Mój ogród od początku...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród od początku...

Post »

Heliofitko to znajomi wpadli na chwileczkę . odnośnie fuksji to zimowała w gruncie zgodnie z tym co mówił sprzedający , więc miał rację , zaryzykowałem i udało się choć wzeszła dosyć późno . Budleje kupione w zeszłym roku , zaszalały po zimie i wyrosły wielkie , nawet za wielkie.....

a teraz dalszy ciąg fotek

Obrazek.. Obrazek

Obrazek..Obrazek
zakwitła canna która kwitnąć nie chciała......a malutkie pigwy czekają na zerwanie
Obrazek..Obrazek

i chyba zbliża się jesień ........................................................wrzosy są niubłagane
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przy niedzieli więcej wolnego czasu i poświęcam go na poznawanie nowych ogrodów.
Tak trafiłam do Ciebie a że stron od wiosny trochę sie uzbierało więc trochę to trwało.
Sporo pracy już włożyłeś a ciągle nowe pomysły przychodzą do głowy tyle ,że czasu nie zawsze starcza a i pogoda ma wpływ na wiele spraw.
Budleje wymarzły mi bo nasz rejon jest zimniejszy od reszty kraju i chyba już nie będę po raz kolejny kupować.Ale dziwnym zbiegiem okoliczności fuksje od kilku lat ( starsze okazy ) zimują w gruncie i w ub roku dochowałam się okazu dużego bo wys 1 metr a szerokość prawie półtora.
Dzięki Twojemu sprytowi popatrzyłam na furczaka bo mnie nigdy nie udało się tego dokonać.
Bardzo lubię wszystkie żyjątka na działce i chętnie robię im zdjęcia.
Ogród ładny i zadbany, za kilka lat będziesz dumny ze swej pracy i dokonań ale czy na tym spoczniesz ...? myślę,że nie bo my wszyscy mamy tą samą chorobę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Christin pisze:Budleje wymarzły mi bo nasz rejon jest zimniejszy od reszty kraju
u mnie wymarło wszystko co nad ziemią , reszta przysypana była tylko kopcem ziemnym , a zima sroga była........
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Marku, ale piękne zdjęcia u Ciebie :uszy
Co chwila coś nowego: kwitnące i owocujące, a na koniec wrzosy ;:136
A koliberka wciąż wspominam ;:108
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IGOR Wątek warszawski ??? no teraz kolego sympatyczny to dałeś czaduuuuuu , że hej :wit
Ja parę razy wpadłem na Ciebie w wątku z fotami osobistymi , tam również mam swoją fotkę.. ;:108 - sztuk raz

co do wrzosowiska , mam ziemię o pH 6-7 więc wysokie , wszędzie gdzie dawałem wrzosy dawałem również kwaśny torf , dawałem go dużo bo potem źle dokładać , tam gdzie mam rh lub azalie dawałem około 80 litrów na krzew i mieszałem ziemią , wiosną długo działający nawóz do kwaśnolubnych .
Różne są ceny torfu , ja kupuję w casto po 8 zł , tu jest chyba najtaniej .....
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Widzę, że u Ciebie wrzosy też już lada dzień zakwitna. Zbliża się nieubłaganie jesień, zbliża :(
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Marku, śliczne rabaty z wrzosowatymi i trawami. Eksperyment z hodowlą tykw ciekawy. Nie przyszłoby mi do głowy, że mogą u nas rosnąć.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

widzę, że coraz więcej osób pokazuje wrzosy. Nie ujmując nic ich urodzie (sama mam kilka)...ale ja nie chcę jeszcze jesieni :( dlatego skupię się na kolorowych daliach, hibiskusie i...czy to niebieskofioletowe to lobelia :?: czy zimowała już w gruncie :?: ja miałam inne kolory i...porażka :oops:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Igor! Pomylić Warszawę z Krakowem??? Karkusy Ci tego nie wybaczą :;230

Marku, czy wszystkie Twoje budleje rosną w rzędzie? Widziałem kiedyś posadzoną jako soliter i wyglądała obłędnie. Faktem jest, że było to w dużo cieplejszym miejscu i nie wymarzały tam jak u nas. Tworzyła taką kopułę o średnicy mniej więcej 3 metry oblepioną kwiatami :)
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Marek, ale masz tykwy! :shock: A ja na wiosnę kupiłam nasiona, bo mi się tykwy marzą i co? I gdzie są te nasiona...4 były w torebce :evil: I zapomniałam...Jakoś tak nie wierzyłam w to, że doczekam się owoców...A Tobie się udało, jakieś wskazówki mogę prosić? To duża sztuka coś takiego wyhodować? Bo w przyszłym roku już nie odpuszczę...
Budleje Twoje zjawiskowe! Nic dziwnego, że takie dziwne stwory przylatują! Zdjęcie super!
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

chyba krakusy jednak wybaczą bo akurat ci warszawiacy bardzo sympatyczni a na forum chodziarz odejdźmy od tych podziałów.Marek jak rozmnożysz te budleje to się pisze na żółtą.mam z nimi problem bo wsadziłam na rabatę ale one sie tam nie nadają bo urosły na tym gołębniaczku w ciągu 2 tygodni jakiś metr.i przerosły małą jeszcze daglezję

ogród u stóp klasztoru
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Marku, ależ Ci się udało złapać fruczaka- świetne te zdjęcia. Troszkę jesiennie się zrobiło z wrzosami i owocami pigwowca. Za to fuksja wpaja nadzieję ze nawet takie delikatne rośliny mają szansę w naszych ogrodach, czyli zima nie taka straszna, no ale oby jak najkrótsza jednak.
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rm27 ja tez nie wiedziałem , kiedy kupiłem nasiona zeszłego roku nie sądziłem że takie urosną . W tym sezonie mam nasiona z innego zródła , wiem już że będzie to kobra , dinozaur i jeszcze taka prosta :;230 . nieatety nie wyrosła mi butellkowata oraz moje rodzime z zeszłorocznych nasion.

heliofitka fioletową lobelię kupiłem dopiero niedawno , wiem że raczej nie powinna zimować w glebie , ja nie będę ryzykowal wykopię , a ponieważ mam miejsce więc przezimuje w chłodnej piwnicy...

rispetto Igor pomylił ponieważ zawsze to stolica , co prawda była , ale .........

co do budlei to poki co rosną w tym miejscu ponieważ nie sądziłem że tak szybko rosną , w ubiegłym sezonie miały po około metr , w zimie wszystko co wystawało zmarzło i obciąłem , potem zaszlały i robią to dalej , a pachną specyficznie . :wit

artam ogólnie zawsze nasion jest malutko , jeśli moje dorosną i je wysuszę , zawsze moge podeslać kilka ;:108
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AlinaK jeśli tylko się rozrosną żółte - masz u mnie jak w banku :uszy

Aniu sam jestem zaskoczony jego pojawieniem sie o tak wczesnej porze , już takiej sznsy mial nie będę , no chyba że w sobotę ... ;:3
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki za pokazanie fruczaka, bo ja wszystkim mówiłam, że był u mnie koliberek :;230

pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”