Ogródek Pszczółki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.4

Post »

WITAJ WIESIU
I znowu dzięki Tobie poznałam piękne zakątki Paryża. Jakie wspaniałe rozwiązania
i wszystko tak wspaniale dobrane ;:196
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Witajcie sobotnio, ;:7
Aguś, no oczywiście że warzywniak może być też piękny jeśli dodamy trochę kwiatów ładnych i użytecznych. ;:108
Daluś, rozumiem Twoje warzywniakowe rozterki, jeśli warzywa nie dojrzewają to szkoda się nimi bawić. Ja bawię się tylko w pomidorki, które
są niezawodne. W tym roku nawet nie chorowały i cały czas jemy nasze pyszne pomidorki. Za to ziółka też uwielbiam, choćby tylko dla zapachu.
Mam miętę, melisę, szczypirek, koperek, anyżka, bazylię ale szałwie aromatyczne wszystkie mi padły w zeszłym roku więc w tym roku niet. ;:223
Muszę to nadrobić w przyszłym roku. Artemisja też jest aromatycznym ziółkiem, o agastache i pysznogłówce nie mówiąc ;:108 Więc nawet rabaty
można ładnie zakwiecić i pić herbatkę z liśćmi aromatycznymi. Miałam kiedyś tymianek, ale on bardzo sie rozrasta więc wyciepałam.
Krysiu Ignis, pogoda nie zachęca do ogródkowych prac. Trzeba będzie się zmobilizować aby jakoś to poszło. A zakupy pomagają w mobilizacji
że hoho ;:108 ja czekam na jesienne ogrodnicze salony ;:65
Krysiu Goryczko, bardzo się cieszę że Ci się podoba ;:196 ;:167
Milutkiego wieczoru :wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Chciałam Wam pokazać jeszcze jeden fajny pomysł który spotkałam w małej restauracyjce nad Sekwaną w centrum Paryża. Tutaj ekologicznie
za dekorację robią rosliny błotne, podpisane zresztą i posadzone w wannach. Prawda że świetnie to wyglada?

Obrazek Obrazek

Obrazek
:wit
Wątki Pszczółki
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WIESIU
Świetnie, że pokazujesz ciekawe rozwiązania nasadzeń roślin. Można coś odwzorować w naszych
ogrodach ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Warzywniaki w każdej postaci wywołują u mnie mniejszy lub większy ślinotok...... :lol:
I uwielbiam je oglądać.
Ciekawe jak moja Baronka przezimuje a zdobić będzie liliowce.
Wanny koło restauracji....????/ no, no..... ;:224
Wiesiu dzięki za te piękne widoczki. ;:180
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Krysiu, cieszy mnie że mogą się przydać w nowych ogrodowych planach. Milutkiego dnia ;:196
Grażynko, ślinotok całkiem usprawiedliwiony, ;:108 mnie też ślinka leci na takie pyszności. ;:65 Baronka powina dobrze przetrwać zimę,
gorzej jak się dobrze nie wybarwia bo wtedy traci dużo na uroku.
Wanny są bardzo użyteczne w ogrodzie, do zbierania wody deszczowej, albo jako oczko, ale jak widać również bardzo dekoracyjne. Jakby jeszcze
je pomalowac na jakiś bardziej atrakcyjny kolor co wlewa się w całość to jeszcze byłoby ładniej. ;:108
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Genialny pomysł z tymi wanienkami, sama ma jedna mala w ogrodzie w doskonałym stanie. Cały czas zastanawiałam się co z tym fantem zrobić chciałam ja wyrzucić ale wazy chyba z tonę ! Teraz wiem ! posadzę trawy :tan .Tylko jedno pytanko one stoją w wodzie ?
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesiu fantastyczny pomysł z wanna na trawy, ja gdzieś podpatrzyłam kwiaty w kibelku, początkowo nie mogłam tego zaakceptować ale teraz bardzo mi się takie pomysły podobają i teraz kwitną u mnie pelargonie :oops:
Piękne pokazujesz widoczki i masz rację nie ważne jakie roślinki ale odpowiednio posadzone zachwycają, bardzo mi się podoba kosmos, jest taki delikatny.
Konwalie są śliczne ale zbyt szybko pełzają po całym ogrodzie ale ..........
"Lubię konwalie, bo są biało - zielone jak moje życie, białe, tyle w nim naiwności, zielone, tyle w nim nadziei.

