Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Ooo, żesz ty, ale ładne te kury :shock: ! Gosieńko, widzę, że poważnie rodzi się w Tobie nowa pasja. No takich kur ? elegantek to ja nie widziałam! Branewelder tez musialam zobaczyć w necie. Niezła ! Wayandotte wydaje mi się najbardziej dekoracyjna i łaskawie znosi zimą jajka. No a w końcu dla Ciebie Gosiu to chyba najważniejsza kwestia. I na dodatek ślimaki wtrząchają! Już je lubię! :D
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Gosiu dzięki za cynka, zajrzałam o mało nie zemdlałam :lol: .Wpisałam się by nie zgubić wątku.

Feluś do pasji to mi daleko, ja po prostu lubię ładne rzeczy hihi. Cos mi się wydaje ze szala się przechyla na amerykankę, ale ale ! nic nie jest postanowione ;:224 .
Obecne kury nie lubią ślimaków, dzieci dostarczają im mnóstwo a one NIC ! Pocieszam się ze młode to i głupie, do tego dojdzie ze trzeba im będzie pokazać ze ślimaki to smakołyk samemu je zjeść ! :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, plany różane na pewno zakończą się sukcesem. Kurkowe też, ale nie zazdroszczę dylematu - ja też miałabym kłopot z wyborem.
Niezwykła dalia -bardzo mi się spodobał kolor.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak wspominałam pojechaliśmy na fermę by zobaczyć i kupić ewentualnie kurę. Niestety wróciliśmy z pustymi rekami :cry: :cry:
Ferma jest bardzo duża, ale na nasze oko podupadająca. Kur które chcieliśmy w ogóle nie było w sprzedaży, były oczywiście inne też piękne ale jakoś nie mogliśmy się przekonać...Może trafiliśmy na zły okres ? Czas i czar gdy ferma była referencją zniknął. ;:98

zrobiłam oczywiście zdjęcia ale niestety są nie wyraźne, gdyż kury były w klatkach i plot mi przeszkadzał ;:224 ;:224
Niektóre okazy były naprawdę piękne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Gosiu szkoda , że sie rozczarowałaś ale może jeszcze cos przemyślisz ;:108 ;:108 ;:108 . A zdjęcia niektórych kurek piękne ( a niektóre rzeczywiście wygladają na zaniedbane)
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirko masz racje strasznie się rozczarowałam, zapomniałam dodać ze widziałam tam Brahmę tyle że w innym kolorze i ona jest tak i tak za duża na mój kornik.
Ale nic straconego, bo znalazłam inna hihi, nie jest to kura o której marzyłam ale jest ładna i znosi jajka w zimie. Mąż umówił się w poniedziałek na spotkanie z właścicielem, zobaczymy jaki będzie rezultat.

Nazywa się "sussex" i jest angielką of course :;230 .
Pokazałam ja poprzednim zdjęciu, ale dodam inne :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Gosiu, piękny drób pokazałaś. Gratuluję kury sussex, to bardzo dobra rasa ;:63 . I efektownie wygląda, elegancko biel z czernią się prezentuje.
Ja od rodziny przywiozłam sobie trzy zwykłe mieszańce, mają już dwa lata i miały trafić do garnka. A teraz będą w moim stadku.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, uważaj bo niedługo otworzysz schronisko dla kur ! :;230 :;230 . Moja nowa kura jest bardzo spokojna podchodzi do nas bez żadnego leku, i ciągle sobie gdaka.

No i coś z mojego ogródka

dalia "vancouver" cala otwarta

Obrazek

Nasz melon gotowy do zjedzenia ;:137 Nikt nam nie wierzył ze możemy wyhodować melony w Bretanii, proszę bardzo to jest dowód .

Obrazek

No i nasza kura, :tan jest o wiele ładniejsza niż ta którą widziałam na fermie.

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosiu to u Ciebie wielki dzień dzisiaj synek zaczyna szkołę a córeczka pierwszy raz do przedszkola idzie? To ona pewnie w wieku mojej trzy lata skończyła? Dobrze że chociaż u was ładna pogoda u mnie brzydko zimno i ciągle pada.
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Gosiu gratuluję kurki , ładna ;:138 ;:138 , niech Ci smaczne jajka niesie.

Vancouver też klasa :D :D , cieszcie sie pogodą ,bo u nas .................szkoda gadac , dzis mąż odpalił centralne :cry: :cry:
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, faktycznie dzisiejszy dzień był pełen emocji hihi. Moj mały chociaż nie tak mały Robin poszedł do 1 klasy i na dodatek zgubił swój pierwszy ząb ! ho ho !! według francuskiej tradycji ząb się kładzie pod poduszkę w nocy przyjdzie myszka weźmie ząb i zostawi pieniążek :lol:

Moja córeczka Klara skończyła 3 lata dokładnie tak jak twoja ! No i poszła do przedszkola, niestety jak na razie nie podziela entuzjazmu brata i nie chce zostać sama chyba ze z mama albo tata hihi. Nauczycielka się śmieje i mówi ze to normalne i trzeba uzbroić się w cierpliwość. :;230

Mirko dzięki za odwiedziny i mile słowa :lol: U nas ciągle piękna pogoda aż do poniedziałku, później nie wiadomo. Poprawia to nastrój jak nie wiem, aż mi się wierzyć nie chce ze już o tej porze roku musiałaś włączyć ogrzewanie przecież mamy dopiero początek września. Gdzie się podziała polska złota jesień albo tzw. babie lato?
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Gosiu mój syneczek też poszedł do 1 kl ale liceum ale ja też przeżywam jak sobie będzie radził :D
U nas też tak jest ale w nocy przychodzi nie myszka tylko wróżka i wkłada pieniążka za zęba :D
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Gosieńko, bardzo Ci dziękuję za przepis na quiche. Ponieważ to polskie forum to powinnam napisać ?kisz?. Jak Ci się podoba taka nazwa? Myślę, że ta potrawa spodobałaby się Twoim forumowym koleżankom również. Jest pyszna, prosta, łatwa do zrobienia i warta polecania. Napisz mi tylko jakie wymiary- ma to ciasto, bo muszę kupić odpowiednią foremkę. :D
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Feluś bo ja wiem czy innym by smakował ? hihi

W każdym bądź razie co do ciasta i foremki; one są standardowe tak wiec kłopotu przy wyborze nie ma :tan
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam po deszczowym poniedziałku :wit Nawet się ciesze ze padało bo nie musiałam podlewać ogródka i nareszcie moglam zajac sie domem :uszy
U mnie w ogrodzie zastój, oprócz warzyw nic nie rośnie, kwiaty maja totalny zastój. Moje powojniki są zjadane przez jakiegoś gryzonia w nocy :cry: , a kury nie chcą jeść ślimaków ! Jakąś tu mi rewolucje robią.

Ranna rosa sprzyjała robieniu fotek hihi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”