Geniu ślicznie jeszcze zakwitły Ci trytomy , ale ta pomarańczowa ma jakieś nienaturalne,
ogromne liście czyżby ta odmiana miała odmmienne niż pozostałe , a białą trytomę też masz
Super,że trytomy kwitną.Może tak im dobrze i się odwdzięczają? Moje tak bardzo się rozrosły,wielki busz sie zrobił-w tym roku kwitły-miały aż 3 wielkie kłosy,że chciałabym je rozdzielić,ale się boję,żeby nie uszkodzić korzeni. Dzisiaj sobie dokładnie obejrzę je,może też zakwitnie?
Lucynko dzięki Adam przy tej pomarańczowej trytomie to liść kanny one rosną na tej samej rabacie .
A ta druga to nie wiem czy biała czy żółta zobaczymy czy się wybarwi na żółto teraz raczej biała
Adaś a to ta rabata z kannami no i trytoma też tam rośnie
W tym roku kanny nie są tak ładne jak w zeszłym ale to ta pogoda to sprawia .
Aniu myślę że im nic nie będzie jak je rozdzielisz tylko nie wiem czy wiosną nie lepiej .
jaki masz kolor trytomy?
Ja kupowałam też żółte i czerwone , ale mi wymarzły zimą mam jedną malutka , nie wiem jaki to kolor .
Geniu właśnie wydawało mi się to podejrzane , aby trytoma miała takie wielgachne liście
Nigdy się z takimi u nich nie spotkałem Ja w tym roku kupiłem żółtą i pomarańczową , ale one mają drobniejsze
kwiaty niż żółto -czerwona , ciekawe czy nie zmarzną zimą . Pani u której kupowałem na ryneczku
mówiła , aby na zimę związać liście , wtedy powsanie jakby "stroisz " , a dopiero wiosną obciąć liście , A ty jak robisz ?
Widać ,że wyprawa się udała . Odwiedziłaś wspaniałych ludzi i piękne ogrody .Szkoda tylko ,że mój wyjazd zgrał się razem z Twoim i nie mogłam Cię gościć w swoim ogrodzie .
Pewnie będzie jeszcze okazja. :P
Wspaniałe łupy ,aż trudno sobie wyobrazić , gdzie Ty to wszystko pomieścisz .
Adam poprzednią zimę na 4 przetrwały 2 choć na wiosnę myślałam ,że wszystkie .
Życzę Ci aby przezimowała Twoja trytoma , mnie najwięcej radości sprawia ta jasna nie wiem czy biała czy żółta , najważniejsze że ładna , wiosną kupię czerwoną .
Jolu rzeczywiście wyjazd był udany .
A okazja na pewno jeszcze będzie i ja też odwiedzę Twój ogród .
Krzysztof zobaczymy jak u mnie będzie z zimowaniem ,jak już pisałam na 4 przezimowały 2 więc też nie jest wspaniale .
e-genia pisze:Adam mnie najwięcej radości sprawia ta jasna nie wiem czy biała czy żółta , najważniejsze że ładna , wiosną kupię czerwoną
Genia
Geniu mnie też bardzo podobają się wszystkie kolory trytomy , jeszcze bedę polował na białą .
A ty szukasz całej czerwonej czy czerwono-żółtej , bo taką mam jeśli byś chciała , to chętnie Ci wyśle sadzonkę .