LUCYNKO tez mam takie zebrowate jedne wielgachne a drugie jeszcze maluszki . Nie strasz chorobą chociaż u mnie po gradobiciu niektóre liście zrobiły się nieciekawe ,ale pojedynczo je obrywam i na razie nic się szczególnego nie dzieje . Co będziesz robić z taką ilością pomidorów chyba przecier . Widzę ,że jesteś gospodynią na całego i fasolka w zamrażalniku i buraki już zagotowane ,słoneczniki już dojrzały i nawet miechunka pokazała już swój kwiatek . Kurcze a u mnie ani jedna nie dojrzała a o burakach na razie mogę zapomnieć ,gdyż są jeszcze malutkie ,zeby je zrywać ,ogórki jeszcze rosną a pomidory powolutku zaczynają sie czerwienić
Jadziu miechunka co roku wysiewa się sama Pomidorki obrywam,jak już żółkną,bo nie chcę,żeby je choroba zniszczyła. Zgadłaś,że robię przecier i jemy na bieżąco. Joludziękuję,bo ja to jestem raczej od warzyw,a kwiatki to przy okazji
Lucynko ileż u Ciebie aksamitek!!!Cudna titonia i cynie.O pomidorach sie nie wypowiadam,bo ślinka leci Czy mam Ci zostawić nasionka żółtego pomidorka Cytrynka??Jest pyszny,słodki,krzaczek dosłownie oblepiony nimi.To pomidorek koktajlowy.Czy masz jeszcze San Marzano??
Grażynkko miałam tego pomidorka w zeszłym roku był smakowity,ale wolę większe San Marzano mam jeszcze sporo Oryginalne prosto z Włoch i inną odmianę stamtąd Marmande.
Arabello i znowu widzę że masz za dużo ogórków tak jak
Grażynka musicie na targ się wybrać i stoisko otworzyć
Ale kwiaty Ci pięknie kwitną chryzantemy już też trochę szybko.
Pomidorki ci ładnie obrodziły no za swoją pracę masz efekty.Pozdrawiam
Grażynko mogę ci przesłać nasionka już teraz,bo ich jeszcze sporo oryginalnych w paczce Stasiu dziś nareszcie wyrzuciłam prawie wszystkie łęty od ogórków zostawiłam tylko dwa rządki,żeby jeszcze sąsiadka skorzystała,a dziś dostała znowu trzy wiaderka Pomidorków też mam sporo z czego się niezmiernie cieszę
Wczoraj było bardzo gorąco więc korzystałam z promieni słonecznych,a około godziny 20 ej przeszła ogromna burza z piorunami i huraganem.Przez całą noc nie mieliśmy prądu,bo była awaria,a teraz szykuję się na działkę zobaczyć,jak wygląda sytuacja.Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.