Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rozczochrany ogródek Stokrotki - 2010

Post »

Aga witaj wśród trójkowych rodziców :)
Mam nadzieję, że trafisz na fajnych rodziców w klasie i na fajną wychowawczynię.
U nas niestety też leje i wieje do tego rzeka coraz większa....
Ogladałm prognozę i już w sobotę ma być lepiej. Chciałabym się wybrać na targi do Nawojowej, ale jak będzie zimno to mam to w nosie i nie pojadę.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga... luzik... nie Ty jedna ;:224
My się też już z dziewczynami namówiłyśmy, że trójka będzie nasza :wink: żeby nam się bylejakość nie wkradła...
Mamy wprawę z przedszkola 8-)
Czy u Was wybory do trójki też odbywają sie tak oficjalnie, na zebraniu, z komisją skrutacyjną itd.? :roll:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No proszę jakie piękne rodzicielskie postawy! :D
A Twoja Jeden Rose :wink: będzie zaraz Dwie Rose, a może i więcej, tylko nie pokazujesz, uporczywie i niesłusznie wmawiając nam lenistwo swoich róż! Ale piękna to róża...I ja ją chyba mam! :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wszędzie się szkoła zaczęła..
I jakoś dziwnie mi tak, bo u nas remont budynku i Dawidek dopiero od października pójdzie do przedszkola.
Stres przedłużony o miesiąc ;:223
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

100krotka pisze:....Moze jeszcze wróci lato...? Może chociaż polska złota jesień...?
Stokrotko, ;:196 podobno ma wrócić.
Taki jeden pan od pogody mówił w TV , że już w przyszłym tygodniu znowu będzie cieplutko, nawet do 27 stopni.
Tylko noce będą chłodniejsze.
A tymczasem przesyłam Ci trochę słoneczka z chłodnego dość Gdańska. ;:3 ;:3 ;:3
:wit
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj 100Krotko!!! :wit

Nie mogę uwierzyć,że róże nadal u Ciebie kwitną i to coraz więcej kwiatów mają. U Ciebie nie pada deszcz? U nas ciągle leje,nawet nie pamiętam od kiedy, te dni się zlewają....jak jakaś róża zaczyna rozkwitać, to za 2 dni już kwiatów nie ma, płatki spływają z deszczem. :evil:
Powojnik pięknie kwitnie,myślałam ,ze to Jackamanii - podobny kolor kwiatów i one również kwitną od czerwca-przynajmniej moje 2 biedronkowe kupione w tym roku, były takie marne, ale im są większe tym więcej kwiatów mają. Jeden rośnie w półcieniu, a drugi na słońcu- tak samo kwitną.

:wit
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Witajcie mili goście!

Oddechu trochę łapię, szkola to niełatwa sprawa, ale mam na to sposób - notes i długopi leży pod ręką i dzięki temu jestem w stanie na bieżąco przetwarzać przychodzące informacje. A strzelają ze wszystkich stron :;230 Że tak powiem, w tej kampanii otworzył mi się drugi front ;-) ale się nie dam...

Dorotka, u nas jest tak, że wszyscy sie znają od dawna, lepiej lub gorzej, wiesz, jak to na wsi - pani nauczycielka to córka kościelnego i żona komendanta OSP, dwie "klasowe" mamy sprzątają w szkole, kilka innych znam, bo nasze starsze dzieci chodzą razem, więc atmosfera jest dosć "rodzinna". Generalnie nasza szkoła jest naprawdę świetna, a pani dyrektor to prawdziwy menedżer - wie, czego chce i do tego dąży konsekwentnie, zarażając swoim entuzjazmem nauczycieli i rodziców. Aż dziw bierze, że w takiej drobnej kobietce tyle energii :-) A moja starsza sie jej boi, bo ma z nią matmę. I ponoć wymagająca jest. Ajajaj, jak mnie to martwi, że nauczyciel matmy jest wymagający :;230

Gwoli przerywnika :-)

Obrazek

Jak widać, kot znalazł swoje miejsce na ziemi :-)

Gorzatko, ja tam nie wiem nic o wyborach ;-) nie mam parcia na szkło i w ogóle, ale tak sobie pomyślałam, że dobrze będzie, jak sie w trójce znajdzie ktoś, kto jeździ samochodem na ten przykład. O, tak sobie wykombinowałam ;-)

Gwoli drugiego przerywnika :-) - widok za płotem

Obrazek

To teraz może mój jarmuż i róże niejakie. Jarmużu mam plantację. Muszę poszukać w necie, do czewgo on tak w ogóle służy :;230

Obrazek Obrazek

Aniu, u mnie właśnie przestaje padać. Lało niemiłosiernie przez ostatnie dwa dni, właściwie bez przerwy...powojnik Jackmanii jest śliczny, ale niestety, musi mi wystarczyć PS :-) Ale zobacz, jaki fajny jest Praecox:

Obrazek Obrazek

A z Praecoxa wyłażą malwy ;:108

Martuś, leniwe sąbo młode, tak to sobie tłumaczę. Za rok będzie ładniej, a za dwa jeszcze ładniej :-) a tymczasemn...
Arthur Bell i Lavaglut

Obrazek Obrazek

AniuDS, czyli czeka Cię też wzmożone bicie serca o pierworodną pociechę przedszkolną :-) U mnie juzrutyna, wydawałoby sie...chociaż jednak w tym roku najbardziej wzruszyła mnie świeżo upiewczona pierwszoklasistka...czy Wy wiecie, że ona czekała aż zadzwoni budzik, żeby już sie ubieerać do skzoły...

Krysiu, dziękuję za słoneczko z Gdańska (w tych dniach - pomijając różne zgrzyty - jednak to "słońce z Gdańska" ma znaczenie symboliczne, prawda? :-) )

A to moje nowe nabytki:

Obrazek Obrazek

Nie mam koncepcji, gdzie tę kapuche posadzić...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hihi... tylko czemu u Was stoi biurko naszej Anki? :;230
Aguś... skąd Ty bierzesz siły i entuzjazm? Ja wymiękam :oops:
No tak... ja nie mam takich widoczków :roll:
stokrotka6
200p
200p
Od: 24 sie 2009, o 21:46

Post »

Pięknie powtarzają kwitnienie Twoje róże.
x-d-a

Post »

100krotko, kapucha super! Ja bym posadziła na brzegu jakiejś rabatki...
Te kapustki tak mi się podobały, że wiosną kupiłam nasionka i wyhodowałam swoje własne :heja Tylko jakoś tak mi wybujały i nie są takie ładne, zwarte...
Podziwiam Matkę -Polkę i z wielkim zainteresowaniem czytam jej barwne opowieści o początkach roku szkolnego :P
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyszłam sprawdzić, co z paluchem :?: ;:224
Czy Wy macie jakieś rodzinne skłonności do ich uszkadzania? :;230 Domiśkowi życzę cierpliwości w stawianiu pierwszych krzyżyków: to pierwsza rada :wink:
Anka ostatnio też próbowała, ale dla niej to jeszcze za wcześnie...
Niech młoda zaczyna od czegoś niedużego... żeby się nie zniechęciła... to bardzo czasochłonne zajęcie...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Aga skąd masz kapustkę? Miałam wysiać i zapomniałam :oops: Chciałabym ją wsadzić w jesiennej kompozycji do gazona.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

No i zaczęła się szkoła :)
Moje znów do tej samej szkoły chodzą...
Cieszę się bo odwoże do jednej :)

a mnie cieszy, że wreszcie przestało padać..
człowiek marnował czas w domu a robota stała.. nie chciała się sama robić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Hejka :-)

Gorzatko, dzięki za troskę - paluchowi nic nie jest, tylko jest głęboko ciachnięty i przez to wkurzający :evil: Robić nic nie idzie, a akurat jest potrzeba - wczoraj miałąm robotników przy elewacji garażowej, więc gotowanie w dużych ilosciach, dzisiaj mam gosci, więc j.w. ;-)
Co oczywiście nie przeszkodziło mi poprzesadzać co nieco wczoraj ;-) a że głupi ma szczęście, więc w nocy przyszedł deszcz i nieco wspomógł przyjmowanie się krzaków w nowym miejscu.

Agnieś, kupiłam takie łądniutkie w Praktikerze. Ja też siałam wiosną, i mam kilka na rabatce, ale naprawdę nie wyglądają ozdobnie. Tak jak pisze Dala, wybujały w różne strony. Moze chociaż zjeść sie to da :;230

Daluś, wiesz, ja teraz dopiero dostrzegam urok pierwszoklasistów. Kiedy starsza córka zaczynałą szkołę, ja miałam roczne dziecię, i wszystkiego po uszy. Nie miałam czasu przystanąć i popatrzeć na świat filozoficznie ;-) Teraz widzę wiele fajnych niuansów...

Liska, z tym odwożeniem...moja Dominika już sama wraca do domu, ale autobusy ze szkoły ma raz na godzinę, i to akurat na każdy musi czekać ponad pół godziny :-( Zobaczymy jeszcze jak sieułożą zajęcia pozalekcyjne, bo trochę tego będzie - kółko teatralne (moje dziecko i teatr? :shock: ), zuchy, a dodatkowo angielski i gitara w Domu Kultury...

Pozdrawiam deszczowo. Akurat po wczorajszej sesji przesadzania ten deszcz jest mi nawet na rękę - nie bijcie...;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

100krotka pisze:Hejka :-)

Pozdrawiam deszczowo. Akurat po wczorajszej sesji przesadzania ten deszcz jest mi nawet na rękę - nie bijcie...;-)
a tak się wczoraj cieszyłam .. że skończyło padać..

U Was chyba bardziej cywilizowane tereny.. do nas autobus z placu wolności jeździ.. z Dąbrowskiego trzeba dwoma..
miesięcznego nie kupi bo nie zameldowane.. no to wozimy ..:) z sąsiadem na spółke,..
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”