Czy ten fasolnik chiński to jest to samo co fasolka szparagowa metrowa :
Nowa włoska odmiana, którą można także uprawiać w naszych warunkach! Fasolka bezwłóknista, niezwykle smaczna i nadaje się do jedzenia w całości po ugotowaniu. Odmiana wczesno średnia, 160/180 cm wysoka, obfita, dobrej produkcji. Odmiana pnąca, do uprawy przy podporach. Strąki bardzo długie (nawet do 80 ? 100 cm), okrągłe i cienkie. Zbiór przed dojrzewaniem końcowym.
WARUNKI UPRAWY
Sposób postępowania i zabiegi pielęgnacyjne jak przy uprawie tradycyjnej fasoli. Wysiew nasion w maju, czerwcu.
Z uwagi na wymagania cieplne można uprawiać pod osłonami, natomiast w gruncie w miejscach nasłonecznionych i osłoniętych od wiatru.
ZASTOSOWANIE
Wspaniała do jedzenia! Strąki są bardzo smaczne jak każda fasolka szparagowa, są bezwłókniste i można je spożywać w całości po ugotowaniu jako warzywne spaghetti, lub pokrojone w kawałki. Można ją także traktować jako dekorację i zrobić z niej warkocz lub zawiązać supeł.
Opakowanie zawiera 100g nasion.