Małgosiu, czy ja mam Ci w czymś pomóc czy już za późno?
Moje spełnione marzenie malgocha1960
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje spełnione marzenie malgocha1960
Tak myślę..
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- cherryberry321
- 200p

- Od: 1 sty 2010, o 20:35
Witaj Małgorzato !
Zawitałam do twojego ogródka i jestem pełna podziwu dla twojego zaangażowania i wytrwałości w tworzeniu ogrodu od podstaw, i to w tak krótkim czasie ! Jesteś super - kobieto i ogrodniczko zarazem
. Efekty są powalające, przynajmniej dla mnie. Masz wyobraźnię, super wyszły twoje kompozycje na rabatkach
. Jak twoje "koleżanki" -już zielenieją z zazdrości ?
. Możesz być dumna ze swoich osiągnięć !
A co do kwiatka ze strony 86 (ten w doniczce z kolcami przy liściach)- to może być bieluń dziędzierzawa. Gdybym zobaczyła, jak kwitnie - miałabym więcej pewności. Może jednak zapytaj Bożenę, bo to warto wiedzieć. jeśli to bieluń, to niestety, wszystkie części tej roślinki są niestety trujące(rodzina psiankowatych). Ale za to ma piękne duże kwiaty. Może jeszcze ktoś udzieli fachowej informacji - tak dla pewności ?! ; . Z tymi roślinami lepiej uważać, a podczas ich pielęgnacji -zakładać gumowe rękawiczki, bo wydzielają drażniący sok, jak się je skaleczy, lub ułamie -np. liść. Nie powinny dotykać go dzieci, bo to mogłoby się okazać niebezpieczne.
Ale koniec tych ostrzeżeń. Najlepiej po prostu się upewnić.
Pozdrawiam
Cherryberry
Zawitałam do twojego ogródka i jestem pełna podziwu dla twojego zaangażowania i wytrwałości w tworzeniu ogrodu od podstaw, i to w tak krótkim czasie ! Jesteś super - kobieto i ogrodniczko zarazem
A co do kwiatka ze strony 86 (ten w doniczce z kolcami przy liściach)- to może być bieluń dziędzierzawa. Gdybym zobaczyła, jak kwitnie - miałabym więcej pewności. Może jednak zapytaj Bożenę, bo to warto wiedzieć. jeśli to bieluń, to niestety, wszystkie części tej roślinki są niestety trujące(rodzina psiankowatych). Ale za to ma piękne duże kwiaty. Może jeszcze ktoś udzieli fachowej informacji - tak dla pewności ?! ; . Z tymi roślinami lepiej uważać, a podczas ich pielęgnacji -zakładać gumowe rękawiczki, bo wydzielają drażniący sok, jak się je skaleczy, lub ułamie -np. liść. Nie powinny dotykać go dzieci, bo to mogłoby się okazać niebezpieczne.
Ale koniec tych ostrzeżeń. Najlepiej po prostu się upewnić.
Pozdrawiam
Cherryberry
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
hej Małgosiu-wpadam z rewizytą-kiedys wczesniej przejrzałam cały twój wątek-lubie podgladać nowo powstajace ogrody,-tylko nie pisałam- dalej szybciutko leciałam na inne ogrody
modrzew masz już ładniutki-mój ten najwiekszy ma 3 lata i wierzba też(twoją podejrzałam ,one szybko rosną i na bierzaco trzeba im wycinać odrosty na pniu)
podziwiam cię za samozaparcie w tworzeniu ogrodu-jakbym miała choc połowe tego to dawno o tworzeniu ogrodu bym zapomniała
pozdrawiam
modrzew masz już ładniutki-mój ten najwiekszy ma 3 lata i wierzba też(twoją podejrzałam ,one szybko rosną i na bierzaco trzeba im wycinać odrosty na pniu)
podziwiam cię za samozaparcie w tworzeniu ogrodu-jakbym miała choc połowe tego to dawno o tworzeniu ogrodu bym zapomniała
pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Małgosiu, ale Ci się ten ogród rozrasta.
Na tarasie też piękne kolorki. Jak będziesz sadziła w takim tempie to Ci niedługo miejsca zabraknie
Na tarasie też piękne kolorki. Jak będziesz sadziła w takim tempie to Ci niedługo miejsca zabraknie
- malgocha1960

Witam miłych gości i dziękuję za słowa uznania, krępują mnie, bo nie jestem przyzwyczajonaa do pochwał.Raczej w życiu byłam krytykowana, może dlatego uciekłam w świat roślin, bo one tego nie robią.W sobotę i niedzielę u nas AGRA, to takie targi rolniczo ogrodnicze i wysstawcy z różnych zakątków kraju.Lista chciejstw przygotowana,a co z tego uda się kupi, zobaczymy.
tosik.pl/pokaz_obrazek/3c [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69cfff6bee4ec0ca.html]

tosik.pl/pokaz_obrazek/3c [URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69cfff6bee4ec0ca.html]

- malgocha1960

- AniaDS

- Kontakt:
Fajny ten gril, marzy mi się taki 
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Małgoś, co to za śliczna bylinka na ostatnim zdjęciu
? I ta róża fioletowa?
- malgocha1960

- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Gosia - kiedy do mnie przyjedziesz ?.
Mnie też się marzy taki grill
Rozchodniki śliczne masz .
Mnie też się marzy taki grill
Rozchodniki śliczne masz .
- malgocha1960

- malgocha1960

Bożenko,b,edę jutro do południa, bo potem muszę gotować na wyjazd.
Moni, nie wiem co to za bylina,nawet nie pamiętam od kogo dostałam. Nazwy róży tę nie znam, tutaj musiałaby pomóc Ania.
Moni, nie wiem co to za bylina,nawet nie pamiętam od kogo dostałam. Nazwy róży tę nie znam, tutaj musiałaby pomóc Ania.
- AniaDS

- Kontakt:
No, na moje oko to Mainzer F., ona ma takie pąki.
Pachnie?
Pachnie?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
To na pewno nie Mainzer - miałam na myśli ten przypominający Falstaffa fiolecik: