Cieszę się, że Michale już z Tobą wszystko ok Trzymałam kciuki, smutno tu było bez Ciebie
Widzę, że już wpadłeś w wir zakupów ogrodowych To dobrze, to znaczy, że dobrze się czujesz.
W dobrych cenach kupujesz iglaki, pozazdrościć tylko.
Twoja skarpa zupełnie się zmieniła, jak by nie ta sama... super.
Witam WSzystkich serdecznie...
Przepraszam za brak fotek dotyczących nowyej rabaty ale leje na głowę niemiłosiernie więc nie mam nawet jak wyskoczyć i cyknąć fot... ale obiecuję, że niebawem się to wszystko zmnieni (jak pogoda pozwoli ) stworzyłem małą rabatkę z trawkami i zamierzam pomału zrobić sobie żywopłot naturalistyczny a co mi z tego wyjdzie ?? jeszcze nie wiem ale założenia są to chyba najważniejsze. Chcę aby był kolorowy od wiosny do jesieni więc muszę trochę poszperać w waszych wątkach i popodglądać co Wy tam macie (jeżeli się nie obrazicie) a mam nadzieję, że nie ...
już pewne kroki poczynione więc czekać tylko na pogodę i do dzieła. Chociaż to nie będzie takie proste gdyż trzeba wypatrzyć w szkółkach tu i uwdzie jakieś superancki materiał roślinny...
Dobrze że u mnie na razie nie pada i będę mogła wyjść do ogrodu działać .
A po tych deszczach jest co robić ,żeby ogród przywrócić do poprzedniego stanu .
Genia
Witam Wszystkich...
I znów wielkie plany poległy na niczym, a to wszystko przez pogodę która daje nam popalić....
liczę, że niebawem chociaż da wyskoczyć na ogród i zobzcayć co tam się dzieje, a tu nawet nie ma jak... tyle co przez okno zaobserwuje.
Z jednej strony deszcz potrzebny jest naszej roślinności, ale zato nie sprzyja nam ogrodnikom gdyż przemakamy do suchej nitki i potem różne przeziębienia wychodzą. A ja na razie nie mogę sobie na to pozwolić więc potulnie siedzę w domku i wyglądam tylko przez okno i myślę czy wszystko na ogrodzie jaes ok...
Ale zato mogę pokazać dokonania z niedzielnej rabatki ...
w tym miejscu zaplanowałem zrobienie nowej rabaty aby zasłonić brzydkie miejsca ...
Ładne te ogrody, nie czytałam wszystkich postów więc nie wiem, ale na moje oko to albo Państwo sami sa architektami, ogrodnikami? albo zapłacili Państwo komuś...bo robi wrażeniewysyłajcie więcej zdjęć i w paru ujęciach to i ja sobie coś za free podpatrzę!
Napisane: Śr 01 wrz 2010 19:33
ok, teraz na poWażnie-ile by mniej więcej kosztował pr4ojekt średniej wielkości skalniaczka?
Michale jaka fajna rabata powstała. Sadziłeś przed deszczem?
Ta czerwona trawa to Red Baron?
Iglaki chyba Szmaragdy, gdyż ja na iglakach raczej się nie znam. Jak urosną, nie będzie za gęsto, chyba, że masz takie zamierzenie coś zasłonić mówiłeś.
Gratuluję pomysłu.
Michale komponujesz na całego.
Tajko myślę, że ta trawka to rozplenica Michał będzie ją musiał przezimować w garażu , wiem bo czeka mnie to samo.
Te bordowe są bardzo wrażliwe na ujemne temperatury.
Witam serdecznie ...
Zgadza się te tuje to smaragdy, oraz thuja wschodnia, posadzenia zostały wymierzone według wzrostu roślin na ok 10 lat więc wszystko jest z nimi w porządku... nie ma się co przejmować..
a co do traw to hym zgadza się rozplenica to ta czerwona trawa, tylko w odmianie (gdzieś mam zapisane i zapisku kusownika zgineły, ale jak znajdę to odpowiem jaka odmiana)
A tak naj ogólniej rzecz ujmując to jest to początek mojego żywopłotu naturalistycznego (a raczej jego koniec zależy z której str. patrząc )