Działka Pestki - 2009 zapraszam
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
śmiało możesz go przesadzić , ja odkopałam odrost córce wsadziłam do doniczki i już ładnie rośnie ,,, nie którzy mówią że się rozrasta jak perz i trudno się go pozbyć z ogrodu , ja zrobiłam już 6 nowych sadzonek .. dalie masz prawie takie same jak i ja .. fuksja to ogrodowa czy ja trzeba na zimę przenosić do domu ...
Dawno u ciebie nie byłam ale ten brak czasu niestety nie starcza na wszystko.Wpadłam tylko pozdrowić 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ PESTKO!
Kolejne piękne dalie - muszę się wiosną na nie skusić, bo mój ogród teraz smutny.
Kolejne piękne dalie - muszę się wiosną na nie skusić, bo mój ogród teraz smutny.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Pesteczko, bardzo kolorowo Ciebie
Piękne dalie!!
Pozdrawiam Cię serdecznie

Pozdrawiam Cię serdecznie

-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Czy ja się mylę , czy to u ciebie widziałam takiego dzwonka tylko niebieskiego ?pestka pisze:Witajcie Aniu[/b]dzisiaj u mnie padało więc w domciu troszkę roboty ze zdjęciami a więc cieszę się Aniu że od ciebie mam i mi zakwitły popatrz masz dobrą rękę bo prawie wszystko od ciebie jest pytasz czy ta ostróżka to bylinka tak przesadzałam z innego miejsca i teraz jest taka jaką widziałaś u mnie![]()
![]()
![]()
![]()
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Pestko pospacerowałam, pomocnika masz cudeńko, zawsze to radość dla babci ale babcia jak widzę dzielnie utrzymuje swój ogródek, w tym roku tez dostałam milina zawsze go chciałam mieć ciekawe kiedy zakwitnie, pozdrawiam
Witaj Pesteczko !
Widzę, ze u Ciebie już nieśmiało jesienne klimaty się pokazują. Lecę obfocić moje dynie i orzeszki
Widzę, ze u Ciebie już nieśmiało jesienne klimaty się pokazują. Lecę obfocić moje dynie i orzeszki

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Pestko widzę, że posadziłaś milina i glicynię.
Ja glicynię posadziłam przy obciętym pniu starej śliwy. Na kwitnienie bardzo nie liczę ze względu na przymrozki wiosenne w naszym surowym klimacie wschodniej Polski, ale zależy mi, żeby dawał cień.
Na razie jak na początek mocno wystartował. Na milina, choć ślicznie kwitnie raczej się nie zdecyduję, u Ciebie o wiele łagodniejszy klimat i z pewnością będziesz cieszyła się kwiatami.
Pozdrawiam serdecznie.
Ja glicynię posadziłam przy obciętym pniu starej śliwy. Na kwitnienie bardzo nie liczę ze względu na przymrozki wiosenne w naszym surowym klimacie wschodniej Polski, ale zależy mi, żeby dawał cień.
Na razie jak na początek mocno wystartował. Na milina, choć ślicznie kwitnie raczej się nie zdecyduję, u Ciebie o wiele łagodniejszy klimat i z pewnością będziesz cieszyła się kwiatami.
Pozdrawiam serdecznie.

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Pestko ja siałam żółte chabry wiosną.
Od tego czasu są zawsze, nawet nie wiem czy się wysiewają, bo przekwitłe ścinałam lub zbierałam nasionka.
Jutro wysyłam.
Pozdrawiam.
Od tego czasu są zawsze, nawet nie wiem czy się wysiewają, bo przekwitłe ścinałam lub zbierałam nasionka.
Jutro wysyłam.
Pozdrawiam.

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Pestko czym jesteś tak zajęta
Czy tak intesywnie pracujesz na działce, że forum nie odwiedzasz

Czy tak intesywnie pracujesz na działce, że forum nie odwiedzasz

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Oj Marylko jestem zajęta nie działką bo padało jeszcze dziś kropiło ale dostałam troszkę paczek trzeba było jechać na pocztę a przy tym mam wnuczkę u siebie i jestem z nią aż córcia przyjedzie z pracy
ale czytam co się dzieje wpadam na troszkę odpisać pw jutro będę czekać na paczuszkę jak przyjdzie dam znać okej pa
ale czytam co się dzieje wpadam na troszkę odpisać pw jutro będę czekać na paczuszkę jak przyjdzie dam znać okej pa

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ PESTKO!
U nas też ciągle pada. Ten rok musimy spisać na straty. Wiosną wszystko nadrobimy.
U nas też ciągle pada. Ten rok musimy spisać na straty. Wiosną wszystko nadrobimy.
- pestka
Witajcie moje koleżanki byłam na działce sadziłam cebulki tulipanów, czosnków , hiacyntów bo przesadzałam w inne miejsce zabrałam ich z pod drzew zbierałam spady owoców nie dojrzałych
skoszone zostały truskawki bo strasznie zarosły zastanawiam się czy ich wyrzucić a zasiać trawę
dochodzą winogrona moja jeżyna w tym roku nie owocowała same liście tylko zgrabiłam troszkę liści
po czereśni z których nie skorzystałam był owoc a po 3 dniach było puste drzewo i do dziś nie wiem co się stało z owocem . Mieczyków było sporo ale przewaga białych
moja pnąca róża taka będzie nad furtką ale w przyszłym roku jak urośnie bo na wiosnę dopiero ją posadziłam ale coś jasna a na rysunku była ciemniejsza no ito białe z ciemnym oczkiem to astromeria pozdrawiam dobrej noc 
skoszone zostały truskawki bo strasznie zarosły zastanawiam się czy ich wyrzucić a zasiać trawę
dochodzą winogrona moja jeżyna w tym roku nie owocowała same liście tylko zgrabiłam troszkę liści
po czereśni z których nie skorzystałam był owoc a po 3 dniach było puste drzewo i do dziś nie wiem co się stało z owocem . Mieczyków było sporo ale przewaga białych

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka
Witajcie moja krótka relacja z wystawy ,Zieleń to Zycie'

a kupiłam sobie tylko ajanie i floksa na skalniak bo to było szybko oblecieć tylko to co mnie zainteresowało pooglądałam i zeszło się 3 godziny a mój M nie chciał robić zdjęć bo mu było za dużo ludzi on nie lubi takich zlotów ludzi tylko szybko i do domu mało zdjęć zrobiliśmy to tyle

a kupiłam sobie tylko ajanie i floksa na skalniak bo to było szybko oblecieć tylko to co mnie zainteresowało pooglądałam i zeszło się 3 godziny a mój M nie chciał robić zdjęć bo mu było za dużo ludzi on nie lubi takich zlotów ludzi tylko szybko i do domu mało zdjęć zrobiliśmy to tyle