Rojniki (Sempervivum ) i rozchodniki (Sedum) - wymagania,rozmnażanie ,choroby i szkodniki
Re: Rojniki , rozchodniki , skalnice i inne byliny niskie
Skromnie nadmieniam o amatorszczyźnie (klasyfikacja i fotografia),jednak pochwały za pomysł cieszą .Do.An

An

- ankha
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To robi wrażenie   

Mam kilka rozchodników, dzięki Tobie Cycero większość rozszyfrowałam... niestety wszystkie z maleńkich fragmentów, już ukorzenione, ale nierozrośnięte. Mam pytanie - nabyłam niedawno różeniec i on bardzo przypomina rozchodnik grubopędowy (pachyclados)
Czy to może być jedna roślina?
Zmyliło mnie to, że u mnie, tak jak na rozchodniku grubopędowym niektóre listki mają u mnie trzy czubeczki.

pozdrawiam
dzięki

Mam kilka rozchodników, dzięki Tobie Cycero większość rozszyfrowałam... niestety wszystkie z maleńkich fragmentów, już ukorzenione, ale nierozrośnięte. Mam pytanie - nabyłam niedawno różeniec i on bardzo przypomina rozchodnik grubopędowy (pachyclados)
Czy to może być jedna roślina?
Zmyliło mnie to, że u mnie, tak jak na rozchodniku grubopędowym niektóre listki mają u mnie trzy czubeczki.

pozdrawiam
dzięki
- 
				andrzejek
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
bardzo ładne są te wasze rojniki i rozchodniki też miałem ich sporo ale jakoś nie było czasu o nie zadbać i większość wyginęła ale teraz bardzo ładnie się odradzają

- 
				katarzynka575
- 1000p 
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie cieszę się że trafiłam do tego wątku.Od jakiegoś czasu fascynują mnie rozchodniki ,rojniki itp. Mimo że mieszkam w bloku to na swoim balkonie posiadam mini skalniak .Piękno kwiatów tych roślin jest urzekająca .

Miło popatrzeć jak kwitnie. 

Star Dust

url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da8 ... a4778.html] [/url]
[/url]
Matrona

Frosty Morm

Purple Emperor

Ewersi

Kamczacki

Star Dust

url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da8 ... a4778.html]
 [/url]
[/url]Matrona

Frosty Morm

Purple Emperor

Ewersi

Kamczacki

An

- sylwana85
- 500p 
- Od: 21 lut 2011, o 10:00
Cudne !!! ja posiadam kilka rodzajów i sadzę je na kamieniach, albo w korze drzewa, cudnie wyglądają, na wiosnę wstawię zdjęcia 

- MENA515
- 500p 
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
Ja jeszcze nie dawno, nie sądziłam nawet że jest tyle odmian rojników  Są przepiękne
 Są przepiękne   mi bardzo podoba się w szczególności rojnik pajęczynowaty. Po prostu mnie urzekł
 mi bardzo podoba się w szczególności rojnik pajęczynowaty. Po prostu mnie urzekł  .
.

Są przepiękne
 Są przepiękne   mi bardzo podoba się w szczególności rojnik pajęczynowaty. Po prostu mnie urzekł
 mi bardzo podoba się w szczególności rojnik pajęczynowaty. Po prostu mnie urzekł  .
.- pitertom
- 500p 
- Od: 17 lut 2011, o 20:42
Witam wielbicieli roślin skalnych  .
.
Skalniaki też są moim oczkiem w głowie,a oczywiście rozchodniki i rojniki zajmują szczególne miejsce wśród roślinek skalnych.
Mam sporą kolekcję ok 40 odmian różnych rozchodników oraz ok 50 odmian rojników, nie wszystkie jednak oznaczone.Zainteresowanych zapraszam na pw.

.
.Skalniaki też są moim oczkiem w głowie,a oczywiście rozchodniki i rojniki zajmują szczególne miejsce wśród roślinek skalnych.
Mam sporą kolekcję ok 40 odmian różnych rozchodników oraz ok 50 odmian rojników, nie wszystkie jednak oznaczone.Zainteresowanych zapraszam na pw.
Re: Rojniki - biały nalot
Wiem, że post jest stary, ale publicznie tutaj też się z siebie pośmieję. Myślałam, że pleśnieje aż znalazłam tą nazwę - rojnik pajęczynowaty... ;)

- 
				Grazia
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Witam serdecznie,dopiero przymierzam się do budowy skalniaczka.Przyszłam do Was żeby się doszkolić.Posiadacie piękne roślinki,wyrazy uznania.

- MENA515
- 500p 
Prześliczne te rojniczki   Ja skałkę założę w przyszłym roku chyba i na pewno zdobędę odmiany na których mi zależy
  Ja skałkę założę w przyszłym roku chyba i na pewno zdobędę odmiany na których mi zależy  .
.

Ja skałkę założę w przyszłym roku chyba i na pewno zdobędę odmiany na których mi zależy
  Ja skałkę założę w przyszłym roku chyba i na pewno zdobędę odmiany na których mi zależy  .
.- MENA515
- 500p 
Widziałam dzisiaj takie piękniusie na ryneczku  . U Ciebie widać jak wszystko budzi się do życia a u mnie smutno. Pozostałości roślinek mam w doniczkach...Więc z pewnością będę u Ciebie cieszyć oczki takimi widokami
. U Ciebie widać jak wszystko budzi się do życia a u mnie smutno. Pozostałości roślinek mam w doniczkach...Więc z pewnością będę u Ciebie cieszyć oczki takimi widokami   .
 .

. U Ciebie widać jak wszystko budzi się do życia a u mnie smutno. Pozostałości roślinek mam w doniczkach...Więc z pewnością będę u Ciebie cieszyć oczki takimi widokami
. U Ciebie widać jak wszystko budzi się do życia a u mnie smutno. Pozostałości roślinek mam w doniczkach...Więc z pewnością będę u Ciebie cieszyć oczki takimi widokami   .
 .- 
				katarzynka575
- 1000p 
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- 
				Anatol
- 100p 
- Od: 25 sty 2010, o 13:42
Pozdrawiam, Kamil