 3 rozwinięte i pąki. Inne falki krócej trzymały kwiatki. Dendrobium coś ze 2 miesiące kwitło u mnie, ale kupiłam w pełni rozwinięte. Zobaczymy, ile to drugie będzie trzymać kwiecie, kupione z kilkoma pąkami.
Moja miltonia szybko straciła kwiatki
dendobria nadal się trzymają(mam 2)
a falki(mam 7), no musze jdnego pochwalić, bo kwitnie od momentu kupienia, nadal ma 4kwiaty iii widac że się rozkręcił, ma nowego listka... i korzonki, i 3 nowiuśki-mój własny pędzik...
inne falki, puszczaja dopiero kiełki pędzików... jeden z pierwszych wygląda pokaźnie
Ludisia, rozorśnieta jak dzikus... stłą na wąskim parapecie więc iiiii obracanie możliwe było tylko na 2 strony
wiec jest płaska że tak to nazwę...
aa, mam nadzieje że zawitnie na święta,
Cambria, troszkę się odnowiła... ma 7nowych PSB, ale jak na razie stoi w miejscu...
Cymbidium, a na niego to się obrażam... już 3 lata nicccccc...
Zyguś właśnie przekwitł... był przeceniony z jednym pędzikiem (2 obcięte) na kórym były 4 kwiatki...
zobaczymy czy mi zakwitnie...
pozdrawiam Edyta "Każdy jest tyle wart ile daje siebie innym." =orchidee poccoyo=
Przyszedł czas na obejrzenie Twojego wątku, nie tylko jako rewizyta
W stopce: Ból nie zawsze zmienia nas w ludzi trudnych, często ból uczy pokory
Faleczki i wszystkie inne storczyki masz ślicznie zadbane i co oglądam nowe zdjęcie to widać na nim nowy korzonek, listeczek, pędzik albo pseudobulwa. Jak na początkującą powiem: - no, super z Ciebie początkująca profesjonalistka. Spod rąk Ci wychodzi to, na co wszystkie z niecierpliwością czekamy - pędziki i kwiaty! Duuużooo kwiatów!
pozdrawiam
I ja wpadłam z rewizytą, piękne masz dendrobium, fantastyczne połączenie barw, po prostu cudo
gdybym i ja takie trafiła nie zawahałabym się ani chwili
Jakoś nie byłam do nich przekonana ale jak oglądam takie śliczności to rozbudza się we mnie pragnienie.
Przeczytałam cały Twój watek "od deski do deski " i widzę, że wszystko poszło do przodu w szybkim tempie, nie mogłaś się doczekać a tu proszę, niedługo nie nadążysz cykać fotek