Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1
na oko to jest Limelight...zobacz u mnie w linkach na chomiku i u mnie na poprzedniej stronie.Musisz w przyszłym roku ją umiejętnie ciąć żeby nie "lazła" na boki.
Moja La Vastervival już prawie przekwitła....deszcze ją dobiły
Moja La Vastervival już prawie przekwitła....deszcze ją dobiły
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tess.Serdeczne dzięki.Będzie przesadzona jeszcze tej jesieni.W tym miejscu będzie prawdziwa WHITE DOME.
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzisz- ja też tak jak Tess obstawiałam na Limonkową
właściwie ciąć to znaczy jak tobie pasuje zostaw ją ona jest ładniejsza od tej co miała być- ciachniesz na wiosnę jak róże na 50 cm a z patyków zrobisz sadzonki dla koleżanek 

- Georginia
Beatko .Dziękuje.Jest tak jak podejrzewałaś.Muszę ją z tego miejsca zabrać bo tu będzie za wysoka.Ale mam dla niej super miejsce.Tam gdzie rosła krzewuszka , będzie tam sama i jest sporo miejsca.Miedzy kaliną i jodłą.Krzewuszkę posadzę z innymi ,bo 3 szt czekają w doniczkach.A sadzonki i tak będą bo na wiosnę trzeba przyciąć.
podoba Ci się white dome???? no ona za piękna to nie jestGeorginia pisze:Tess.Serdeczne dzięki.Będzie przesadzona jeszcze tej jesieni.W tym miejscu będzie prawdziwa WHITE DOME.

- Georginia
Widziałam tylko na zdjęciach.Wiem że są ładniejsze.Właśnie dzisiaj rozplanowałam już definitywnie gdzie co posadzić.Mam trzy miejsca na hortensje ale nie wysokie.Patrzyłam w Twoim chomiku ale tam nie ma wysokości.Patrzyłam u Szmita ale albo nie ma zdjęć albo opis b. skąpy.No i znowu prośba do Ciebie.Tess, trzy najpiękniejsze hortensje,ale niskie bo na brzegu rabaty.Pomożesz.W przyszłym tygodniu jestem w Ciechanowie więc wstąpię do szkółki Szmita.Tam jest spora oferta ale nie wiem co wybrać. 

- Georginia
Tulipany.

- Georginia
Może ktoś chce żółtych irysów bródkowych.Do końca września muszę zrobić miejsce na róże.

Kochana
niska jest dart's little dot ( jest biała a pózniej zielonkawa)reszta niestety chociaż np dębolistna dorasta do 1 m tylko i wolno.
jak będziesz u szmita ( zazdraszczam
) kup Brussels lace i silver dollars ( sama bym cię poprosiła cobyś mi kupiła
)ło matko ale masz tych irysów
jak długo one kwitną?
A Georginia to była młoda licealistka zakochana po "zęby" w starszym...
niska jest dart's little dot ( jest biała a pózniej zielonkawa)reszta niestety chociaż np dębolistna dorasta do 1 m tylko i wolno.
jak będziesz u szmita ( zazdraszczam

A Georginia to była młoda licealistka zakochana po "zęby" w starszym...
- Matemax
- 1000p
- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gieorginio, ale wiosennie się u Ciebie zrobiło,
już tęsknie za takimi widokami 

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Alicjo
przeszłam się spacerkiem po Twoim ślicznym ogrodzie....
piękny bo są stare drzewa...a to zawsze dodaje uroku...
piękny do dużo pracy weń wkładasz.....
piękny bo rosną sliczne roslinki...np bodziszek...śliczny jest...mam kilka ale tak obficie kwitnącego,nie.....

piękny bo są stare drzewa...a to zawsze dodaje uroku...
piękny do dużo pracy weń wkładasz.....

piękny bo rosną sliczne roslinki...np bodziszek...śliczny jest...mam kilka ale tak obficie kwitnącego,nie.....

- Georginia
Tess.Właśnie też wybrałam Dart's Little Dot' i zaczęła już zerkać ku piłkowanych Yae-no-amacha, Kurenai,Tiara.Ale wolę wiechowate.Chyba bardziej orginalne.A co myslisz o Pink Pin Cushion -pisze że nowa odmiana.Dla Ciebie też mogę kupić to żaden problem tylko jak wysłać.Czy masz pełną ofertę hortensji u Szmita . Na jego stronie nie ma wszystkich.Mam najnowszy katalog.Jeśli chcesz to Ci wszystkie napiszę.
Iryski kwitną zwykle dwa tygodnie,najpierw górne kwiatki potem coraz niżej.Ale w tym roku chyba upał im uderzył do głowy i zakwitły wszystkie razem.Był spektakl ale tylko tydzień.Taki okres kwitnienia to za krótko i iryski są eksmitowane na inne miejsce.Trochę się rozrosły stąd propozycja podzielenia się nimi.Nicku nie będę zmieniać skoro to romantyczna bohaterka.
Iryski kwitną zwykle dwa tygodnie,najpierw górne kwiatki potem coraz niżej.Ale w tym roku chyba upał im uderzył do głowy i zakwitły wszystkie razem.Był spektakl ale tylko tydzień.Taki okres kwitnienia to za krótko i iryski są eksmitowane na inne miejsce.Trochę się rozrosły stąd propozycja podzielenia się nimi.Nicku nie będę zmieniać skoro to romantyczna bohaterka.
Wysłać można bez donic,korzonki w woreczku foliowym z ciutką ziemi...Pink jest super, na allegro była.
napisz mi na pw jakie ma, mam oferte z jego strony tylko
napisz mi na pw jakie ma, mam oferte z jego strony tylko

- Georginia
Grażynko.Witaj cieszę się że mnie odwiedziłaś. To bodziszek korzeniasty?/tak mi się wydaje./Nie do zdarcia,po kwitnieniu ostro go przycinam ,ślicznie odbija i zadarnia powierzchnie.Może rosnąć na słońcu.Płytko się korzeni.Rozrasta się z rozłogów.Posadziłam go także pod powojnikiem.Razem z płytami piaskowca będzie chronił jego korzenie przed nadmiernym słońcem.
- Georginia
Witaj Mateusz.Fajnie popatrzeć na coś innego.A nie tylko te róże... róże..hortensje..hortensje