Wiem że najliczniejszą część twojej kolekcji stanowią storczyki ale i inne domowe bardzo masz ładne i zadbane,mój grudniczek też różowy kilka razy mi kwitł aż do lipca,fiołki,monsterka i inne bardzo ładne.

Renatko, masz rację. Stoi w najdalszym kącie w pokoju. Przez dwa upalne miesiące był na balkonie. Listki trochę zjaśniały, może te młode będą miały więcej białego.renata_22 pisze:Scindapsus bardzo zdrowo wygląda, tylko chyba mało trochę ma słońca bo widać że by chciał trochę białego koloru złapać
Czyli one tak mają.daka pisze:mój grudniczek też różowy kilka razy mi kwitł aż do lipca,fiołki,monsterka i inne bardzo ładne.![]()
Witam Ciebie u mnie w tym dziale.Wioleta pisze:Nie dość, że masz cudowne storczyki, to i "zwykłe" zielone bardzo zadbane
Wioletko ja się nie znam na hojach. Tą kupiłam u hodowcy storczyków. Spodobała mi się ta roślinka tak zaczepiona, pomyślałam, że kupię jako towarzyszkę do storczyków w akwarium. Przy kasie dopiero przeczytałam, że to hoja.Wioleta pisze:ta hoja...pokrojem przypomina troszkę serpens