Kwiaty u Joane
- Michaeli
- 500p
- Od: 19 sie 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiaty u Joane
Joasiu Ładna ta Scilla jeszcze nigdy nie widziałem takiej. 

- Beatrice
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
O ja, tak myślałam, że to zielistka, ale nie chciałam się ośmieszać, że zmieniam nazwy, hihi 

- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ok,nie ma sprawy za nazwe,niestety wszyscy mówia na to bambus nie wiedzac ze to dracena 

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
aha. A ja myślałam, że znasz inną odmianę.arlet3 pisze:Joasiu chodziło mi ogólnie że takiej roślinki chyba nie widziałam
Michaeli pisze:Joasiu Ładna ta Scilla jeszcze nigdy nie widziałem takiej.

I ty też?

Zatem wygrzebałam fotkę z jej kwitnienia.

Kwiatuszki środki mają malinowe, ale ich nie uchwyciłam.
Beatko to tak jak ja. Często nie piszę nazwy aby się nie zblamować. Wolę jak ktoś obeznany poda właściwą.

No to mam dracenęzeberka4 pisze:niestety wszyscy mówia na to bambus nie wiedzac ze to dracena

- chan-dzia
- Od: 4 maja 2010, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Świetnie to wykombinowałaśJoane pisze:Cyanotis się rozrósł i dostał nowe mieszkanko. A że miałam małą kaczkę więc zrobiłam dla niej gniazdko.
I widok z góry

Scylia,pięknie się rozrosła(moja dopiero wypuszcza 3 cebulke,ale może w przyszłym roku też zakwitnie

zielistki połączone razem bardzo mi się podobają.
Masz fajne pomysły na kompozycje kwiatowe.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj! Twój bambusik ma piękną balową sukienkę. Uwielbiam przystarjac wszystkie roślini, bo wtedy wydobywamy z nich ich wewnętrzne piękno. Powiedz mi Joasiu, w czym on właściwie rośnie. Widzę keramzyt, ale czy jest jeszcze coś innego. NIe mogę podejrzeć, bo "sukienka" mi zasłania.Joane pisze:O widzę wiele odwiedzin od rana.![]()
![]()
![]()
Igorze witaj, z zielonych mam tylko kilka kwitnących.
Wando zaraz pooglądam u Ciebie.
Moniko, aż sięza tyle pochwał.
A teraz obiecane fotki.
Cyanotis się rozrósł i dostał nowe mieszkanko. A że miałam małą kaczkę więc zrobiłam dla niej gniazdko.
I widok z góry
Bambus
- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu super wygląda ta kaczuszka w kwiatku, bardzo przyjemne gniazdko może jajko zniesie
A Scylia to istnie cudo, pierwszy raz widzę tą roślinke - piękne ma liście bo w taka panterkę...

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Mnie też się ta Scylia bardzo podoba pierwszy raz ją widzę.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Kochana Asiu moja chyba inny gatunek bo mam dużo drobniejszą i inaczej kwitnie 

- myszkas21
- 500p
- Od: 12 mar 2010, o 19:12
Zielistki pięknie ci się skomponuja jak jeszcze troszkę podrosną. Zobaczysz, to będzie hit 

- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Nie iwem co najpierw pochwalić, chyba to gniazdko z kaczuchą. Idealnie tam pasuje. Zielistki ładnie się prezentują, teżmam taką mieszankę i też ze szczepek zobaczymy co z tego będzie. Reszta piękna i urocza.
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Aniu, moja ma już przeszło dwa lata. Na pewno twoja na wiosnę zakwitnie.chan-dzia pisze:Scylia,pięknie się rozrosła(moja dopiero wypuszcza 3 cebulke,ale może w przyszłym roku też zakwitnie

On rośnie w kolorowych kamykach a powyżej jest drobny granulat do hydro-uprawy. Pustą przestrzeń zasłoniłam dekoracją.wanda7 pisze:Powiedz mi Joasiu, w czym on właściwie rośnie. Widzę keramzyt, ale czy jest jeszcze coś innego. NIe mogę podejrzeć, bo "sukienka" mi zasłania.
może, i potem je wysiedzi. Będziemy mieli stadko kaczuszek.renata_22 pisze:może jajko zniesie

Widzę, że to mało znany kwiat.nuta23 pisze:Scylia bardzo podoba pierwszy raz ją widzę.
Celinko, aż z ciekawości przejrzałam pół twojego wątku w pierwszej części. Faktycznie ma inne wybarwienie listków. Twoje są krótkie i szersze. Kwiaty są podobne. Tylko moja ma chyba bardziej środek malinowy. Przy następnym kwitnieniu porównamy dokładnie kwiaty. Wtedy zrobię inne ujęcie kwiatu.trzynastka pisze:moja chyba inny gatunek bo mam dużo drobniejszą i inaczej kwitnie
Napisz jak uprawiasz swoją?
Sytuacja czasem zmusza człowieka do wymyślenia czegoś innego. Były dwa rozrośnięte, ale, że placu coraz mniej więc zaczełam pakować po dwa do jednej doniczki. Podobnie robię ze storczykami.myszkas21 pisze:Zielistki pięknie ci się skomponuja. Zobaczysz, to będzie hit

Aniu widziałam już Twoją. Będziemy sobie kibicować.anik pisze:Zielistki ładnie się prezentują, teżmam taką mieszankę i też ze szczepek zobaczymy co z tego będzie. Reszta piękna i urocza.
W niedzielny słoneczny poranek parę fotek. Tym razem kłujaki.

Kwitnący na czerwono tylko nie wiem czy grudnik, czy wielkanocnik.

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Joasiu śliczne kłujaczki
a co do scylii do widzę, że nie tylko ja taka nieobeznana
dużo osób pierwszy raz taką widzi 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Cześć Asiu. Te maluteńkie kaktuseczki są najpiękniejsze. Ledwo z ziemi wychodzą, a już takie dziarskie!
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25

No proszę i znalazłam kolejny wątek do którego będę często i z wielką przyjemnością zaglądac.

Wszystko pięknie u Ciebie rośnie i aż miło popatrzec na takie dorodne i zadbane kwiatuszki.
Zajrzę ponownie pewnie już niebawem.
Pozdrawiam!
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe