Na wsi u maakity cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na wsi u maakity cz.2
Magda ja przewiozłam tych taczek 20 i jak mnie siły opuściły to do dziś nie mogę się patrzeć na taczki .....ale na rabatę mogę.ja też dzisiaj zaszalałam z hortensjami .kupiłam też dębolistną ale ktoś już mnie uświadomił że mu przemarzła i mam znowu myślenice całą zimę
ogród u stóp klasztoru
ogród u stóp klasztoru
- Andrzej Max
- Od: 15 lip 2009, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Alinko
no to patyki na zimę do doniczki wsadź - na wszelki wypadek! A krzaczek okryj włókniną i liści do środka tonę wsyp!
no to patyki na zimę do doniczki wsadź - na wszelki wypadek! A krzaczek okryj włókniną i liści do środka tonę wsyp!

- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
No, Andrzeju hibek wariacki, teraz mam myśleniece gdzie go wsadzić
Alino spokojnie już zaczęłam wozić ziemię (dopiero jedna taczka), choć o tak nie wiem ile to da, bo teren jest naprawdę specyficzny, zajedziesz do mnie to zobaczysz o co chodzi
. A po mojej górce mini sklaniaczkowej nie ma śladu
- 10 taczek.

Alino spokojnie już zaczęłam wozić ziemię (dopiero jedna taczka), choć o tak nie wiem ile to da, bo teren jest naprawdę specyficzny, zajedziesz do mnie to zobaczysz o co chodzi

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Magduś zakupy piękne, hortensjami i ja jestem zarażona na całego
Ale i hibiskusy też bardzo lubię, a Twój łaciatek prześliczny 

- maakita
Agusiu hibiskusy mam co najmniej trzy: biały, nn z nasion jeszcze nie kwitł (po rodzicach fioloetowych pełnych) no i ten.
A hortensje to następna forumowa choroba. Z tymi kupionymi mam 5: anabel, tricolor, pnąca i te dwie nowe. Już choruje na następne.
A hortensje to następna forumowa choroba. Z tymi kupionymi mam 5: anabel, tricolor, pnąca i te dwie nowe. Już choruje na następne.
- maakita
A to moje wariackie odmiany krzewów, niestety wszystko jeszcze bardzo młode:
Ostrokrzew w chwastowniku
, posadzony w tym roku, podobno lubi przemarzać

Krzewuszka "Caricature" - posadzona w zeszłym roku. Zima bardzo dała jej w kość.

Hortensja tricolor - posadzona w zeszłym roku, zimą przemarzła dokumentnie, odbiła od korzenia.

Forsycja "Golden time", posadzona w zeszłym roku, zimą troszeczkę ucierpiała

Ostrokrzew w chwastowniku

Krzewuszka "Caricature" - posadzona w zeszłym roku. Zima bardzo dała jej w kość.

Hortensja tricolor - posadzona w zeszłym roku, zimą przemarzła dokumentnie, odbiła od korzenia.

Forsycja "Golden time", posadzona w zeszłym roku, zimą troszeczkę ucierpiała

- maakita
Andrzeju to mój biały hibek - rośnie w cieniu

I taki widoczek z różą nn z odzysku

I taki widoczek z różą nn z odzysku

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Maakito-hortensjoza jest bardzo groźną chorobą przenoszoną drogą forumową,zapadłaś na nią,a to nie uleczalne!Ale warto je mieć.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Podobają mi się Twoje wariackie rośliny. Szczególnie wpadła mi w oko forsycja.
Ważne, że od korzenia odrastają pędy z kolorowymi liśćmi, bo ja miałam bez czarny o złotych liściach i od podstawy zaczęły rosnąć normalne zielone z podkładki
Pozdrawiam Dorota
Ważne, że od korzenia odrastają pędy z kolorowymi liśćmi, bo ja miałam bez czarny o złotych liściach i od podstawy zaczęły rosnąć normalne zielone z podkładki
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
mnie się strasznie podoba krzewuszka "Caricature 

- maakita
Ewusiu oj trzeba przyznać, że ciężka a ja w stadium mocno zaawansowanym, coś czuje, że po Wielkanocy będę buszować w śmietnikach przykościelnych.
Dorotko forsycja tak jak zauważyłaś ładnie puszcza odmianowe listki od korzenia, ale muszę napisać, że zima ją trochę przemroziła. Zresztą z tego co zauważyłam w tym roku to wszystkie te "wariackie" roślinki nie lubią mrozów.
Marku krzewuszka jest ciekawa, ale mi jeszcze nie kwitła - podejrzewam, że ona raczej słabo kwitnie i niechętnie. Za to liście ma naprawdę ciekawe.
Dorotko forsycja tak jak zauważyłaś ładnie puszcza odmianowe listki od korzenia, ale muszę napisać, że zima ją trochę przemroziła. Zresztą z tego co zauważyłam w tym roku to wszystkie te "wariackie" roślinki nie lubią mrozów.
Marku krzewuszka jest ciekawa, ale mi jeszcze nie kwitła - podejrzewam, że ona raczej słabo kwitnie i niechętnie. Za to liście ma naprawdę ciekawe.
-
- 200p
- Od: 23 sty 2009, o 20:56
- Kontakt:

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Fajna kolekcja "pstrokacizny". Też takie lubię choć mam nie wiele. Hibków zazdraszczam
Jeden dzięki temu, że nie dał się wyrwać to rośnie - wypuścił listki od korzenia. Niestety drugi do tej pory nie wypuścił ani listka i wciąż stoi taki suchy badyl w donicy na balkonie. Teraz już chyba mogę się go pozbyć - wszelka nadzieją na jego żywot próżna już?
Niestety jasnota nie bardzo chce odbić po tym koszeniu
Nawet nie mam co Ci wysłać. Posadzę ją w doniczkę i może na wiosnę coś z niej będzie.

Niestety jasnota nie bardzo chce odbić po tym koszeniu

- maakita
Justynko, koniecznie musisz się postarać o większą ilość pstrokacizny do ogrodu.
Izo, a tego hibka zimowałaś w donicy na balkonie. A jasnotą nie przejmuj się, wyślesz mi ją na wiosnę lub następną jesień.
Izo, a tego hibka zimowałaś w donicy na balkonie. A jasnotą nie przejmuj się, wyślesz mi ją na wiosnę lub następną jesień.
- markonix
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
Madziu , mam pytanie odnośnie hibiskusa , dokładnie czy masz ich więcej kolorów ?
ja miałem mieć mix kolorów , a mam tylko fioletowe , chętnie bym się zamienił ..
ja miałem mieć mix kolorów , a mam tylko fioletowe , chętnie bym się zamienił ..