Ogródeczek Ewy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródeczek Ewy

Post »

Ewuniu często spotykam się z tulipanowcem w trakcie przeglądu a nawet w programach nawet mi się marzy, przeraża mnie jednak ze długo czeka się na efekty, czy możesz co więcej napisać, pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ja też będę imeć krzew Mojrzesza- ciekawe czy mnie nie poparzy? Jeśli tak to go nie bedę dotykać w ogóle i odgrodzę. ;:224
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p
Od: 26 sty 2010, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

tara pisze:Ewuniu często spotykam się z tulipanowcem w trakcie przeglądu a nawet w programach nawet mi się marzy, przeraża mnie jednak ze długo czeka się na efekty, czy możesz co więcej napisać, pozdrawiam
Mój tulipanowiec ma już 6 lat i na pewno będę czekac jeszcze raz tyle na kwiaty.Widziałam kwiaty na drzewie 9 letnim i stwierdziłam ,że warto są duze i piękne jak tulipany :heja .Tulipanowiec nawet bez kwiatów jest piękny jego liście przycinane na końcach i jesienią jego przebarwienie na kolor żółto-pomarańczowy jest piękne
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ewo :wit
Pospacerowałem sobie po Twoim ogrodzie i jestem pszeszczęśliwy , że tu zajrzałem. Twój ogród robi niesamowite
wrażenie . Masz ogromną ilość pięknych bylin i niejednokrotnie mało spotykanych. Bardzo mi się podoba w Twoim ogrodzie ,
Zachwyciły mnie Twoje mieczyki , są przepiękne :shock: :shock: , ja jestem ich wielkim miłośnikiem ;:108
nitka55 pisze:Zakwitają nowe mieczyki Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekTen mieczyk jest jeszcze w pąku ale ma barweprawie czarną,zobaczymy jak się rozwinie jaką bedzie miał
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo zerknij proszę na PW
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Imponujące te mieczyki. Ale czy ty je czymś zasilasz? U mnie raczej mieczyki się nie udają, ciekawe co takiego mam w tej ziemi?
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

lucy09 pisze:Imponujące te mieczyki. Ale czy ty je czymś zasilasz? U mnie raczej mieczyki się nie udają, ciekawe co takiego mam w tej ziemi?
Lucynko W na moich ppiaskach muszę trochę zasilic ,jak tylko zaczną rosnąc to podsypuję azofoską i właściwie koniec nawożenia ,bo nie lubię za dużo na swojej działce sztucznych nawozów
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Ewo to zupełnie odwrotnie jak u mnie ja mam gliniastą ziemię, też Ci się przewracają? :wit
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

Matemax pisze:Ewo to zupełnie odwrotnie jak u mnie ja mam gliniastą ziemię, też Ci się przewracają? :wit
Chciałabym miec chociaż kawałek glinistej a mieczyki już bardzo głęboko wkopuje i tak niestety przewracają się . ;:223 Od piątku pada prawie cały czas deszcz to dla mieczyków nic dobrego ,kwiaty się łamią
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Powiedział bym też że gniją i trzeba ucinać do wazonu :roll:
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nitka55 pisze:
Matemax pisze:Ewo to zupełnie odwrotnie jak u mnie ja mam gliniastą ziemię, też Ci się przewracają? :wit
Chciałabym miec chociaż kawałek glinistej a mieczyki już bardzo głęboko wkopuje i tak niestety przewracają się . ;:223 Od piątku pada prawie cały czas deszcz to dla mieczyków nic dobrego ,kwiaty się łamią
Ewo więc może byśmy sobie podmienili tą ziemię , u mnie sama glina - podeślij mi trochę piasku :;230
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

Adam Nie ma sprawy a jaki chcesz szary czy żółty :?: :;230 W czasie kopania dziury na pompę to po wykopaniu 0,50 m już można miec plaże jest już żółty piach
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja mam na połowie działki glinę a na drugiej piach. :;230 Może kiedyś się wymiesza?
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

zagladam -co tu u ciebie słychać a tu czytamze w ogrodzie domolka .czy my wszystkie oszalałyśmy .ja już cay tydzień chodze kolo nowej rabaty i myślę jak ją urząddzić......wymyśliłam rabate traw ale zaś mi tam nie pasują budleje....itd,itp.ło matko aż sie z tego kopania i myślenia pochorowałam .ewuś co ty piszesz że cię krzew moj.poparzył? .jeszcze nie slyszalam a miałam go do tego roku.a co do sklepu w którym ci sprzedali złą roślinę to nie zastanawiaj sie tylko wal prosto nazwę niech sie nauczą uczciwości

ogrod u stóp klasztoru

sprzedam sadzonki -alinak
Awatar użytkownika
nitka55
500p
500p

Post »

AlinkoMój były już krzew Mojrzesza tak w tym roku mnie poparzył ze do tej pory mam ślady na rękach i nogach.

Byłam dzisiaj na działce i co znalazlam na gałązce forsycji jakieś paskuctwo co to może byc :?:
Obrazek

i ostatnie mieczyki
Obrazek Obrazek

i pierwsze ziemowity i ostatnia dalia ktora mnie zadziwiła swoją pięknością

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”