Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

IRENKO co to za białe kwiatuszki . Dokupiłam różowa lobelię to teraz mam już 2 szt. Pięknie kwitną ciemierniki i trósklepka . U mnie chyba w tym roku nie zakwitnie nawet nie widać na niej pąków a u Ciebie już pięknie kwitnie ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

nastepny ogród ,którym jesstem zauroczona :D -pięknie i zazdroszczę tak pozytywnie,a mnie jakoś dołuje myślenie ,ze na takie efekty trzeba długo czekać :( -te kolory są urzekające ,będę podglądać i brac przykład-pozdrowionka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

"Misz - masz " barwny i jesiennie urokliwy :) Podziwiam tę uporządkowaną , czyściutką rabatkę z wrzosami .
A zakupy bardzo udane - widzę ,że cebulki kupiłaś u Kryszkiewicza - dobra firma i pewne cebulki. :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Serdecznie witam miłych gości, dziękuję za pochlebne słowa. Ostatnie dni są nieprzyjemne deszczowe i chłodne, trochę porządkowałam działkę, dość dużo było do wycinania różnych przekwitniętych kwiatów oraz wycinania na drzewach nowych przyrostów no i grabienie opadających żółtych liści, zaczyna być jesiennie.

Krysiu nie spodziewałam się, że tak szybko zakwitną wrzosy i zimowity, zrobiła nam się wczesna jesień.

Łukaszu piękny masz balkon taki ukwiecony, gdy jeszcze posadzisz te cebulki to dopiero będzie ładnie.

Jadziu nie znam nazwy tych białych kwiatków, mam je od dawna, one w dotyku są jak suchołuski, mają suche płatki i nadają się na suche bukiety. Wspominasz o lobeliach, czy to były małe sadzonki czy już kwitnące krzaczki? Ciemiernik wypuszcza bardzo dużo pąków, nie wiem czy przed zimą zdążą zakwitnąć wszystkie. Trójsklepka też ma dużo pączków ale kwiatuszki ma niepozorne, malutkie.

Rybko miło mi, że podoba ci się u mnie. Mój ogródek - działka jest mała i trudno było urządzić ją tak żeby z przyjemnością na niej przebywać ale jakoś się udało, tobie też się uda prędzej niż myślisz. Obecnie są duże możliwości w doborze krzewów i kwiatów a tu na forum jest tyle pięknych ogrodów z których można brać przykłady a jeżeli mój do nich należy to jest mi bardzo miło a do podglądania zapraszam.

Ewelinko jesień chyba za szybko zawitała, kwiaty przyspieszyły kwitnienie, kwitną wrzosy i zimowity a lada dzień rozwiną się marcinki, rozpoczęło się też sadzenie roślin cebulowych a to wszystko oznacza zbliżający się koniec lata.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Irenko śliczne masz kwiaty i śliczne zdjęcia robisz.
Kilka roślin nie znam, ale nie będę Ci zawracała głowy pytaniami.
Fajne zakupy cebulowych zrobiłaś.
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tajko dziękuję za miłe słowa, co do zdjęć czasami się udają, bo ogólnie to marny ze mnie fotograf ale mnie podbudowałaś. Interesują cię niektóre rośliny więc pytaj, o które chodzi, jak będę znała nazwę to ci powiem. Co do zakupów to wiele tego nie ma ale jaki ogród takie zakupy. Miłego wieczoru.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO kupiłam duża kwitnąca sadzonkę Lobelii przezież Ty masz też różową ,czerwoną . Te białe kwiatuszki ślicznie się prezentują . Trójsklepka kwitła mi 2 lata w tym roku zastrajkowała a ma takie śliczniutkie kwiatki to samo było z Acidanthera w tym roku również zastrajkowała
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu pytałam o lobelie, ponieważ ja kupowałam jako małe sadzonki, różowe to były tylko korzonki z wyrostkami ale gdy zakwitły to kolory się "zgadzały". Co do trójsklepki to może one kwitną raz na jakiś czas a potem pewnie sobie odpoczywają.

Dzisiaj trochę jesieni

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Irenko ;:196 po zdjęciach już widać że jesień za progiem , ale jak zwykle na Twoich zdjęciach to jesień też piękna pełna uroku .Malinki smaczne

Genia :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko prześliczne zimowity, bardzo je lubię. Swoje po kwitnieniu muszę przesadzić, bo cebule już na wierzchu :roll:
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Ireno, ślicznie prezentuje się laurowiśnia otoczona wrzosami.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wspaniałe letnio - jesienne widoki Irenko. :shock: Oby jak najdłużej cieszyły nasze oczy !
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku miło mi, że podobają ci się moje jesienne kwiaty, za kilka dni powinny zakwitnąć marcinki.

Geniu widać, widać, że to jesień. Dzisiaj jest taki brzydki, zimny i deszczowy dzień jakiego dawno nie było. U mnie jest bardzo skromny wybór kwiatów jesiennych, nie mam gdzie sadzić, ty najlepiej to rozumiesz, ponieważ też masz mały ogródek ale jesteś też mistrzynią w rozmieszczaniu roślin, masz ich dużo i wszystkie jakoś się mieszczą.

Agusiu zimowity kupiłam w ubiegłym roku, miały być pełne, nie były ani w zeszłym ani w tym roku natomiast białe całkowicie zginęły. Zimowity, które są na drugim zdjęciu mam od kilkunastu lat, nie były przesadzane.

Romku w ubiegłym roku urządziłam rabatę wrosową ale żeby nie było tak monotonnie to wśród wrzosów posadziłam świerki karłowe i laurowiśnie. Ponieważ rabata jest dość długa, ma ponad 12 m więc taka przeplatanka dobrze wygląda.

Maryniu to już takie resztki kwitnienia, szkoda, że tak szybko lato minęło.

Wszystkim miłym gościom, którzy mnie odwiedzają oraz za pochlebne opinie serdecznie dziękuję.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Irenko - jaka piękna ta Twoja jesień ! Barwna i nastrojowa. Zupełnie inna niż dziś za moim oknem :(
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Dzialeczka
500p
500p
Od: 28 kwie 2010, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zgadza się ;:108 . Za moim oknem też nie jest tak jak u Irenki. Mży, wieje, słońca brak, ciemno, smutno, ponuro... :(
Ale przyjemnie popatrzeć na te smakowite malinki. Oh, jaka jestem głodna :;230
Pozdrawiam,
joanna
Działeczka w cieniu dębu - Zapraszam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”