Kaszubska Prowansja
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kaszubska Prowansja
Czas płynie szybko na urlopie,roślinkom poświęcam mało czasu bo albo pada albo upał straszny.Grzybów brak.Deszcz i burze to staly element ostatniego tygodnia.Wracam na początku września wtedy wstawię zdjęcia.Pozdrawiam
A jak sprawuje się nowa kuchnia? po takim okresie już przeszła porządny chrzest. Czy robiłaś w niej przetwory?
-
Kuchnia jest super,robiłam galaretki z czerwonej i czarnej porzeczki,grzybki w occie.Teraz będę robiła brzoskwinie.Dzisiaj nie pada,trochę wieje.Zza chmur wyziera słoneczko.Może dzisiaj pokażą się grzybki zaraz idę sprawdzić.Pozdrawiam
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
quote="ksiegowa"]Woreczki robię takie do lawendy

a poszeweczki robię 20x20cm i wsypuję tam lawendę /kwiaty i listki/.Wspaniałe na bezsenne noce.A na patery wysypuję kwiaty i listki,stoją w pokoju i dają całą zimę piękny zapach.Od czasu do czasu gniotę ręką i znowu wydobywa się zapach na długo.Małe poszeweczki 15x15cm napełniam lawendą i do szaf ,super na mole.Nie mam zdjęć ponieważ rozdałam dzieciom.[/quote]
pamiętam program Maja w ogrodzie o polach lawendowych gdzieś chyba w białostockim, też były takie piękne woreczki, moja mama zamiast lawendy bo nie była tak popularna w ogrodzie wkładała mydła o zapachu lawendowym do szaf, ja teraz idę na łatwiznę i kładę gałązki lawendy do otwartych pudełeczek, zapach się roznosi, żeeeeeeeeeeee,
Podziwiam Twoje krzaki lawendy ja chciałam a może nawet chce ich wywalić posadziłam między różami, nie wszystkie mają pożądany efekt nie wiem przyciąć i dać im szansę nie są stare bo dopiero drugi rok
pozdrawiam

a poszeweczki robię 20x20cm i wsypuję tam lawendę /kwiaty i listki/.Wspaniałe na bezsenne noce.A na patery wysypuję kwiaty i listki,stoją w pokoju i dają całą zimę piękny zapach.Od czasu do czasu gniotę ręką i znowu wydobywa się zapach na długo.Małe poszeweczki 15x15cm napełniam lawendą i do szaf ,super na mole.Nie mam zdjęć ponieważ rozdałam dzieciom.[/quote]
pamiętam program Maja w ogrodzie o polach lawendowych gdzieś chyba w białostockim, też były takie piękne woreczki, moja mama zamiast lawendy bo nie była tak popularna w ogrodzie wkładała mydła o zapachu lawendowym do szaf, ja teraz idę na łatwiznę i kładę gałązki lawendy do otwartych pudełeczek, zapach się roznosi, żeeeeeeeeeeee,
Podziwiam Twoje krzaki lawendy ja chciałam a może nawet chce ich wywalić posadziłam między różami, nie wszystkie mają pożądany efekt nie wiem przyciąć i dać im szansę nie są stare bo dopiero drugi rok
pozdrawiam
-
Taro przytnij na wiosnę ,będą na drugi rok piękne ale trzeba przyciąć bardzo nisko.
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Bardzo nisko czyli 2-3 cm nad ziemią?
Trafiłam na brakującą "Jeszcze raz Prowansja"i nowość "Wytrawny przekręt" już się cieszę na czytanie!
Trafiłam na brakującą "Jeszcze raz Prowansja"i nowość "Wytrawny przekręt" już się cieszę na czytanie!
Grażynko dawno nie dawałaś zdjęć, czyżby awaria aparatu?
-
Zdjęcia będą ale jeszcze moment.Objecuję wstawić je szybko.Tak Ewo ok 3 cm nad ziemią.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=112
Grażynko to link do strony o której rozmawiałyśmy w sobotę, odnośnie wtórnego wykorzystania wody na działce
Grażynko to link do strony o której rozmawiałyśmy w sobotę, odnośnie wtórnego wykorzystania wody na działce

-
Marysiu dziękujemy,M będzie myślał nad tym
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Obiecanki - cacanki a.... gdzie fotki ?ksiegowa pisze:Zdjęcia będą ale jeszcze moment.Objecuję wstawić je szybko..

-
Krysiu już sa w domu ,teraz tylko obróbka i będą,początek w pracy i w domu po urlopie bywa ciężki i pracowity,ale pamiętam o zdjęciach,muszę zrobić selekcję z kilku setek albo i tysięcy
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ooo
są kwiatki, i to takie, jakie u mnie w tym roku nie zakwitły.
Fajnie, że można je zobaczyć u Ciebie.

Fajnie, że można je zobaczyć u Ciebie.