Ogród z laskiem i rzeczką :)
-
- 50p
- Od: 25 sie 2010, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 50p
-
- 50p
-
- 50p
-
- 50p
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Re: Ogród z laskiem i rzeczką :)
Rabatka z wrzosami już za rok pięknie się rozrośnie a za 2 lata to już będzie cudna
.
A ten ogród...... , załamka.... , cuuuuuudnyyyy
. Ciekawe ile musiał kosztować...
.

A ten ogród...... , załamka.... , cuuuuuudnyyyy

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
-
- 50p
Arturze, nie moge sie już doczekać jak to się rozrośnie, a co do ogrodu to ma chyba tylko 5 lat, więc fundusze musiały byc nie małe..
Pozdrawiam
Ania
Pozdrawiam
Ania
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Aniu ! Masz piękną działkę ! To skarb - tyle ziemi, las i rzeczka... Pracy Cię czeka dużo, ale ile radości...! Stare drzewa są bardzo cenne, tworzą Ci ramy ogrodu, nadają charakter. Fajny pomysł z ich obsadzeniem pnączami. Dbaj ,natomiast, szczególnie o roślinki , posadzone u ich stóp - tam bardziej sucho i ubogo.
Nie wiem , czy masz jakieś krzewy na działce - warto sadzić je na początku, bo rosną wolniej niż byliny, potrzebują czasu, żeby pokazać pełnię urody. Szczególnie iglaki, a one przecież nadają charakter ogrodowi zimą.
Pytałaś o schody nad wodę...Świetne to miejsce ! Myślę, że płaskie kamienie, osadzone w betonie będą wyglądały ładniej niż sam beton, a będą też trwałe.
Życzę Ci powodzenia w tworzeniu swojego zielonego świata !
Nie wiem , czy masz jakieś krzewy na działce - warto sadzić je na początku, bo rosną wolniej niż byliny, potrzebują czasu, żeby pokazać pełnię urody. Szczególnie iglaki, a one przecież nadają charakter ogrodowi zimą.
Pytałaś o schody nad wodę...Świetne to miejsce ! Myślę, że płaskie kamienie, osadzone w betonie będą wyglądały ładniej niż sam beton, a będą też trwałe.
Życzę Ci powodzenia w tworzeniu swojego zielonego świata !
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko jak tu pięknie

-
- 50p
Tamatyszku, dziękuję za odwiedziny:) Zdaję sobie sprawę że czeka mnie duuuuuuużo pracy, która się jednak opłaci:)
Dziękuję za podopowiedź z kamieniami w betonie, gdyż w ten sposob połączę pomysł mój i męża, ja będę miała kamienie a on betonowe schody
Co do sadzenia iglaków czekałam do początku jesieni, bo podobno ta pora jest najlepsza:)
Dziś dostałam 5 czteroletnich krzaczków rożnych odmian Azalii Azjatyckich, jeszcze nie wypakowałam ale jak to zrobię to wkleję zdjęcia. Obawiam się czy nie poczekac z wsadzaniem do gruntu na jesień, czy lepiej na wiosną (przezimować je w domu)
Wsadziłam wczoraj mały iglaczek, chociaż nie wiem co to jest, ale bardzo delikatne i mięciutkie igiełki, oraz 11 wrzosików ze zdjęc wyżej:)
Cebule do nasadzeń jesiennych tez juz dotarły, ale nie mam czasu się zabrać do pracy. Mam nadzieję ze weekend będzie suchy i wtedy podziurkuję moją ziemię:)
Pozdrawiam i zapraszam częściej
Ania
Dziękuję za podopowiedź z kamieniami w betonie, gdyż w ten sposob połączę pomysł mój i męża, ja będę miała kamienie a on betonowe schody

Co do sadzenia iglaków czekałam do początku jesieni, bo podobno ta pora jest najlepsza:)
Dziś dostałam 5 czteroletnich krzaczków rożnych odmian Azalii Azjatyckich, jeszcze nie wypakowałam ale jak to zrobię to wkleję zdjęcia. Obawiam się czy nie poczekac z wsadzaniem do gruntu na jesień, czy lepiej na wiosną (przezimować je w domu)
Wsadziłam wczoraj mały iglaczek, chociaż nie wiem co to jest, ale bardzo delikatne i mięciutkie igiełki, oraz 11 wrzosików ze zdjęc wyżej:)
Cebule do nasadzeń jesiennych tez juz dotarły, ale nie mam czasu się zabrać do pracy. Mam nadzieję ze weekend będzie suchy i wtedy podziurkuję moją ziemię:)
Pozdrawiam i zapraszam częściej
Ania
-
- 50p
Amba19 dziękuję za wpis, jak znajdę chwilkę natychmiast zagladnę do Ciebie:)
Ania
Ania
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - widoki z Twojej działki chyba mnie zmobilizują do ucywilizowania mojego "Lasu" na który składa się kilka drzewek a panuje tam kompletny nieład 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zapowiada się pięknie
, takie drzewa tworzą wspaniały klimat w ogrodzie 

-
- 50p
Wczoraj po 18 podjechałam na działkę żeby wsadzić zakupione wcześniej roślinki, bo ile one moga jeździć w samochodzie.
Szybko jednak zrobiło się ciemno więc zdjęcia będą nieciekawej jakości
bo oczywiście nie pomyślałam o tym na początku
http://images47.fotosik.pl/335/5e488ae97aace592med.jpg [/IMG][/URL]
Szybko jednak zrobiło się ciemno więc zdjęcia będą nieciekawej jakości

http://images47.fotosik.pl/335/5e488ae97aace592med.jpg [/IMG][/URL]
-
- 50p