Witam.
Kolejne róże.
Fluorette. W ubiegłym roku była miniaturowym krzaczkiem, w tym wypuściła kilka wyższych pdędów- ja żartuje że dobudowała pięterko.
Lavaglut podoba mi się bardzo...już czytając o niej u liski ,zwróciłam uwagę na nią...trzeba będzie chyba znaleźć jej miejsce jesienią
A gdzie Twój Kronenbourg Leszku?
Myślałam,że zastane jej fotki,że to ja pierwsza dokonam powównania a tu nic z tego
Czekam więc na Ciebie,pozdrawiam
Też rośnie silny i zdrowy krzew.
Bardzo lubię obserwować jej pędy,to nie rachityczne patyki lub gałązki
lecz mięsiste ,rzucające się w oczy przyrosty.
I kolor liści jest równiez interesujący.
Kolejna różanka do podziwiania i podpatrywania, co ciekawego rośnie i dlaczego jeszcze tego nie mam.
Lavaglut znajdzie się na liście do uzupełnienia czerwonej rabaty.
Pozdrawiam, Danuta
Witam serdecznie gości. KaRo-faktycznie ma silne pędy ale ona musi mieć bo ma bardzo wielkie kwiaty. Dla mnie jest to róża reprezentacyjna, pokazowa. Frida-po prawdzie to kupiłem ją tylko do równego rachunku a ona mi się bardzo pięknie odwdzięcza. Ma piękne aksamitne kwiaty i kwitnie cały czas całymi kiściami. No i ma charakterystyczny kształt kwiatów. Warta posiadania.
A oto kolejne moje róże:
Kupiłem ją pod nazwą Baltic Fresh. ]
Witaj.Leszku Bardzo ładna kolekcja.Pewnie na tym nie koniec.Również mam Flamentanz ale pnącą.Przyznam że nie spotkałam w sprzedaży tej róży na pniu.Wygląda imponująco.Pozdrawiam.Alicja.
Witam.
Mała_Mi, Orszulka -Abraham Darby jest rzeczywiście piękny jak na angielkę przystało. Jest bardzo zdrowa, nic sobie z deszczów nie robi. Kwitnie cały czas.
Witaj Leszku!
Piękne masz róże, a mnie zainteresowała Chrysler Imperial, czy można wiedzieć gdzie ją kupiłeś, ponieważ ja mam identyczną, ale bez nazwy czyli NN, ja swoją kupiłam na allegro jako "Cudo - angielska pnąca".
Witaj Mario.
Ja swoją Chrysler Imperial kupiłem w markecie. Ja też kupiłem na all. Cudo Angielska i prawdopodobnie u tego samego sprzedawcy. Moja jest angielska Gertrude Jekyl.