Aniu- teraz się zastanawiam, co robić z drugim MM. Ładnie rośnie w samym spagnum, ale...chciałabym, że też ładnie rósł w korze. Może na wiosnę przsadzę go do nowego podłoża i dam - 50% kory i 50% spagnum. Właśnie najbardziej chodziło mi o oglądanie korzonków. Wahałam się, czy wybrać koszyk plastikowy< taki, w którym mam posadzone inne katlejki> a przezroczystą doniczką. Wybrałam doniczkę na razie...
Agitko- dziękuję, w przyszłym roku obiecuję, że zrobię im półeczkę wiszącą. Może nawet dwie, wsadzę do większych pojemników i będą sobie wisieć i nikomu przeszkadzać nie będą

Agitko, jak Mogłaś epikatljekę zostawić w sklepie? Choć, gdybym nie przeglądała forumowych wątków, też nie wpadłabym na pomysł, że to może być krzyżówka katlejki. Psby ma zupełnie inne niż nasze "zwykłe" hybrydy...
Wioleta- też się cieszę, że kolejna katlejka jest w mojej kolekcji i to za taką niską cenę

Mam drugie MM i rośnie o wiele gorzej i wygląda gorzej. Przesadziłam go do spagnum, włożyłam do pojemnika i non stop ma wilgotny mech. Teraz dopiero odżył. Spróbuj tego sposobu, może i Twojemu pomoże. Powodzenia
Dusiu- ten ładny..ale ten drugi...ciekawe, czy ruszy ;)
A jutro, jeśli się uda, pokażę Wam, robiony przeze mnie, węgiel drzewny i może pączek na masdevalli uda się obfocić