Czyli "Zęby Wenus"?
Jest bliźniaczo podobna Trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby zauważyć różnicę!
Nadal będę poszukiwać! A w zeszłym roku kupiłam w Selgrosie Leżała na półeczce i się do mnie uśmiechała! Niestety padła tej zimy Prawie ryczałam
Grzegorz!
Moja dalia wygląda tak:
Jeśli to nie Paso-doble, może wiesz jak ta odmiana się nazywa? Sprawdzałam kiedyś w necie i się zgadzało
(wygląda na niską, ale podczas ulewy się położyła i już tak została)
Powiększyłem twoją fotkę do granic wytrzymałości i myślę że płatki ma za bardzo do szpica. Paso-Doble ma bardziej zaokrąglone. Nie przypomina mi to na razie żadnej które znam
Grzegorzu dalie niesamowite ja w tym roku kupiłam takie passo... jeszcze nie kwitnie, ale na etykietce wygląda nieźle. Mam nadzieje, że nie masz mi za złe, że wkleiłam zdjęcie do Twojego wątku, ale zaintrygowała mnie sprawa tej dalii
heliofitka pisze:Grzegorzu dalie niesamowite ja w tym roku kupiłam takie passo... jeszcze nie kwitnie, ale na etykietce wygląda nieźle. Mam nadzieje, że nie masz mi za złe, że wkleiłam zdjęcie do Twojego wątku, ale zaintrygowała mnie sprawa tej dalii
Nie jestem dobry z angielskiego ,ponieważ w szkole uczyłem się rosyjskiego.
Zauważyłem jednak małą literówkę .Na twoim opakowaniu jest Pasodouble moja dalia to Pasodoble Niestety nie jestem zagranicznym expertem językoznawcą w tym zakresie