W każdym ogródku pokazują się wiosenne kwiaty u mnie rododendron wypuszcza jakieś rachityczne kwiaty, a na wiciokrzewie pojawiły się następne pąki.
Skalniaczków trochę już zebrałaś ja zrobiłam zdjęcia i zapomniałam zabrać aparat z ogródka
Wrócilam przed chwilą znów z dwudniowej wyprawy... pod namiot, tym razem u rodziny się rozbijaliśmy...
A po drodze kupiłam 6 cebulek tulipanów, 4 bulwki zawilca de caen, jeden nowy rozchodnik, nowy rojnik i macierzankę... Jestem zadowolona
Aleksander, moja mertensja jeszcze żyje, i kwitnie, ale ma objedzone liście przez ślimaki - bardzo interesująca, może Twoją faktycznie te potwory obżarły... Zdjęcia nowych zdobyczy dziś wrzucę, od razu z podpisami
Basiu, na to wygląda - kamieni na rojnikowy murek też przywiozłam kilka
Krzysiu, nie oburzaj się - u nas to działa w dwie strony - on też w każdej chwili może na mnie liczyć, on mnie męczy o cukinie marynowaną i już siedem słoiczków zrobiłam, a jeszcze mam trochę w planach od tego są żony
hej hej, w związku z Twoją zbiórką kamieni przypomniało mi się, jak jakieś 20 lat temu ( ) z koleżanką z domu (stare budownictwo, 6 mieszkań), tworzyłyśmy skalniak przed naszym budynkiem, ona właśnie dostała na osiemnastkę "malucha", pojechałyśmy po kamienie polne jakieś 20 km i załadowałyśmy autko, tylko weź potem rusz takim małym fiatem Trochę się wtedy nadźwigałyśmy tych kamulców wte i we wte