Nowy ogród Jacka 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010

Post »

Ja też nie dorobię się takiej hortensji,prędzej ją wykopię :?
Łan kann prędzej mogę mieć ,i po co ją porozrzucałam po ogrodzie :?: ,miałabym łan ;:224 :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jacku
Super widoki, piękny kwiatowy melanż :D
Wspaniała hortensja, starych ogrodów nic nie przebije.
Zawsze się mijamy na tym Śląsku hihi ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Witaj Jacku dziękuję za fotkę, hebe to rzeczywiście piękny duży krzew, czy w tym roku już kwitła? Wycieczkę miałeś wspaniałą, było co podziwiać, piękne kompozycje kwiatowe. Twój stary ogród jest również piękny i kolorowy. Hortensja olbrzym a ilość kanny imponująca.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Halinko, nie wykopuj hortensji :!: Obserwując te w starym ogrodzie widzę, że im starsze tym ładniejsze. Chociaż są mocno cięte.
Kanny mają optymalne warunki przechowywania i dzięki temu jest ich coraz więcej (pomimo iż co roku się rozdaje)

Agnieszko, tak - stare ogrody są niedoścignione, choć ja bym w moim starym dołożył starań, by wszystkie rośliny odpowiednio wyeksponować. Ale nie ja tam rządzę :wink:
Na Dolnym Śląsku spotkałem się tylko z Mariolką i to w - centrum handlowym :;230 Jakoś tak wyszło (albo nie wyszło)

Irenko, dziękuję :) Hebe zakwitła ale mizernie - 1-2 kiście kwiatów :( I nie wiem, co źle robię.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku piękne widoki nam serwujesz :D Kanny niesamowicie wyglądają w takiej ilości, a hortensja cudo :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dlaczego nie mielibyście się dochować takiej hortensji? :shock: One wcale tak wolno nie rosną.
Ja mam wprawdzie już dość długo, ale wydaje mi się, ze nie czekałam dłuzej niż 3 lata nat, zeby krzaki nabrały masy :D Obcinam tylko przemarzłe pędy.
Jacku, ta ścieżka to moja, tylko w powiększeniu :;230
Jestem chora z wrażenia, jak oglądam takie sciezki, ale niestety takich duzych kamieni u nas nie ma :(
Twój śląski ogród natomiast nie ustępuje urodą miejscom, które pokazałeś. Nie widziałam tych zdjęć wiele, ale te które zobaczyłam, bardzo zapadły mi w pamięć! :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Widoczki z podróży piękne... ;:108
A takiej hortensji to i ja chyba się nie dorobię...cudna jest...a moja jeszcze taka mała :?
Łan kan...wygląda fantastycznie...ja mam jedną...kupiłam na próbę w tym roku...i spodobała mi się... ;:108
...czuję że w następnym roku będzie więcej ;:224
Miłego dnia Jacku ;:3
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, dziękuję :) Tylko w dużych założeniach ogrodowych można sadzić więcej kann i w starym ogrodzie to się udaje :)

Izo, takie porównania mnie zawstydzają :oops: Ale miło mi, że dostrzegasz urok śląskiego ogrodu :) Tamte hortensje mają po 10-15 lat, dlatego piszę, że może się nie dochowam takich starych tutaj. Próbowałem jednej dobrać się do korzeni. Z piłą nie ma co - jak u drzewa.

Grażynko, dziękuję. Kanny polecam i jakbyś chciała takie pospolite (wysokie o małych kwiatach), podzielę się.
Co do hortensji, to przymierzam się do nich. Posadziłem sporo białych ogrodowych, ale zanim to urośnie.....

Ponieważ śląski ogród przypadł Wam do gustu, ośmielam się wkleić jeszcze kilka zdjęć:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jacku ogród jest piękny, takie hortensje to moje marzenie. I co to za pisanie, że się nie doczekasz hortensji 10-15 letnich ?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jacku ogród Śląski piękny i dojrzały ;:138 A co to za krzew "palmowaty"na drugiej fotce?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
adamian
500p
500p
Od: 13 wrz 2009, o 18:41

Post »

Jacku Świetnie prezentują się jesienne rabaty w śląskim ogrodzie, a do Pietrzykowic to muszę się koniecznie wybrać. Mają tam ciekawą ofertę bylin?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Jacku moja Hortensja,a właściwie tam posadziłam razem kilka ,to ogromny krzaczor,
ale ja chcę kwiatów :roll: ,obiecałam sobie,że jak w tym roku nie zakwitnie to ją wywalę ,no i nie zakwitła,
czyżbym nie miała dotrzymać słowa :?: .Ja jej nie wyrzucę,ale przeniosę gdzieś w kąt ;:224 .
Oj gdybym nie rozdała część kann wiosną(już podpędzone) i posadziła je wszystkie razem to miałabym większy łan jak w tym ogrodzie śląskim :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku naprawdę pięknie, śląski ogród jest bardzo dojrzały , wspaniale rozrośnięty i ukwiecony. Cudownie porozrastane kwitnące byliny. Jednoroczne roślinki dodają mu jeszcze czaru swoimi kolorkami . po prostu pięknie :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, dzięki :) Dobra, będę czekał na dorodne hortensje :) Najważniejsze, że już rosną :)

Grażynko, ta palmowata roślina to słonecznik wierzbolistny - najwyższa bylina w moim ogrodzie :)

Adam, szkółka w Pietrzykowicach (nr5) mała, taka przydomowa ale warto tam zajrzeć. Kupiłem tam konwalnika, funkię 'Sum&Substance', wiśnię ozdobną (biała, pełna) i kalinę (chyba bodnantenska) i zapłaciłem - 21zł(!). Można znaleźć coś ciekawego za niewielkie pieniądze :idea:

Halinko, może przeniesienie hortensji w kąt okaże się sukcesem i doczekasz się pięknych kwiatów ;:108
Podziwiam Cię, że podpędzasz taką ilość kann :shock: Nigdy tego nie robię (różnica w kwitnieniu niewielka)

Agness, sam się ucieszyłem z tego "niższego piętra" pod kannami, które tworzą cynie, aksamitki, niskie dalie i nie wiem, co tam jeszcze. Ten pomysł udał się mojej mamie ;:63
x-d-a

Post »

Jacku, no,no ! przepiękny ogród ;:138 Takie ogrody lubię - dojrzałe, bujne, z mnóstwem dorodnych roślinek i łanami kwitnących, kolorowych kwiatów :P
Pokazuj, proszę, więcej takich widoczków :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”