Ogród Aleksandra - Łódź
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Aleksandra - Łódź
Stasiu Oczka dla strażnika w przygotowaniu ,niestety brak czasu Trzeba jeszcze zarabiać na okładzinkę do chlebka .To miejsce to moja szkółka ,rozsadnik i poczekalnia dla roślinek przed wysadzeniem na stałe miejsce,tam najzaciszniej w zimie pomiędzy altaną,kompostem i płotkiem sąsiada jest ,nie dują tak wiatry.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ależ ten kotek niesforny 

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajna niespodzianka w pudełku
Róże też ładnie Ci kwitną...ja za swoimi nie przepadam,ale czyjeś lubię pooglądac

Róże też ładnie Ci kwitną...ja za swoimi nie przepadam,ale czyjeś lubię pooglądac

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Aleksandrze czy to szkarłatka widzę koło Twojej zimowej przechowalni
coś z takimi listkami jak niespodzianka od Ciebie
coś z takimi listkami jak niespodzianka od Ciebie

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aleksander teraz roślinki wyglądają nie specjalnie ale nawet jak liście zawilców by uschły to wiosną wypuszczą nowe . A driakiew jak będzie miało mokro to szybko dojdzie do siebie.
Pamiętaj tylko żeby te donice na zimę zakopać do ziemi .
Genia
Pamiętaj tylko żeby te donice na zimę zakopać do ziemi .
Genia

- aleksanderk
Graziu to tak jak ja ,mam róże to dbam o róże ,jak o inne rośliny ,żona zupełnie nie ogrodniczka marzyła o klombie różanym ,a dobry mąż dla swojej żony...
Stasiu to szkarłatka ,pomyślałem że w przyszłym roku będziesz miała już sporą roślinkę ,nawet zakwitnie ,a z nasionka mała siewka .przed zimą rzuć na nią byle co ,ścięte łodygi ,liście ,u mnie nie marznie ,a rośnie w słońcu i pod orzechem pełny cień.
Geniu Wszystkie donice z nowymi zdobyczami już w ziemi ,fotka wyżej .Widzę że moja przesyłka nie dotarła ,niesolidna i popaprana poczta .Przygotuję jeszcze raz i wyślę ,może źle że wysłałem w piątek.
Stasiu to szkarłatka ,pomyślałem że w przyszłym roku będziesz miała już sporą roślinkę ,nawet zakwitnie ,a z nasionka mała siewka .przed zimą rzuć na nią byle co ,ścięte łodygi ,liście ,u mnie nie marznie ,a rośnie w słońcu i pod orzechem pełny cień.
Geniu Wszystkie donice z nowymi zdobyczami już w ziemi ,fotka wyżej .Widzę że moja przesyłka nie dotarła ,niesolidna i popaprana poczta .Przygotuję jeszcze raz i wyślę ,może źle że wysłałem w piątek.
- skorpion811-51
Aleksandrze zrobię jak mówisz i cieszę się że nie będę z nasionka musiała chodowac.Serdecznie nie dziękuję coby rosło,a jak coś wypatrzysz u mnie to wal jak w dym bo Ci się należy. 

- aleksanderk
Stasiu niewątpliwie zrobię jak piszesz ,ale dla mnie największa przyjemność zrobić komuś niespodziankę .Nasiona akantu nic tylko rosną ,zamiast dojrzewać .
- skorpion811-51
Sama jestem ciekawa może to wpływ deszczów że tak rośnie a nie dojrzewa.
- aleksanderk
Może wyrośnie akant gigant ,czego Ci życzę .
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aleksandrze jesteś prawdziwym ogrodnikiem sądząc po świetnej kondycji róż, którą zachowały do tej pory.
Moje pomimo kilkakrotnych oprysków już były by bez liści, gdyby nowe nie wyrastały.
Moje pomimo kilkakrotnych oprysków już były by bez liści, gdyby nowe nie wyrastały.

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
No muszę przyznać ruże bardzo ładnie się prezentuję, ale do tego trzeba mieć rękę, niestety ja takiej nie posiadam dlatego strasznie mało róż posiadam na swoich włościach...
Chyba, że aleksander ma jakieś złote serum na to i może nam zdradzi
pozdrawiam Michał...
Chyba, że aleksander ma jakieś złote serum na to i może nam zdradzi

pozdrawiam Michał...
A oto mój azyl (link poniżej)
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Akeksander driakiew doszła w dobrym stanie ,jestem pełna podziwu nad Twoim pakowaniem tak pięknie estetycznie .
Aż mi wstyd jak ja zapakowałam
Genia
Aż mi wstyd jak ja zapakowałam

Genia

- aleksanderk
Tajko to chyba efekt oprysków profilaktycznych od wiosny ,gdyż w ubiegłym roku miałem gołe patoły bez liści i kwiatów ,a to klomb mojej żony,a ja dzierżawie opiekę ,więc sama rozumiesz.
Michale to mój własny ,osobisty kot Pluszak u mnie od małego kociaczka ,to on spowodował że przygarnęliśmy jeszcze dwie bezdomne kocice I NA TYM KONIEC.
A co do róż nie mam nic do ukrycia ,to efekt porad na forum i własnych eksperymentów .Sposób cięcia przekwitłych kwiatów z forum ,dostosowałem się ściśle do porad.A opryski zacząłem wiosną ,róże oraz iglaki przeciw grzybkom .W lipcu nabyłem krowieniec granulowany do peoni porada z forum,eksperymentalnie pałeczki krowieńca po kilka sztuk wbiłem pod każdy krzaczek ,praca mozolna ,ale chyba skuteczna.
Geniu Najważniejsze że roślinki dotarły wzajemnie w dobrej kondycji ,a sposób nieważny ,liczy się efekt.
Michale to mój własny ,osobisty kot Pluszak u mnie od małego kociaczka ,to on spowodował że przygarnęliśmy jeszcze dwie bezdomne kocice I NA TYM KONIEC.
A co do róż nie mam nic do ukrycia ,to efekt porad na forum i własnych eksperymentów .Sposób cięcia przekwitłych kwiatów z forum ,dostosowałem się ściśle do porad.A opryski zacząłem wiosną ,róże oraz iglaki przeciw grzybkom .W lipcu nabyłem krowieniec granulowany do peoni porada z forum,eksperymentalnie pałeczki krowieńca po kilka sztuk wbiłem pod każdy krzaczek ,praca mozolna ,ale chyba skuteczna.
Geniu Najważniejsze że roślinki dotarły wzajemnie w dobrej kondycji ,a sposób nieważny ,liczy się efekt.

- grazka24
- Od: 19 maja 2010, o 13:21
Aleksander , piękna miodunka.Czy ona kwitnie i jakie kwiaty.Moze kupie na wiosnę taką jedną kepke.Coraz bardziej podobają mi sie te liściaste rosliny.Ładnie sie prezentują. Jak tam różyczki.Nie zmarzną