Ogród 2010 - Priam cz.3
Re: Ogród 2010 - Priam cz.3
Przemku cudowna ta rudbekia 

- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Priamie-doszła!Dziś w skrzynce była.Posadzona.Jeden liść jest załamany,ale powinien dać sobie rady.Ta nowość rudbekia Cherry Brandy ładniutka.A zwykłe żółte masz?
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Adrianie - od bardzo dawna nie słyszałem nic o Starkl-u, ale kupiłem wrześniowego działkowca i tam było ich ogłoszenie z adresem strony. Z ciekawości wszedłem i w produktach TOP znalazłem właśnie czerwoną rudbekię. Zapewne także ja ja bym teraz zamówił ale zapewne nie dotarła by do mnie przed dniem w którym pojadę na wieś (prawdopodobnie za tydzień).
Ewo - bardzo mnie to cieszy. Nie wysyłałem ponownie w paczce bo skoro raz nie doszła to nie chciałem ściągać "złych mocy" ;) Tak więc otrzymałaś w kopercie. Co do rudbeki to mam żółtą i żółtą z brązowym.
Ewo - bardzo mnie to cieszy. Nie wysyłałem ponownie w paczce bo skoro raz nie doszła to nie chciałem ściągać "złych mocy" ;) Tak więc otrzymałaś w kopercie. Co do rudbeki to mam żółtą i żółtą z brązowym.
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne astry 

- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemku, z takimi astrami nawet jesień będzie kolorowa. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Tak, astry sa cudne jeśli tylko nie4 ma się ślimaków....
A jak Przemku nowa rabata czy cebulowe już kupione ?

A jak Przemku nowa rabata czy cebulowe już kupione ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum

Dawidzie i Mariasen - cieszę się, że astry przypadły wam do gustu. Sam bardzo je lubię tym, bardziej że same potrafią dobrze się rozsiewać ;)
Grażynko cebulki już są, ale nie w komplecie. Świat cebul już mi dostarczył cebulki - na wieś, a cebule.pl rozpoczęły wysyłkę 10 września więc liczę na to, że do piątku zdążą mi dostarczyć bo prawdopodobnie tego dnia jadę na wieś. W jakim stanie są cebulki ze świata cebul nie wiem. Prosiłem babcię aby wsadziła mi zimowity i stenbergię ale mówiła że nie umie znaleźć i wsadziła mi irysy

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Ta kolorowa rabatka z astrami bucha radością ! Wcale nie przywodzi na myśl jesieni, raczej pełnie gorącego lata - ale ono już za nami.
Zaglądam do Ciebie cichutko co jakiś czas , z zainteresowaniem przyglądam się ogrodowym nowinkom. Teraz za sprawą ostatnich zdjęć podjęłam decyzję o rozsadzeniu ( podzieleniu) wielkiej kępy MIODUNKI na kilka mniejszych. Tylko nie wiem - jeszcze teraz to zrobić , czy czekać do wiosny ?
Zaglądam do Ciebie cichutko co jakiś czas , z zainteresowaniem przyglądam się ogrodowym nowinkom. Teraz za sprawą ostatnich zdjęć podjęłam decyzję o rozsadzeniu ( podzieleniu) wielkiej kępy MIODUNKI na kilka mniejszych. Tylko nie wiem - jeszcze teraz to zrobić , czy czekać do wiosny ?
- Priam
- Przyjaciel Forum
Ewelino - jeśli masz taką możliwość to podziel nawet jutro. Moja miodunka zniosła przesadzanie i dzielenie bardzo dobrze. Jest jedno ale - przez kilka pierwszych dni konieczne jest podlewanie bo zanim korzenie się zregenerują liście szybko tracą wodę. W chłodniejsze dni liście zachowują naturalny turgor ale w cieplejsze od razu robią się oklapnięte. Mimo to póki nie ma na prawdę chłodnych dni jest duża szansa na prawidłowy rozwój rośliny.
- maria5
- 1000p
- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Przemku ładną rabatkę planujesz ale czy musi byś kwadrat może jakieś zaokrąglenia

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Dziękuję - oby tylko jutro nie padało to zrobię jak radzisz 

- Priam
- Przyjaciel Forum
Przypadkiem znalazłem jeszcze 3 zdjęcia mieczyków:

Skalniak i ... biały Rh

Biały cyklamen

mario5 - okrągłe rabaty muszą być dobrze wyeksponowane. Dlatego mam tylko trzy - dwie w ogrodzie i jedną przed domem. Plus dwie obwódki wokół drzew. Tak więc ostro zakończonych rabat nie mam zbyt wiele ;)
Ewelino - u mnie dzisiaj nie pada więc zapewne i u Ciebie nie będzie ;) Nizej masz prognozę pogody:
http://www.accuweather.com/pl/pl/wielko ... yid=276594

Skalniak i ... biały Rh

Biały cyklamen

mario5 - okrągłe rabaty muszą być dobrze wyeksponowane. Dlatego mam tylko trzy - dwie w ogrodzie i jedną przed domem. Plus dwie obwódki wokół drzew. Tak więc ostro zakończonych rabat nie mam zbyt wiele ;)
Ewelino - u mnie dzisiaj nie pada więc zapewne i u Ciebie nie będzie ;) Nizej masz prognozę pogody:
http://www.accuweather.com/pl/pl/wielko ... yid=276594
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Przemku,niestety jesiennie,te astry....w tle gdzieś mignęła szałwia trójbarwna.Czyżbyś odwiedził swój oddalony ogród?
- Priam
- Przyjaciel Forum