KWIATOLANDIA u Wandy
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: KWIATOLANDIA u Wandy
Proszę bardzo. Oto na szydełkowej serwetce stoją sobie sadzoneczki fiołka Optimara Evergrace. Przesadziłam go wczoraj, bo miał kilka rozetek. Mnie wystarczy tylko jedna sadzonka, ale nie chcę wyrzucać pozostałych. Może znajdą się chętne do wymiany inne forumowiczki i wtedy pójdą w dobre ręce. Na razie niech mężnieją i spokojnie czekają... 

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wando przyszłam już wcześniej do Ciebie ale nie zostawiłam śladu, teraz to naprawię.
Jestem zachwycona Twoim widokiem gdy wkraczasz na schodu, mając takie piękności przed oczami trzeba uważać żeby nie spaść
ilość Twoich odmianowych fiołków powaliła mnie na kolana i bardzo chętnie dołączę do grona chętnych na wymianki. Interesuje mnie jakiej wielkości maluszki przesadzasz do osobnych doniczek??? Zauważyłam że moje gdy osiągnęły tak ok 4 cm wolniej rosną, czy mogą mieć za ciasno??
Jestem zachwycona Twoim widokiem gdy wkraczasz na schodu, mając takie piękności przed oczami trzeba uważać żeby nie spaść

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Ooo, lecę policzyć moim listki, może sie okazać że mogę je przesadzać 
Edit: policzyłam, większość wypuszcza po 7 liściu
czyli mogę przesadzać
z odmianowymi troszkę gorzej, maja dopiero po 4-5 troszkę im brakuje, w ogóle te odmianowe wolniej rosną

Edit: policzyłam, większość wypuszcza po 7 liściu

- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2009, o 18:25

Pięknie jest u Ciebie!

na niezliczonej ilości storczyków. Zachwyciły mnie też Twoje robótki. Ja nie mam talentu do takich rzeczy,
więc tym mocniej podziwiam.
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Wandziuwanda7 pisze: [url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3dd ... d2015.html][/url

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Słuchajcie, dzisiaj o 7 rano obudził mnie jakiś łomot i trzask. Okazało się, że to storczyk spadł z półki, nie wiadomo dlaczego. MOże jakiś duży samochód przejechal w pobliżu i coś się u mnie zatrzęsło. NIe mam pojęcia. Na szczęście fiołkowi ani doniczce nic się nie stało. A mój dzień rozpoczął się od zamiatania kory z podłogi. W ogóle coś się dzieje niedobrego z tymi storczykami. Wczoraj na przykład jednemu, bez żadnego oczywistego powodu, sflaczały wszystkie kwiaty, choć poprzedniego dnia kwitł bardzo pięknie (ani przeciągów nie miał, ani owoce przy nim nie leżały, nic nie rozumiem...). Fiólki są chyba jednak bardziej przewidywalne.
Dzisiaj chcę wam przedstawić moją rodzinkę kaktusów. Mamm ich trochę, choć kaktusy to tak naprawdę nie moja bajka. A mam je u siebie z prostej przyczyny. BYła sobie u mnie kilka lat temu moja śliczna koteczka (dziś już jej nie ma
) i miała ona brzydki zwyczaj wygrzebywania ziemi ze wszystkich doniczek. Ja wzięłam się więc na sposób i zaczęłam kupować kaktusy. Jak przymierzyła się do grzebania i ukuła się w łapkę raz i drugi, to przestała grzebać. I w ten sposób kaktusy są u mnie do dzisiaj, przypominając mi to sympatyczne skądinąd stworzonko.
Dzisiaj chcę wam przedstawić moją rodzinkę kaktusów. Mamm ich trochę, choć kaktusy to tak naprawdę nie moja bajka. A mam je u siebie z prostej przyczyny. BYła sobie u mnie kilka lat temu moja śliczna koteczka (dziś już jej nie ma

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wandziu storczyk może zamknąć w jeden dzień wszystkie kwiaty starczy że ować polata obok niego i strąci nawet pyłek kurzu tu o tym pisaliśmy u mnie się tak zdarzyło tu masz linka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1050
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1050
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wandziu widzę że też masz ich sporą kolekcję:) ja muszę troszkę psychicznie odpocząć i wędruej po waszych zielonych parapetach
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Piękne kaktusy zwłaszcza ten drugi taki inny.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Dzień dobry Celinko, wiesz, że z tym storczykiem to mozesz mieć rację. Co prawda nie podejrzewam żadnej ćmy, ale prawdą jest, że trzy dni wczesniej dorwałam w kwiatach kilka wełnowców i grzebałam w nich tzn. w kwiatach)pęsetką, żeby te robale wyciągnąć. I to chyba ja sama zapyliłam tego mojego storczykatrzynastka pisze:Wandziu widzę że też masz ich sporą kolekcję:) ja muszę troszkę psychicznie odpocząć i wędruej po waszych zielonych parapetach

Cześć Renatko. Wiesz co? Ten drugi kaktus rzeczywiście jest taki pofałdowany, ale przyjrzyj się dokładniej, to zobaczysz, że wychodzą mu ze środka proste pędy. Dziwne...nuta23 pisze:Piękne kaktusy zwłaszcza ten drugi taki inny.
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Ale z nimi też ciekawie wygląda. A może one jakieś ciekawskie i na zwiad się wychyliły. 

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Bardzo ciekawa historia kupowania kaktusów.
Ale pamiątka piękna. A co się stało temu 4, że taki przechylony?

Ale pamiątka piękna. A co się stało temu 4, że taki przechylony?
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03

Bardzo mi się ten podoba, ja kaktusami azalie obstawiam, bo ponoć są strasznie trujące dla kotów, a moja czasami lubi połazić po parapecie i pozaczepiać kwiatki