Kosaciec (Irys) - uprawa

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
ODPOWIEDZ
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 26 mar 2010, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Irysy 2010

Post »

Mnie też podobają się "kosmici", Thornbird, mimo bardzo stonowanych barw jest prześliczny, Mesmerizer, też...
Ja generalnie wolę irysy w barwach niebiesko-granatowo-fioletowo-białych w różnej kombinacji, ale selfy też też mają swój urok, taki "Sea Power", mniam,mniam... 8-)[/quote]

Niebieskości też znalazłam :

Obrazek Obrazek Obrazek
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Pani Ismeno, ja też przepraszam za swoją "narwistośc". Dziękuję za irysa ! Jeszcze nie mam swoich siewek, to w najbliższej przyszłości, więc dla Pani mam :
Obrazek
Pozdrawiam.
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

P.S. Pani Grażynko, ta Pani siewka jest piękna ! Delikatna a tak bogata w formie ...
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

barashka - 6 postów jeden pod drugim ?
Chyba istnieje opcja edytuj ? :wink:
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Tulipan998 pisze:barashka - 6 postów jeden pod drugim ?
Chyba istnieje opcja edytuj ? :wink:

... PRZEPRASZAM ZA NIEEDYTOWANIE !!! Przepraszam, że w ogóle jestem - już mnie nie ma !
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Barashko
To sa zdjęcia z Twojego ogrodu?
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

adamian pisze:Barashko
To sa zdjęcia z Twojego ogrodu?
Jak najbardziej ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie !!!
Awatar użytkownika
Galadriela
500p
500p
Od: 22 wrz 2009, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

barashka pisze: Obrazek

Obrazek
Ten ciemno-rdzawy na pierwszym zdjęciu i ciemno-brązowo-pstrokaty na drugim są szczególnie śliczne ;:108 , co to za cudeńka? :)
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

barashka pisze:
... PRZEPRASZAM ZA NIEEDYTOWANIE !!! Przepraszam, że w ogóle jestem - już mnie nie ma !
Po co odrazu te nerwy :roll: , ja tylko zwracam najzwyczajniej uwagę... , tak po przyjacielsku bez jakichkolwiek złości....

Iryski Masz prze....pięęęęęękneeeeee :shock: ;:138 .
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Na pierwszym zdjęciu są irysy, które kupowałam bez nazwy - są to bardziej popularne odmiany. Irys z kolejnego zdjęcia - ciemno bordowa plikata - to Starlight Sonata.

Starlight Sonata :

Obrazek

"Ognisty" TULIPANKU (998) - jakby nie było, Twoje rady poskutkowały, "zajarzyłam" co robię żle, nie myślałam, że to takie istotne, więc - z mojej strony skrucha. I poprawa. Cieszę się, że chociaż moje irysy Ci się podobają - dziękuję ! Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:wit
No i tylko o to chodziło , że skoro dopiero się Uczysz to trzeba też wiedzieć po co się edytuje post i że można to zrobić ,a czasem trzeba ot wszystko :wink: . Tez kiedyś nie widziałem... :) :wink: i nie tylko ja :wink: .

Iryski bardzo mi się podobają ;:138 , cą istotnie cudne :D .Ach.. , kiedy one znowu zakwitną.. ? :roll: :( .

Ten "Starlight Sonata" ( Widzisz teraz ja się coś od Ciebie nauczyłem , mianowicie nazwy ) . On jest cuuudny , kupiłem sobie go w tym roku , już sie kwitnienia doczekać nie mogę :P .

Pozdrawiam :wit
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Tulipan998 pisze::wit
No i tylko o to chodziło , że skoro dopiero się Uczysz to trzeba też wiedzieć po co się edytuje post i że można to zrobić ,a czasem trzeba ot wszystko :wink: . Tez kiedyś nie widziałem... :) :wink: i nie tylko ja :wink: .

Iryski bardzo mi się podobają ;:138 , cą istotnie cudne :D .Ach.. , kiedy one znowu zakwitną.. ? :roll: :( .

Ten "Starlight Sonata" ( Widzisz teraz ja się coś od Ciebie nauczyłem , mianowicie nazwy ) . On jest cuuudny , kupiłem sobie go w tym roku , już sie kwitnienia doczekać nie mogę :P .

Pozdrawiam :wit
Nie, szczerze się przyznaję, nie wnikałam w opcje forum i nie wiedziałam na co to "edytuj" - to muszę przyznac.
Ja też lubię te ciemne kolorki, a w tym roku zakupiłam sobie odmianę też w tym stylu, a mianowicie EPICENTER.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Piękna ta odmiana , sam nie wiem już czy ja mam... , ale chyba nie..
Kupowałem troche irysów w tym sezonie , tak zwanych mixów , ale kwitnących , ładne kolorki i przeróżne , bo znam taką Panią co likwidowała plantacje .
Mam też od forumków przeróźne i już sie w tych odmianach gubię , nie wiem jaki który :lol: .
barashka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Tulipan998 pisze:Piękna ta odmiana , sam nie wiem już czy ja mam... , ale chyba nie..
Kupowałem troche irysów w tym sezonie , tak zwanych mixów , ale kwitnących , ładne kolorki i przeróżne , bo znam taką Panią co likwidowała plantacje .
Mam też od forumków przeróźne i już sie w tych odmianach gubię , nie wiem jaki który :lol: .

Ja też dużo rozdałam znajomym, bo robiłam małe "przemeblowanie" w ogrodzie. Większośc odmian popularnych, które s'thrash'nie mi się rozrosły, zastąpiłam ciekawszymi irysami, tak więc czeka mnie prawdziwy spektakl kolorystyczny i niezwykła uczta dla oczu, bo większośc zakwitnie mi pierwszy raz ... z 50 odmian na pewno ...

A to garstka tych popularnych, przesadzonych obecnie w inne miejsce :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widzicie te promienie słońca na niektórych fotkach ? Oj, brakuje tego ciepła ... i widoku !
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Barashko
Irysy z taflą wody w tle boshkie :D Jak masz na imie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”