Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Mariolu dziękuję za odwiedziny :wit ja też jestem bardzo zaskoczona :shock: , tym bardziej że to młoda roślinka, była sadzona jesienią -a może właśnie dlatego :lol: kwitnie bez przerwy choć oczywiście z różną intensywnością :heja

Tajko witaj w moich skromnych progach :wit Mój M. też dojeżdża - ale nie wyobrażam sobie powrotu do miasta (chociaż czasami w zimie, jak nawet pług nie daje rady do nas dojechać, to.... :evil: ;:14 )
anka_
ZBANOWANY

Post »

Dzisiejszy zachód słońca

Obrazek

wiem że to nie zdjęcie ogrodnicze, ale nie mogłam się powstrzymać
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

anka_ pisze:Marysiu do tych "czerwińskich klimatów" to mamy kawałek, ale lubię tam jeździć. Jest tam klasztor salezjanów i mają piękny ogród.

Kilka dni chłodniejszych to człowiek nadrobił trochę zaległości, a tu znowu gorąco ;:3 . Czeka kilka nowych nabytków do wsadzenia, a to jeden z nich (mam nadzieję, że mu się u mnie spodoba i za kilka lat zachwyci mnie swoją peruką :D )
Obrazek
Aniu ja Ci życzę aby jak najszybciej twój perukowiec pokazał peruczki. Mój leniuch tkwi u mnie na pewno czwarty sezon - nadal nic. A piszą że on taki niewymagający......
anka_
ZBANOWANY

Post »

amba19 pisze: ... Mój leniuch tkwi u mnie na pewno czwarty sezon - nadal nic. A piszą że on taki niewymagający......
Marysiu - ;:144 ;:14 ;:151 nie strasz
anka_
ZBANOWANY

Post »

Kilka zdjęć z mojego ogródka niestety nie mam pojęcia co to za odmiany :oops:

Moje hosty ostatnio 'komuś' posmakowały ;:44
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:lol: Nie ma to jak drzemka na trawce:
Obrazek
sylwekw

Post »

anka pisze:..... Czeka kilka nowych nabytków do wsadzenia, a to jeden z nich (mam nadzieję, że mu się u mnie spodoba i za kilka lat zachwyci mnie swoją peruką :D )
Obrazek
Witam, jeśli to odmiana Royal Purple to lepiej się tak bardzo na peruki nie nastawiaj.

A tak poza tym to podoba mi się u Ciebie i już dodaje sobie Twój wątek do obserwowanych.

Życzę wytrwałości i niekonczącej się radości w pracach ogrodowych.
anka_
ZBANOWANY

Post »

sylwekw pisze: Witam, jeśli to odmiana Royal Purple to lepiej się tak bardzo na peruki nie nastawiaj.
Sylwku tak to jest Royal Purple, ale nie wiem co jest z nim nie tak???? :?: :? :( Widziałam tą odmianę z piękną peruką :? :(
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu widzę, że zaserwowałaś nam jesienny spacerek, a to niby lato jeszcze :;230 nie wyobrażam sobie tej pory roku bez wrzosów i rozchodników...Jeżeli chodzi o perukowca, to również mam odmianę Royal Purple. Mój już jest cudownym, kilkumetrowym krzewem, obsypanym każdej wiosny drobniutkimi kwiatuszkami, ale peruczki...hm...trudno nimi się zachwycać, bo ich po prostu nie ma ;:224 ale jak mówią "nadzieja umiera ostatnia"...
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY

Post »

Wy to umiecie człowieka sprowadzić na ziemię ;:98 perukowiec poszedł na opał ;:110

Heliofitko ja też nie wyobrażam sobie jesieni bez wrzosów, są plany na zakupy wrzosowe w przyszłym tygodniu ale co wyjdzie zobaczymy :roll: . Wiosennie- to właśnie sadziłam wrzośce, moje łupy z wizyty u rodzinki :lol:

Z tym perukowcem to oczywiście żartowałam ;:113
sylwekw

Post »

anka_ pisze: Z tym perukowcem to oczywiście żartowałam;:113

No masz szczęście, że to tylko żart :-) - o peruki u niego trudno ale i tak jest piękny.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Mam podobnego perukowca tylko ma już ok 2m i miał w tym roku pierwszą i to zaledwie jedną peruczkę :roll:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu on jest naprawdę piękny :D przekonasz się już wiosną, kiedy rozwinie pierwsze, purpurowe liście ;:108 jak brakuje ci drewna na opał to mogę podrzucić ;:224 a od niego ręce precz :twisted:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY

Post »

Sylwku oczywiście że żartowałam :;230 :;230 :;230 , jest piękny nawet bez 'peruki' -choć nadal mam nadzieję, że kiedyś się doczekam :tan

Iwonko- drzewa na opał może wystarczy, jakby coś to wiem gdzie uderzyć :lol: I oczywiście -bez peruki też jest piękny :D

Przemku- ty jeden potrafisz pocieszyć ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Aneczko jakie ty śliczne zdjęcia gości zamieszczasz. Zawsze zazdroszczę takich zdjęć, bo mnie się jeszcze nie udało zrobić takich. Podobają mi się też twoje krzewuszki zwłaszcza ta o bordowych listkach - jeszcze nie spotkałam. Miałam kiedyś posadzone trzy krzaczki krzewuszek i wszystkie padły - musi im się nie podobać moja ziemia. Śliczny też krzew jaśminu - mój rośnie jak na drożdżach, ale nie kwitnie - nie wiesz czasami dlaczego, może coś źle robię, że on nie kwitnie :roll:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
anka_
ZBANOWANY

Post »

iwa27 pisze:Aneczko jakie ty śliczne zdjęcia gości zamieszczasz. Zawsze zazdroszczę takich zdjęć, bo mnie się jeszcze nie udało zrobić takich.
Oj Iwonko, ładnie to tak kręcić ;:109 Twoje zdjęcia to majstersztyk ;:180 Wiem co mówię, bo jestem bardzo częstym gościem w twoim ogrodzie ;:65 Co do bordowej krzewuszki-Viktorii to młody nabytek, zobaczymy co pokaże :D Co do jaśminu- to niestety nie wiem :? Ja ze swoim nic nie robię- no poza mocnym przycięciem wiosną
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”