Gosiny ogród
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Dziki Felu za sprostowanie. Albizja którą pokazujesz jest o wiele większa niż ta w moim mieście, muszą być w takim razie młode. Rzeczywiście kwiatki są nad wyraz ładniutkie, spróbuje je sfotografować z bliska. Nawet myślałam je posadzić u siebie w ogrodzie ale jak widzę ze ono aż tak urośnie to zrezygnowałam 

- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Gosiu, te na zdjęciach wczale nie są trakie duże. Widziałam wręcz ogromne, ale o ile wiem nie rosną chyba zbyt szybko.
Dlaczego u mnie gdy wklejam w podpisie ten adres do wątku francuskiego, nie wyświetla się on na niebiesko? W tym wypadku jest nieaktywny i nie wiem jak to zmienić.
Hej , hej, kto może pomóc?
Dlaczego u mnie gdy wklejam w podpisie ten adres do wątku francuskiego, nie wyświetla się on na niebiesko? W tym wypadku jest nieaktywny i nie wiem jak to zmienić.
Hej , hej, kto może pomóc?

- gosia22
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p1727221
Jeśli się nie mylę to musisz wkleić przed adresem http://forumogrodnicze.info/
Jeśli się nie mylę to musisz wkleić przed adresem http://forumogrodnicze.info/
- gosia22
- fela
U mnie pôchmurno, a więc przerwa w plażowaniu. Byłam u sąsiadki i jej dzieci swymi umorusanymi łapkami zrywały dla mnie maliny pytając kiedy zrobię dla nich deser z galaretką. No i jak tu nie zrobić...Jak tam nasz pomysł na wycieczkę?
- gosia22
Fela, pomysły to ja mam tyle ze jeszcze nie dopracowane hhihi.
Widzę ze udało ci się wkleić watek o Francji, genialnie! Ułatwia to sprawę.
Week end spędziliśmy w Normandii, mieliśmy okazje zwiedzić prywatny ogród z hortensjami, rhodo i innymi pięknymi okazami. Niestety by obejrzeć rhodo trzeba wrócić wiosna, ale hortensje były cudne wiec wynagrodziły resztę. Oczywiście skusiłam się na jedna, jakby inaczej.
Oczywiście wpadłam do mojego ulubionego sklepu ogrodniczego, była genialna promocja na róże. Mimo ze to nie jest dobra pora na sadzenie skusiłam sie i kupiłam : Black Baccara, Claude Brasseur, Michel Serrault, Alain Souchon (który przypomina trochę Falstaff)

te sobie kupiłam nazywa się "sanguinea"

Moze być i taka w zależności od podłoża.

Teraz coś z mojego ogródka
Edith Piaf, kwitnie i pachnie czarująco. Tego roku jest moja królową róż.

Marcel Proust jeszcze w paku ale kolor ma bardzo ładny.

Widzę ze udało ci się wkleić watek o Francji, genialnie! Ułatwia to sprawę.
Week end spędziliśmy w Normandii, mieliśmy okazje zwiedzić prywatny ogród z hortensjami, rhodo i innymi pięknymi okazami. Niestety by obejrzeć rhodo trzeba wrócić wiosna, ale hortensje były cudne wiec wynagrodziły resztę. Oczywiście skusiłam się na jedna, jakby inaczej.

Oczywiście wpadłam do mojego ulubionego sklepu ogrodniczego, była genialna promocja na róże. Mimo ze to nie jest dobra pora na sadzenie skusiłam sie i kupiłam : Black Baccara, Claude Brasseur, Michel Serrault, Alain Souchon (który przypomina trochę Falstaff)

te sobie kupiłam nazywa się "sanguinea"

Moze być i taka w zależności od podłoża.

Teraz coś z mojego ogródka
Edith Piaf, kwitnie i pachnie czarująco. Tego roku jest moja królową róż.

Marcel Proust jeszcze w paku ale kolor ma bardzo ładny.

- fela
Hortensjue ? super! Ciekawe ile jest tych rodzajów w sumie. Najbardziej podobają mi się te z ostatnich trzech zdjęć. Niebieska też jest ładna, ale taką samą mam już w swoim ogródku. Natomiast chętnie kupiłabym tę różową z wieloma płatkami. Sanguinea ma ma pięknie nasycony kolor. Oj, podoba mi się zbytnio. A żółta róża ma dość ciekawą budowę kwiatka.
Rozmawiałam z M i na początku września pojedziemy do Saint-Quay-Portrieux, więc przyjedziemy i do Was.
Rozmawiałam z M i na początku września pojedziemy do Saint-Quay-Portrieux, więc przyjedziemy i do Was.

- fela
Gosia, aż taka mądra to ja nie jestem
. To dzięki Karo mamy w podpisie tytuł wątku francuskiego. 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Edith Piaf - zapisuję na listę chciejstw
Przepiękna
A hortensje masz, jak marzenie, Gosiu 

- gosia22
Felaserdecznie zapraszam
Nie mam pojęcia ile jest rodzai hortensji ale na pewno baardzo dużo ! Niestety moje zdjęcia nie oddają całej piękności hortensji , szkoda.
Moniu Cieszy mnie ze Edith P. ci się podoba bo naprawdę zasługuje na uwagę
Chyba jest u nas zbytnio nie doceniana, gdyż na końcu sezonu na polkach w sklepach ogrodniczych, zostaje dużo donic. Daleko mi do eksperta ale to chyba o czymś świadczy? hihii.
Właśnie przygotowuje teren by zasadzić hortensje , mam nadzieje ze jak zakwitnie to będzie przypominać te z ogrodu który zwiedzałam.
Dorzucam jeszcze dwie, niebieska chciałam ale niestety nie było...

Moniu Cieszy mnie ze Edith P. ci się podoba bo naprawdę zasługuje na uwagę

Właśnie przygotowuje teren by zasadzić hortensje , mam nadzieje ze jak zakwitnie to będzie przypominać te z ogrodu który zwiedzałam.
Dorzucam jeszcze dwie, niebieska chciałam ale niestety nie było...

- gosia22
Kontynuując mój watek o ogrodach
, przedstawiam wam średniowieczny zamek z pięknie zagospodarowanym ogrodem. Wstawię kilka fotek, resztę wkleję do wątku o Francji.

Róża "sheila parfum" pachnie cudnie. Bardzo mi się podoba, chcialabym ja kupic ale nie znalazłam jej w necie ! Muszę się spytać w sklepie czy można zamówić może gdzieś znajda?

abbaye de cluny

Róża "sheila parfum" pachnie cudnie. Bardzo mi się podoba, chcialabym ja kupic ale nie znalazłam jej w necie ! Muszę się spytać w sklepie czy można zamówić może gdzieś znajda?

abbaye de cluny

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu normalnie słów brak, kwiaty piękne
a widoki aż chciało by się po przechadzać po tych ogrodach mmmmmmmmmm.

- gosia22
Kasiu i Moniu strasznie sie ciesze ze podobają wam się normandzkie krajobrazy.
Ja bym baardzo chciała żeby u mnie w ogrodzie było kolorowo i urozmaicono. Jak na razie muszę się zadowolić i wzdychać gdzie indziej
Ja bym baardzo chciała żeby u mnie w ogrodzie było kolorowo i urozmaicono. Jak na razie muszę się zadowolić i wzdychać gdzie indziej

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Oj Gosia nie przesadzaj za skromna jesteś .Masz śliczne hortensje róże mam wymieniać dalej?