Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko, podobno musi mieć temp. zimą max 14 stopni i światło na full.
Chciałam też ją kupić /na taras/, ale się wystraszyłam właśnie takich rygorystycznych wymagań.
Chciałam też ją kupić /na taras/, ale się wystraszyłam właśnie takich rygorystycznych wymagań.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
No to otworzę okno i przez całą dobę będę nad nią stała z latarkągucia pisze:Ewelinko, podobno musi mieć temp. zimą max 14 stopni i światło na full.

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Ewelinko, trzymam kciuki bardzo mocno. I tak sobie myślę, że może jednak spróbuję kupić ją na taras, bo w ogrodzie to już palca nie ma gdzie wsadzić. A teraz gdzie ją postawisz?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na pewno przetrwa do wiosnyEwelina pisze:Sama nie wiem, ale roślina mi się bardzo podoba , kapitalnie wyglądała w ogrodzie i chciałabym ją przetrzymać w dobrej kondycji do wiosny. Poprzednią zabiłam...została w ogrodzie , przyszedł mróz i...Może z tą mi się powiedzie?

Aniu, dałaś mi nadzieję, że nie stracę mojej Sundaville. Jeżeli chce , to niech gubi te liście, tylko niech je znowu wypuści wiosną. To jest najważniejsze. Moja stoi w temperaturze 15 stopni i ma światło, no może trochę za mało, ale ona też musi zrozumieć, że to tylko okres przejściowy... oby wytrzymała.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewelinko - właśnie skończyłam oglądać twoje domowe roślinki. Nie wiem co mam napisać. po prostu brak mi słów. Podobają mi się wszystkie twoje rośliny, nawet kaktusiki za którymi nie przepadam. Dodam jeszcze, że super podobierałaś donice i osłonki swoim kwiatom. No i jeszcze gustownie dobrane elementy dekoracyjne. Wszystko razem sprawia, że oczy same cieszą się na widoki jakie nam tu serwujesz.

hi hi ale tak trzeba bo niektóre roślinki lubią jak się do nich mówi, a najbardziej się słuchają jak sie troszkę je postraszyEwelina pisze:No to otworzę okno i przez całą dobę będę nad nią stała z latarkągucia pisze:Ewelinko, podobno musi mieć temp. zimą max 14 stopni i światło na full.
Chciałam też ją kupić /na taras/, ale się wystraszyłam właśnie takich rygorystycznych wymagań.A może jeszcze bidulce coś zaśpiewać , albo poczytać,żeby się nie nudziła?

- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiedzcie mi, proszę, jak robi się sadzonki z Aglaonemy? Tak jak z np. Draceny...? Odcina się kawałek i to jest do ukorzenienia?? Tak...??Ewelina pisze:Po posadzeniu długi czas "stała" i nic... potem ostro wzięła się do roboty. Odkąd zaczęłam ją regularnie nawozić minionej wiosny, rośnie bardzo szybko. Myślę ,że Twoja ruszy na wiosnę i wtedy też zacznij ją zasilać.agaxkub pisze: Aglaonema "Silver Queen"
Ewelinko czy ona szybko rośnie? ukorzeniłam sadzonke w lecie ma na razie 4 listki
ale nie widzę nowych przyrostków
Mam taką staruszkę, którą trzeba odmłodzić i nie wiem jak ...

Podobnie jak diffenbachie Zobaczaanula pisze:Powiedzcie mi, proszę, jak robi się sadzonki z Aglaonemy? Tak jak z np. Draceny...? Odcina się kawałek i to jest do ukorzenienia?? Tak...??Ewelina pisze:Po posadzeniu długi czas "stała" i nic... potem ostro wzięła się do roboty. Odkąd zaczęłam ją regularnie nawozić minionej wiosny, rośnie bardzo szybko. Myślę ,że Twoja ruszy na wiosnę i wtedy też zacznij ją zasilać.agaxkub pisze: Aglaonema "Silver Queen"
Ewelinko czy ona szybko rośnie? ukorzeniłam sadzonke w lecie ma na razie 4 listki
ale nie widzę nowych przyrostków
Mam taką staruszkę, którą trzeba odmłodzić i nie wiem jak ...