Esteci i łakomczuchy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Esteci i łakomczuchy.

Post »

U nas dziś od rana równo padało, nie za wielki deszcz, ale non-stop, może grzyby będą w weekend, tego roku nie mam wielkich okazów, największe były takie: Obrazek Ale grunt, że zdrowe i smaczne, rozmiar się nie liczy :;230

A kasza z sosem grzybowym, łoł, tu na fotce obiad akurat w domu, wizualnie nieciekawy, ale pyszny, pod sos oczywiście trochę mięska trzeba schować, to jest jak najbardziej ogrodniczy temat, bo śliwki w occie i dynia są z działki :D :D :D Myślę sobie, żeby pieczarki w piwnicy hodować, praktykuje ktoś? Obrazek
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Kiszone ogóry tyż działkowe, tego roku pierwszy raz w życiu mam własne kiszone ogórki, bo pierwszy raz wyhodowałam swoje, no co kupiłam i ukisiłam, to się zepsuły.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

A tak z innej beczki - często wożę koty na działkę, tu Mamba w siatce z cukiniami, czyżby został wegeterianinem? Bo się oblizuje :D :D :D Obrazek
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

A piszę tyle o jedzeniu, bo coraz ważniejsze jest dla mnie, co do gara wkładam, przedtem nie miałam myśli o zdrowym jedzeniu, teraz też daleko mi do fanatyzmu, tylko że zauważyłam, że po 2 letnich miesiącach na "działkowych obiadkach" mam więcej energii i humoru niż kiedykolwiek, czego Wam wszystkim pożeraczom działkowych skarbów życzę, a ja idę spać, dobranoc :D
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

hej hej :wit trafiłem do Ciebie! ;:196
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambusiu kochana, tłumaczę, bo przez te zawirowania pogodowe kwitnie mnóstwo kwiatów, które nie powinny - nie zdziwiłabym się wcale, gdyby komuś zakwitły tulipany :;230
Powoli wszystko zbieram ... ;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Dziękuję, Józefie za wizytę, właśnie spaceruję po Twoim ogrodzie i uprzejmie donoszę, że mam już oczopląsy od tego bogactwa roślin. Przepięknie.
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Mambulko :) odpowiedz w moim wątku Edycie :)
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Beatrice, muszę się solidnie podszkolić do rozmów o storczykach :D
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Byłam dziś na działce i zobaczyłam, że jeszcze będzie 17 cukinii ;:223 po co mi było tyle krzaków cukinii, sąsiedzi jak mnie zobaczą z cukinią, to uciekają :D Ostatnie piętro pomidorów się dosuszyło, można iść spać :D Obrazek
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Mmmm, wyglądają super ;:138
Pachną? :lol:
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Może czas i sobie trochę suszonych pomidorków zrobić? Ładnie wyglądają ciekawe czy smakują jak te włoskie?Próbowałaś już ?
mamba9991
1000p
1000p

Post »

Pomidory pachną, pewnie nie tak intensywnie, jak te z ciepłych krajów i nie są takie słodkie. Ale smaczne, nawet bardzo, inaczej miałabym już ze 3 słoiki, a nie jeden, większość zjadłam w trakcie suszenia :oops: W oliwie wyglądają tak: posypałam bazylią i oregano, dałam też czosnek: Obrazek

Nie mam złudzeń, że długo postoją, za to ta oliwa potem może być bardzo dobra do sałatki, pewnie przetrwa o wiele dłużej, niż pomidorki. U mnie zbiór pomidorów już zakończony, bo zaczęła wchodzić zaraza, niczym nie były pryskane. Przywiozłam do domu resztę, a krzaki do spalenia. Tyle wyszło: Obrazek

Niestety z ochłodzeniem i deszczem przyszedł mączniak, wpierw na cukinie, potem na ostróżki, które musiałam ściąć, a szkoda, bo z pięć powtarzało właśnie kwitnienie :cry:
Esteci i łakomczuchy
mamba9991
1000p
1000p

Post »

W weekend udało mi się posadzić białe lilie. Taka historia - pięć lilii kwitło, ale miały cień, to je w sierpniu wykopałam, zrobiłam ładne miejsce i ... musiałam dorobić inne miejsca, bo po wykopkach tak to wyglądało: Obrazek

Czasem zapomnę wziąć poprawkę na to, ile lat nie było tu nic wykopywane... Te małe też posadziłam, niech podrosną, trochę poszło w dobre ręce, bo ok 60 sztuk ich było :roll:

A jeśli o wykopkach mowa - pisałam, że krzaki ziemniaków z obierek wyrosły na kompoście, no to, hm, przerzucając kompost znalazłam prawdziwe, malutkie kartofelki, ale numer, zjedliśmy oczywiście, jak to łakomczuchy :D :D :D
Esteci i łakomczuchy
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21

Post »

Cześć Mamba !

Mam nadzieje, że zjedliście prawie natychmiast po wykopaniu.
Powinny być super.
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”