miłego dnia ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Gosiu, one stoją w wodzie bo to są bagienne trawki, które na ogół rosną nad brzegiem oczka i woda im nie przeszkadza. Ale jeśli nie chcesz
stojacej wody to może przecież tam być tylko ziemie z trawkami sucholubnymi. Tylko trzeba im pozostawić możliwy spływ wody aby nie gniły.
Wtedy można by posadzić miskantusy i inne rozpielnice. ;:108
Taruś, ja też lubię takie oryginalne i zaskakujace pomysły, choć w ogrodzie wolę jednak porosłe krzesełka niż kibelki. Ale czemu nie?
A strofa o konwaliach przeurocza. ;:167
A dla Ciebie specjalnie piękny kosmosik którego bardzo bym chciała mieć u siebie

Obrazek
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Piękna ta " bagatelna" :wink: rabatka z ONĘTKAMI . Chciałabym posiać w przyszłym roku białe onętki , ale ... nie mogę dostać nasionek :(
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też w starej wannie woda z rynien stoi.
Z tym pomalowaniem to faktycznie masz dobry pomysł.
Byłoby ciekawiej i nie raziło bielą, która po każdym deszczu pewno przybrudzona. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
x-d-a

Post »

Wiesiu, fajne są takie różne pomysły w ogrodzie, kiedy przedmioty zyskują zupełnie nowe przeznaczenie :P
Może wanna czy kibelek nie bardzo by pasowały do mojej koncepcji ogrodu, ale już stare gliniane gary jako donice, drewniana beczka, wózek dziecięcy - "robią" u mnie za osłonki na donice.
Białe onętki - urocze :!: Jakoś u nas nigdy nie trafiłam na nasionka białych, zawsze są wielokolorowe.
Miłego poniedziałku :lol:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Te wanny, hm.., to kojarzy się mi z kafejką w pokoju kąpielowym w jakimś SPA. :;230
U siebie tego nie widzę. :wink:
Za to - bukiet onętków jest śliczny. ;:224
Buziaczki dla Gospodyni ;:196
:wit
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witajcie wieczorowo,
Ewelinko, biały to jest mój ulubiony kolor onętek, ale też nie mam do nich szczęścia bo już kilka razy siałam ale jak dotąd wschodza tylko różowe. ;:224
Grażynko, też bym tak zrobiła ;:108
Dalu, jestem też za takimi pięknymi ozdobami do ogrodu prosto ze strychu albo drugie życie staroci. Wiele zyskuje ogród na takich ozdobach ;:138
Krysiu, białe onętki są bardzo ozdobne. Szczególnie w takim pięknym bukiecie. A co do SPA, to może być nawet w restauracji, też fajnie :;230

Dzisiaj spędziłam wspaniały dzień. Spędziłam całe popołudnie w Parku Botanicznym i było wprost wspaniale. Tyle ciekawych kompozycji, roślin, ciekawostek,
obfociłam co się tylko dało, więc pokażę Wam po trochu co tam jest do oglądania, a na razie wstawię tylko widok od którego dech mi zaparło.
Pierwszy raz w życiu widziałam wspaniałe pole kwiatów lotosu, coś niesamowitego. :shock: Jaka uczta dla oczu i ogrodniczej duszy. :heja

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Miłego wieczorka ;:196 :wit
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pszczółko ale cudo, raz tylko w życiu widziałam jezioro z liliami ale lotosu?.............. pięknie dziękuje za cudowny widok i proszę o więcej,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”