Storczyki busybees:)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki busybees:)

Post »

Niestety ten pędzik na pierwszym raczej nie urośnie, wiele razy takie miałam i żaden nie urósł :/ .
Ale kwitnienia są piękne i Rhynchostylisy pięknie rosną.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale kolorowe kwitnienia ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p
Od: 21 lip 2010, o 10:22

Post »

Storczykowa pisze:Niestety ten pędzik na pierwszym raczej nie urośnie, wiele razy takie miałam i żaden nie urósł :/ .
wiesz moze czym jest to spowodowane?
szkoda jak by sie tak stalo ale czy jest szansa, ze przy nastepnym kwitnieniu wyjda obydwa?
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16

Post »

Witaj :wit,
Piękne te mieszańce :) Szczególnie podobają mi się: żółty w bordowe kropki i żółty w fioletowe kreseczki ;:108. Trzymam kciuki, aby okazało się, że te plamki nie są groźne..
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

busybees pisze:
Storczykowa pisze:Niestety ten pędzik na pierwszym raczej nie urośnie, wiele razy takie miałam i żaden nie urósł :/ .
wiesz moze czym jest to spowodowane?
szkoda jak by sie tak stalo ale czy jest szansa, ze przy nastepnym kwitnieniu wyjda obydwa?
On nie urosnie, po prostu może w chwili, gdy go puścił, zmieniono mu warunki i go odrzucił, czasem się tak zdarza, mam takie stare zaczątki pędów na niektórych Phal., ale żaden nie wyrósł. Te pędziki, które wyjdą już u ciebie, będą normalnie rosły i kwitły.
gejzerka

Post »

No i na koniec raczej nie wesołe wieści, nie mam pojęcia co to jest na drugim Rhynchostylis gigantea ale nie wygląda dobrze :?
Może macie jakieś pomysly co to?
Zajrzyj na tę stronkę, są tam opisy chorób i szkodników storczyków i porównaj ze swoim
http://www.storczyki.pl/index.php?pokaz=uprawa&dzial=6
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p

Post »

Jestem wściekła ;:214 , zamówiłam sobie phalaenopsis tetraspis
Obrazek

cieszyłam się bardzo a tu klops, nie tak miał wyglądać ;:223

Ładny jest ale...
Złożyłam reklamacje z zapytaniem gdzie się podziały kreseczki na nim ale reklamacje odrzucono twierdząc, że są też bez.
Czy to prawda i maja racje?
Próbowałam znaleźć w internecie i owszem był ale ma żółty środek a ten jest cały biały :cry:
Pozdrawiam i zapraszam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36640" onclick="window.open(this.href);return false;
Beata.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tetraspisy są różne, są z kreskami i bez. Może w przyszłym kwitnieniu będzie jakieś mieć... Mój jak go kupiłam, mial tylko 2 malenkie kreseczki, a teraz ma więcej. A twój ma tylko jednego kwiatka, więc nie wiadomo, czy wszystkie będą tak wyglądać, bo u tetraspisów każdy kwiatek jest inny. Ale twój ma piękną roślinę, pokażesz go w całości?
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p

Post »

Dusiu, ma tylko jednego kwiatka ale są jeszcze 3 paczki które niebawem powinny się rozwinąć :D
Zauważyłam, że one będą miały po jednej kreseczce wiec jest z nim dokładnie tak jak piszesz ;:108 w związku z tym już jestem spokojniejsza.
Wrzucam zdjęcia o które prosiłaś, dodam tylko, ze korzonki wyglądają bardzo dobrze i cala roślinka (pomijając lekkie uszkodzenia mechaniczne) też wygląda na zdrową.
Tylko co się stało z warżką?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tetraspisa oraz 3 inne otrzymalam w zasadzie jako prezent imieninowy ;:138 (rodzaje wybierałam sama)
wiec zdjęć, ciąg dalszy nastąpi :tan
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beato, ja mojego zakupiłam z kreseczkami, a kwiaty, które później rozkwitły na innym pędzie miały tylko po jednej kreseczce.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Mnie osobiście podoba się najbardziej tetraspis właśnie z jedną kreseczką, a na moim niestety całe ich multum - tak czy inaczej lepsza już chyba ta jedna niż wersja "alba" całkiem ich pozbawiona... :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
efcia111
200p
200p
Od: 3 cze 2010, o 15:28

Post »

ale alba też ma swój urok... Jest taki oryginalny wtedy ;)
Pozdrawiam, Ewa :)

Moje storczyki :D
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p

Post »

Czas pokaże co tam na innych listkach się pojawi, jedna to dobrze, multum jeszcze lepiej :D

Z zamówieniem C1 też nie poszło bez komplikacji, pomylono się przy wysyłce i otrzymałam w zamian Phalaenopsisa pantherine :shock:
Obrazek

Roślinka zdrowa, pędzik wypuściła ...
Na szczęście reklamacja została uznana i wymienia mi go w przyszłym tygodniu...oby-trzymajcie kciuki :lol:
Nie dziwiłabym się gdyby to był zakup z aukcji lub czegoś w tym typie ale podobno to najlepszy sklep on-line z botanikami w UK :shock:
Na pocieszenie dodam ze reszta była taka jak chciałam ;)
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ci fajnie, tetraspis C1... A ten normalny też masz cudny i w pąkach, tamte już moga być z kreseczkami, jak piszesz, że są. Przy następnym kwitnieniu może być jeszcze więcej. Lubię tetraspisy z dużą ilością kreseczek, a C1 już szczególnie mi się podobają i na pewno kupię, jak będę mieć okazję.
A ten pantherina tez jest bardzo ładny i do tego z pędzikiem. Że też u nas nie ma botanicznych w tak świetnym stanie... Często są zalane, z plamami itp.
Awatar użytkownika
busybees
100p
100p

Post »

Rzeczywiście co do stanu roślinek nie mam żadnych zastrzeżeń, są naprawdę w bardzo dobrym stanie, masa nowych korzonków, jędrne liście.
Cena jest naprawdę konkurencyjna, porównywałam z OS i nawet po kosztach przesyłki z UK taki C1 kosztowałby o niebo mniej ;:24
na dokładkę ten który polecają w OS to sadzonka a ten który ma trafić do mnie, gotowy do kwitnienia a to też ma znaczenie.
Nie mam pojęcia jak tu jest z linkami (nie chce podpaść Jovance :lol: ) bo chętnie podam Ci link jeśli jesteś zainteresowana, wysyłają do całej EU.
Pozdrawiam i zapraszam
Beata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”