Ogród Soczewki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Soczewki

Post »

No to trzymam kciuki. Szkoda, że u mnie nie ma tekiego kierunku. :roll:
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Moniko! Cieszę się ,że mogłam Cię poznać ! Trochę czasu mi zajęło przeczytanie całego wątku... Jestem pełna podziwu , jak szybko zmienia się Twój ogród ! Wszystko robisz tak perfekcyjnie... Połączenia kory i kamyczków idealne . Na rabatach ani chwasteczka , ani listeczka...Czy ja kiedyś osiągnę taki stan...? Jak sobie radzisz z utrzymaniem takiego porządku ?
Dużo przeczytałam u Ciebie o trawach, przyda mi się, bo przymierzam się do nich w ogrodzie.
Masz piękny krzew kolkwicji ! Powiedz czy jesteś z niego zadowolona ? Jak wygląda po przekwitnieciu ?
Twoje rozwary tak ładnie sie trzymają, czy to są tegoroczne? Moje z zeszłego roku się pokładają i muszę je podpierać.
Aha, i bardzo mi się podobają Twoje obrazki na kafelkach (?), śliczne ! I butelki !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo cieszę się ,że do mnie zawitałaś. Przyznam Ci rację,że ogród ciągle się zmienia. Może nie są to wielkie zmiany ale są. Z perfekcją bym polemizowała. Dąże do niej ale ciągle jestem daleko od celu. Porządek jest widoczny na zdjęciach bo robię fotki rabatą, które własnie wypieliłam. Zielsko i tak rośnie mimo,że pod kamieniami jest folia ogrodnicza. Bardzo to wygodne, ale w momencie gdy chcę coś dosadzić dostaję szału, bo wiąże się to z odgarnianiem kamieni, wycinaniem foli, kopaniem dołka itp. Trochę to zajmuje czasu.
Z kalwicji jestem bardzo zadowolona mimo,że najpiękniej wygląda gdy kwitnie. Póżniej jest zwykłym zielonym krzewem i dlatego wokól niej posadziłam bordowego klona i krzewuszkę oraz zólte tawuły , które ze względu na intensywne kolory liści odwracają od niej uwagę.
Rozwary jak dobrze pamiętam mają już 5 lat i nigdy mi się nie pokładały. Może to zależy od odmiany lub i od nawożenia. Moich nie dokarmiałam. Czytałam,że niektóre rośliny przy intensywnym nawożeniu zbyt szybko rosną i zaczynają się pokładać np szałwia
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

MONIKO
Bardzo dobrze, że dałaś się namówić na trawy ;:138 - jesienią w ogrodzie wyglądają super.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia a jakieś zdjęcia?
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Tak ta nowa rabatka trawkami, bardzo ładna ;:138

pozdrawiam ;:3
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Już umieszczam zdjęcia. Troszkę ostatnio byłam zajęta i chyba jeszcze będę, niestety :cry:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozumiem. :D
Ale mam nadzieję, że myślisz o spotkaniu?
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Oczywiście,że myślę, mam nadzieję że nic nie stanie na przeszkodzie. A do 18 na pewno się ogarnę. Początek września zawsze jest dla mnie stresujący, zakupy zebrania, spotkania itp Bartek jest jeszcze jedną nogą i myślami na wakacjach, muszę go sprowadzać delikatnie na ziemię, Mikołaj stawia pierwsze kroki w przedszkolu. Zapytany jak było odpowiedział " Tlosiećkę sobie popłakałem" Ale dzielny jest i zostaje.
Na bieżąco sprawdzam czy nie ukazał się program targów. Na razie jeszcze nic nie ma
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Soczewko Pracowita - witaj :D Jestem z rewizytą i szczęka mi opadła z szoku totalnego. Nie dałam rady dokładnie przeczytać wątku, bo długi on smakowicie :D Przeleciałam za to po obrazkach od samego początku i ... szokująca różnica! Robi się buszowato, gesto, wysoko i dużo :D Jedno mnie tylko zastanawia - tak samo, jak Tamaryszka - jakim cudem masz taki porządek i zero chwaściorów, i każdy kamyczek na swoim miejscu?!

Bardzo fajne kompozycje! Krzewuszki cudo, trawki mniam - szczególnie Red Baron - jak zauważyłam i miskanty (jak mi się zdawało) :D Też doznałam oczadzenia trawkowego...
Aha, i pękam z zazdrości na te Twoje 17 arów!!!
Pozdrawiam serdecznie - Ula
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ MONIKO!
Pomimo, że jesteś zapracowana pokazałaś piękne rośliny z Twojego ogrodu.
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Moniko pięknie rosną Tobie wrzosy.
Mam nadzieję, że dla ogrodu znajdujesz czas :wink:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Masz sporo kamieni. Ja też bardzo je lubię. Zachwyciły mnie twoje słoneczniki. Bardzo ładna odmiana :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Moni, udana kamienna rabatka, a ta część bez pomysłu pewnie się wyklaruje, jak trochę słoneczka wyjrzy ;:3
Wrzosowe okazałe, u mnie maluszki same
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Pieknie wygląda ten rozchodnik .Super się komponuje lilaróż z szarymi kamieniami.Zachwycają też wrzosy ,już zastanawiałam się nad miejscem dla nich.Może na tej nowej rabatce by się znalazło trochę miejsca.Ale one raczej słońce wolą.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”