Miałam dzisiaj bardzo pracowity dzień .Pogoda sprzyjała .
Oto co zrobiłam .
Tak było .

W ruch poszła łopata,siekiera,grabie i moje ręce .
W trakcie .
Efekt końcowy .Dosadziłam 8 odmian hortensji i 5 odmian liliowców .Pozostało jeszcze miejsce na h.dębolistną[którą muszę gdzieś upolować ]i 1 bukietówkę .
W środę przyszły 2 paczuszki -od nitki55 olbrzymie sadzonki chabra wielkogłówkowego ,piwonii ,liatry białej ,dzielżanu i gratiskowe cebulki lilii .
,oraz iryski od Ismeny .

Wszystko już na swoim miejscu .
GRAŻYNKO ,MARPO ,ARLETO ,IGUŚ ,AGNIESZKO ,IGUŚ ,DALU ,MONIKO ,FRAGOLU,dziękuję .
Jeszcze raz lilak ,który nie wiem jak kwitnie .Nie zapytałam sprzedawcy ,a w necie są sprzeczne informacje ,że kwitnie na biało ,lub fioletowo .
DOROTKO ,jak ja uwielbiam czytać co piszesz .Nawet jak byś mnie ochrzaniała ,to by mi się to chyba podobało .Pisz dalej .Twoje słowa to chyba nawet umarlaka by podniosły .

Jak mam wenę do pracy w ogrodzie ,to klękajcie narody .

Haruję za dziesięciu ,a jak jej nie mam ,to nie zrobię prawie nic .
PITERKU ,spróbuję ukorzenić lilaka i forsycję .Jak się uda ,sadzonki będą Twoje .
OLU ,jeszcze się nie zdarzyło ,aby ktoś zboczył ,w moje rabatki ,mając złe zamiary .Mam nadzieję ,że tak pozostanie .
RYBKO ,oczywiście ,że możesz je na razie posadzić gdzie chcesz ,a wiosną na docelowe miejsce .Są w donicach i dobrze ukorzenione ,więc nic im się nie powinno stać .Okryj je lekko jedliną,bo może niektóre są troszkę wrażliwe na mróz .
JANECZKO ,wrzosy i żurawki pięknie się rozrastają .Już po roku widać efekty.
JACKU ,masz rację .Kilka dni odpoczynku może zdziałać cuda.Wróciłam wypoczęta i pełna sił .Żałuję tylko ,że tak mało szkółek odwiedziłam i nie wiele kupiłam .Mam nadzieję ,że uda mi się to nadrobić .Na wakacjach trzeba odpocząć nawet od roślinnych zakupów i od netu .
Wczoraj kupiłam trawkę NN .Proszę o pomoc w identyfikacji .
Jeszcze jej nie posadziłam .Nie wiem gdzie .