Madzik i jej zieloni podopieczni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Madzik i jej zieloni podopieczni

Post »

Madzik_J-Ch pisze:Aniu - coś się nasi mężczyźni kwiatami zaczęli interesować, bo mój kilka dni temu poprosił, abym mu pokazała gdzieś na zdjęciu agawę, bo rozmawiali o niej w pracy, no a on chciał wiedzieć o co chodzi. Jak mu pokazałam to prawie wykrzyknął - "To to dziadostwo o którego liście muszę się zawsze ukłuć w nogę u Twoich rodziców jak do grilla podchodzę. Kurde, gdybym wiedział, to przyłączyłbym się do dyskusji do chłopaków, bo oni chyba o tych kujkach na końcu liści rozmawiali" :;230 Tematy w biurze mają przednie jak widzę :;230
Nie sama pracą człowiek żyje :;230 :;230
Mój kiedyś targał aparat do pracy ,żeby babeczkom pokazać moje rośliny(wcześniej musiał się chwalić ;:224 ).Podobno ogladały i wymądrzały się jedna przed drugą w nazewnictwie roślin :;230 :;230
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
pati000
500p
500p
Od: 28 maja 2009, o 16:50
Kontakt:

Post »

Madziu wczoraj podobne doniczki wypatrzyłam w Auchanie za około 12zł ;:138 Akurat z godzine wcześniej kupiłam inne, wiec już ich nie brałam :( Ale następnym razem... ;:108 :tan Dzięki za informacje, poszukam ich jeszcze w LM. A co do jakości, to masz rację ;) Zresztą nie warto przepłacać za trwałość. Jak ma pęknoć, to każda doniczka pęknie.
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, jak będziesz w LM to zobacz czy już coś tam poprzeceniali,bo straszne zdechloki mieli i daj mi znac.
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06

Post »

A kiedy jakieś nowe zdjęcia i roślinki?
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Doti - w niedzielę byłam w LM w Porcie Łódź i strasznie dużo nowych roślin mieli, nawet jak oglądałam to facet z obsługi przyjechał z nowym regałem kwiatów. Zastanawiam się czy w innych LM jest tak samo, bo tamten sklep trochę za daleko. Przecenionych też trochę było, sporo storczyków, nawet bez wełnowców :wink:

Niestety, wściekła wyszłam z tego sklepu jak nigdy :evil: :evil: :evil: Byliśmy z M razem z teściami i babcią mojego M. Powiedziałam im, żeby sobie poszli całe centrum handlowe pozwiedzali a mnie zostawili spokojnie w LM, no ale oczywiście NIE, no bo po co, lepiej się za mną toczyć jak cień :evil: No i tyle z zakupów: a tego to już masz, a takiego podobnego też, a tak już dużo macie tych roślin, gdzie to układać będziesz. No i tekst życia jaki usłyszałam: "Przy ewentualnej waszej przeprowadzce do nowego lokum ale ktoś będzie miał radochę jak obejmie po was mieszkanie, tyle roślin już posadzone" ;:161 Zapytałam, że niby o co chodzi bo nie bardzo łapię a oni, że przecież nie będę zabierać tych wszystkich kwiatów, bo niby kto będzie bawił się w przewożenie ;:223 ;:161 Nawet niech nie myślą, że chociaż jednego mojego badylka zostawię :!: :!: I koniec kropka .
Ani zakupów ani dobrego humoru po niedzielnej wycieczce :evil:

Renatko - ale mnie wyczułaś :wink: Właśnie ładuję baterię w aparacie, bo mi _aeschynantus_ zaczyna kwitnąć jak szalony i Bella też (żeby tylko kwiaty nie opadły :? )
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p

Post »

Bardzo dużo ludzi uważa kwiatki za coś zbędnego i niepotrzebnego... Też sobie nie wyobrażam żebym mogła zostawic moje kwiatki tak na pastwę kogoś innego kto nie będzie o nie dbał... Dla mnie roślinki to takie trochę jak zwierzątka, bo się je karmi, dba o nie, pilnuje żeby sie dobrze czuły i rosły a jak zachorują to ile zmartwienia... Tylko takie małomówne i ruszać im się nie chce :;230 Chociaz moja maranta to się tak rusza że wieczorem to mnie straszy jak gdzies w ciemności szeleści liśćmi bo kładzie się spać :lol:
Awatar użytkownika
Doti
1000p
1000p
Od: 29 kwie 2010, o 13:42

Post »

Madziu,ja byłam w Manu w LM ,tam nic ciekawego i taniego nie wypatrzyłam.To Ci współczuje takiej eskorty,nawet nie mogłaśc dac upustowi Twojej pasji :( Ja też lubie się długo pogapic na roslinki i dlugo ogladac zanim cos kupię.M też czasem się niecierpliwi ale wolę z nim bo mi doradza :D To czekamy na fotki tych kwitnących ;:65
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p

Post »

