Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Właśnie popieram i zero komentarzy na temat pogody!!!
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Ojej, taka duża rabata do zagospodarowania to moje marzenie :wink: :D Jak miło będzie ją oglądać po obsadzeniu iglakami.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani zgodnie z Waszymi sugestiami spracowałam sie dzisiaj lekko, a to dlatego, że taka pogoda jest dla mnie wymarzona do pracy :uszy
Jedno, co mogę stwierdzić, komarom nie zaszkodziło ani zimno, ani porywisty wiatr, ani deszcz. Żarły jak oszalałe.
Tak więc zaczęła się przygoda z usuwaniem darni na iglastej rabacie, ale to taka robota, że połowy jeszcze nie widać :roll: Dodatkowe trawy (od Marty i Janusza) i drzewka ustawione na swoich miejscach, chyba jutro M się zlituje i wkopie. Póki co ma za duzo pracy ;:223
Ostatnie ogóraski i dojrzałe pomidory zebrane, koperek i pietruszka gotowe do mrożenia, właśnie się suszą.
Wyplewiona wzniesiona rabatka, na której wśród kamieni wylądowały delospermy również od Janusza ;:180
No i wkopane belamkandy, trytomy, liliowce, nowe lobelie. Zgadnijcie od kogo :;230
Jutro rano planuję skończyć nasadzenia hostowe, znaczy te dotychczas zakupione, bo wieczorkiem kolejna dostawa :;230 i jeszcze nasadzenia żurawkowe i miodunkowe, bo moje domowe przedszkole bardzo podrosło i chyba już pora ;:224 Potem już tylko dokończyć obsypywanie korą i tak jakby :roll: :roll: :roll:
Aaaaa zapomniałam jeszcze o moich nowych koronach cesarskich (po raz kolejny nie dziękuję ;:180 Januszowi), którym szykuję godne miejsce.
Jako, że pracy dzisiaj duzo tylko jedno zdjecia, ale jaki ;:65 zapomniana, późno wkopana acidentera zaczyna swój pokaz, pączków jeszcze kilkanaście.

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

O, kurczę, acidantera! Teraz sobie przypomniałam! Gdzie jest moja? Pamiętam, że jesienią wykopywałam i co się z nią dalej stało? O wkopywaniu nic nie pamiętam...
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Jak to późno wkopana????
Moje jeszcze nie zaczęły kwitnąć. Kłosy dopiero co wychodzą z liści. Ja myślałam też, ze powinna już dawno zakwitnąć, ale widzę, że biorą się dopiero teraz :-) piękna!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Pamelko, dziś ja do Ciebie z rewizytą. :wit Jestem niemal w szoku. :roll: W tak krótkim czasie tyle dokonać? ;:180
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie Marta, co z acidenterą? Ja już obmyślam sprytny plan, jak tu z głową przechować cebule i kłącza. Mam nawet w planie zakup regału do pomieszczenie, które przy zachowaniu odpowiedniej temperatury posłuży za magazyn ;:108
Miłko, cebule odnalazłam w połowie czerwca w garażu i pomyślałam, co szkodzi wkładam ;:108 i dobrze zrobiłam :uszy
Adrianna :wit dziękuję za wizytę i miłe słowa, ale to dopiero początki, a one zawsze najtrudniejsze :roll:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też odnotowuję spadek sił i też nie mogę wyjść ze zdziwienia nad żywotnością i żądzą krwi komarzego plemienia.
Tak sobie Joluś myślę o świerkach i modrzewiach. Ja nie sadziłam w sąsiedztwie. Ale zawsze gdzieś nieopodal znajdzie się i modrzew i świerk. No i bez oprysków się z pewnością nie obejdzie.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja mam wyeksmitowane modrzewie na drugi koniec działki, a o pierwszych, tych na iglastej całkiem zapomniałam. Ostatnio pomyśałam, że czytalam wielokrotnie, aby razem nie sadzić. Ciekawa jestem, jak odległość wydaje się być bezpieczna ;:224 Próbuję sobie przypomnieć, czy w szkółkowych kolekcjach widziałam w sąsiedztwie sadzone i chyba niestety nie ;:224
W niedzielę zapytam fachowca :uszy
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Jolu, mieczyki abisyńskie miałem przez 4 lata i ostatniej jesieni zapomniałem ich wykopać. Przepadły.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Jolu troszke mnie było u Ciebie bo ciągle brak czasu na cokolwiek , więc forum pozostaje w tyle ......
Wreszcie widzę w większym fragmencie twoją działkę , masz jeszcze pole do popisu i może Krzywaczka jeszcze troszkę zarobi...? :;230

U mnie wreszcie zakwitła datura żółta , zapach obłędny przez cały dzień :heja w przeciwieństwie do różowych pachnących wieczorem .....
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romku, mam nadzieję, że nie zapomnę o nich jesienią ;:224 Jakbyś był zainteresowany :lol:
Właśnie Andrzejku, dzisiaj nieco później udłam się podlewać ogródek i musiałam robic to pląsając. Zważywszy, że M dzisiaj oprózniał basen 7000 litrów.
Marku, mam jeszcze sporo trawniczka i sporą częśc do wyrwania pod rabatę. Praca jakoś idzie, jak po grudzie :? A zdjęć datury nie wstawiłeś :( ani u siebie, ani na wątku daturowym.

Jak pisałam, prace przy rabacie się ślimaczą, bo trawka zakorzeniła się bardzo dobrze
Obrazek

dalej zarys tylko
Obrazek

i kilka innych
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na koniec najlepsze :roll: no comments
Obrazek

zupełny przypadek, w jednej z miejskich szkółek :tan
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Jolu zdjęć nie mam , bo czasu mam malutko i jestem w domu wieczorem , trzeba coś zjeść i odpocząć i tak niestety mijają dni ...... ale się poprawię .. :uszy
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że chociaż koliberek się trafił :tan
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja sobie właśnie przypomniałam,że acidentere posadziłam jesienia razem z tulipanami ;:223 I dziwiłam się że skubana nie wyszła ;:224
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”