Już taka byłam wściekła w tę niedzielę, że przechodząc obok regału aż potrąciłam :wink: :wink: :wink: fiołaska i mu się jeden listek urwał
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzik_J-Ch pisze:
Niestety, wściekła wyszłam z tego sklepu jak nigdy :evil: :evil: :evil: Byliśmy z M razem z teściami i babcią mojego M. Powiedziałam im, żeby sobie poszli całe centrum handlowe pozwiedzali a mnie zostawili spokojnie w LM, no ale oczywiście NIE, no bo po co, lepiej się za mną toczyć jak cień :evil: No i tyle z zakupów: a tego to już masz, a takiego podobnego też, a tak już dużo macie tych roślin, gdzie to układać będziesz. No i tekst życia jaki usłyszałam: "Przy ewentualnej waszej przeprowadzce do nowego lokum ale ktoś będzie miał radochę jak obejmie po was mieszkanie, tyle roślin już posadzone" ;:161 Zapytałam, że niby o co chodzi bo nie bardzo łapię a oni, że przecież nie będę zabierać tych wszystkich kwiatów, bo niby kto będzie bawił się w przewożenie ;:223 ;:161 Nawet niech nie myślą, że chociaż jednego mojego badylka zostawię :!: :!: I koniec kropka .
Ani zakupów ani dobrego humoru po niedzielnej wycieczce :evil:
Dlatego ja nie bardzo lubię takie wycieczki w większym gronie po sklepach .M ;:167 i córka już są przyzwyczajeni ,że mamusię można znależć w działe z roślinami (jakby się czasem gdzieś zawieruszyła).Albo jak mówię,ze ja tylko na chwilę ,to wiadomo gdzie znikam... ;:224 ;:224
wszyscy często wspominają o LM ,chyba też muszę się tam wybrać ,może z córcią,bo samej mi się nie chce ,trochę za daleko,ale po drodze bym miała giełdę kwiatową .Muszę to przemyśleć.
Wątki chan-dzi
Awatar użytkownika
kubusiowa mama
500p
500p
Od: 1 kwie 2010, o 01:27

Post »

Magdalenko
Przeczytałam Twoje opowiesci o kwiatach. Bardzo mi się wszystkie podobają. I kwiaty i opowieści. Widac, że masz wielkie serce do roślinek. :-)
Fajnie, że trafiłaś na to forum. Będę do Ciebie zaglądac i czytać nowe , wspaniałe opowieści. :-)
A kawał o kwiaciarni... hahhahaha... do tej pory się śmieję :;230
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

Madzik_J-Ch pisze:Doti - w niedzielę byłam w LM w Porcie Łódź i strasznie dużo nowych roślin mieli, nawet jak oglądałam to facet z obsługi przyjechał z nowym regałem kwiatów. Zastanawiam się czy w innych LM jest tak samo, bo tamten sklep trochę za daleko. Przecenionych też trochę było, sporo storczyków, nawet bez wełnowców :wink:
Ja tez byłam w niedzielę w Porcie z siostrą i koleżanką, ale nie chciały mnie puścić do LM bo miałyśmy mało czasu :evil:
tak więc muszę się tam szybko wybrać :)
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p

Post »

Ze względu na kilkudniowy wyjazd trochę zaniedbałam forum :roll: Obiecałam fotki i niestety nie udało mi się wtedy wstawić. Dziś trochę nadrobię :)

Forumowe listki fiołasków od Walerii przyszły do mnie jeszcze przed wyjazdem. Zamawiałam tylko dwa - różowy i fioletowy - i proszę jaką mega ilość dostałam :tan Od 01.09 siedzą sobie w podłożu. Przez te kilka dni wyjazdu nie zwiędły, nie uschły - czyli spokojnie mogę czekać na sadzonki :)

Obrazek

_aeschynantus_ jeszcze przed wyjazdem zaczął kwitnienie. Przed wyjazdem już miał rozwinięty jeden kwiatek, w tym momencie wszystkich pąków szykujących się do kwitnienia ma 7 i jeden rozwinięty.

Obrazek Obrazek

Bella niestety zrzuciła dwie kępki kwiatków :( Te ze zdjęcia są obecnie największe, mam nadzieję, że je utrzyma. Rośnie dodatkowo kilka nowych, ale są jeszcze maleńkie.

Obrazek

A teraz idę dalej, nadrabiać zaległości u innych :) Pewnie skończę późno w nocy :;230
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p

Post »

Mam nadzieję że wyjazd się udał :wink: Ten _aeschynantus_ ma takie ładne liście a teraz jeszcze kwiatki - śliczny jest... Bella niedobra ;:78 że zrzuca kwiatki - oby kilka zatrzymała i pięknie zakwitła :D
Ja listki fiolków wsadziłam 2, ciekawe kto pierwszy doczeka się maluchów...
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sporo fiołeczków ,niech się szybko przed zimnem ukorzeniają.
_aeschynantus_ sliczniutki i ma takie cudowne kwiatuszki,bardzo podoba mi się ich kolor,a hojka ,może w końcu sie przełamie i zakwitnie,tego Ci życzę. ;:108
Wątki chan-dzi
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Fiołeczkom życzę korzonków, eszkowi jak największych kwiatuszków, a hoję zaklinam żeby więcej nie zrzucała kwiatów.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”