Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tobie też Alutka.
Dobrej nocy i kolorowych snów. ;:19
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu ten twój Bobik jest fenomenalny. Za każdym razem kiedy tu do ciebie wpadam, pooglądać twoją działeczkę, on powala mnie na kolana. Doprowadza do łez. Więc ja do ciebie z takim postulatem się zwracam, załóż mu Alu taką jego stronę. To chyba będzie najczęściej odwiedzana strona. Pozdrawiam Magda ;:12
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oooo, popieram, popieram, on jest rozkoszny, a ja myślałam, że złapie mnie za portki jak wpadnę z niespodziewaną wizytą :oops:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Ale się cieszę że mam sprzymierzeńca. We dwoje to już raźniej. Może ktoś jeszcze do nas dołączy. I Ala da się przekonać. Pozdrowionka Magda. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Karolciu, Piku, Witam! :D Bardzo mi miło, że mój Bobik tak Wam się podoba! ;:97 Nad wątkiem Bobikowym się zastanowię... ;:24 :D :D :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ponieważ dałam link do mojego ogrodu wielu znajomym francuskim, pozwolę sobie skierować do nich kilka słów... :D

Coucou à tous mes amis français! ;:100 Je suis heureuse de vous recevoir, dans mon jardin virtuel! Certains d' entre vous le connaissent déjà en vrai, à d' autres, ça donnera peut- être envie de venir... :D Si vous avez envie de faire une visite virtuelle de jardins polonais (dont certains sont vraiment manifiques! ;:333 ) allez voir cette page où vous trouverez les liens vers les autres jardins de ce forum.
En espérant vous voir bientôt, je vous embrasse bien fort ;:196 et je vous offre cette bouteille de champagne virtuelle. ;:101 ;:100

Obrazek
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

przyznam się szczerze że troszkę rozumiem - ale tylko troszkę - a uczyłem sie francuskiego przez 3 lata :P tzn nauczycielka udawała że nas uczy a my udawalismy że się uczymy - ostra nauka dopiero przyszła jak ta nauczycielka od nas odeszła (+niech spoczywa w pokoju+) i przyszła nowa - która nie dała nam chwili wytchnienia :P
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku, skoro uczyłeś się tylko przez trzy lata, w szkole, to nawet jeśli rozumiesz tylko trochę, nie jest źle! ;:333 Znam takich, co uczyli się dłużej i nic by nie zrozumieli... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Alu to będziesz musiała w dwóch językach pisać :lol: jak przyjaciołom spodoba się zaglądanie do twojego ogródka.Też się trochę uczyłam francuskiego,ale nic nie umiem :? Mam za to ciocię .która wspaniale mówi w tym języku(ale nie dziwne :lol: od paru lat mieszka we Francji tylko nie wiem gdzie :cry: ,ale ma tam ciekawy klimat :roll: z okropnymi zmianami pogodowymi i tylko raz padał tam śnieg.Z daleka widać tam ośnieżone szczyty górskie może wiesz gdzie to jest :?: :wink: )
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A ja nie rozumiem po francusku ani trochę ale domyśliłam się, że zapraszasz swoich przyjaciół z Francji aby pozwiedzali ogródki w Polsce i zobaczyli jak wyglądają. Podałaś im stronę ze spisem naszych ślicznych ogródków, aby było łatwiej znależć. No i oczywiście mają je obejrzeć przy dobrej lampce szampana.
Czy dobrze się domyśliłam ? :wink: :)
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, niestety nie mam pojęcia gdzie może mieszkać Twoja ciocia... :?: :roll: Chyba nawet dla Sherlocka Holmesa za mało jest przesłanek, żeby to odgadnąć... :lol: Przypuszczalnie jednak (w/g Twoich wskazówek) , musi to być albo we wschodniej lub zachodniej części Basenu Morza Sródziemnego, albo nad oceanem, w okolicach Biarritz). Ale skoro masz ciocię, we Francji, może nabierzesz kiedyś ochoty, żeby nauczyć się francuskiego... ;:198

Grażynko
, zgadłaś prawie słowo w słowo... :lol: :lol: :lol:

Jako że nie wypada mówić sekretów w towarzystwie, a obcy język, to prawie jak sekret, pomyślałam, że lepiej będzie jeśli Wam powiem co napisałam. Otóż piszę, że się cieszę, mogąc ich gościć w moim wirtualnym ogrodzie, że niektórzy z nich, znają go już "z natury" a inni nabiorą być może ochoty, żeby go odwiedzić (Wśród tych znajomych są tez tacy, którzy niechętnie ruszają się z domu... :lol: :lol: :lol: ). Zapraszam ich dalej do pooglądania polskich ogródków i dla zachęty dodaję, że wśród nich niektóre są szczególnie piękne. No i na zakończenie stawiam im wirtualnego szampana i wyrażam nadzieję, że niedługo się spotkamy... :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

A mnie, francuski wkuwali do głowy w liceum i na polibudzie i nic.
A jak sobie przypomnę odmianę czasownika;etre i avoir , to głowa mnie jeszcze dzisiaj boli.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Dla mnie ' chińszczyzna' :oops: ;:98
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Alu niestety nie pamiętam gdzie mieszka moja ciocia :oops: chociaż mi mówiła gdzieś nad morzem Śródziemnym blisko jakichś gór :roll: Opowiadała mi o tamtejszym klimacie i tak wyglądałam gdy jej słuchałam :shock: Wieją tam okropne wiatry ,ale jest dość ciepło,zimą na plusie jest mało opadów tak ,że latem jest zakaz podlewania ogródków :shock: jednego dnia
potrafi być ciepło,że chodzi się na krótki rękaw ,a następnego ochładza ,że trzeba kurtkę założyć.Najlepiej udają się pelargonie,ale inne roślinki też kwitną tylko w innych terminach niż w Polsce,mają też tam zatrzęsienie ślimaków :evil: i wyhodowanie ogórka gruntowego jest niemożliwe bo go bestie zjadają :? dookoła jest pełno upraw winorośli.To najlepiej się udaje :lol: Już wiem :idea: gdzie to jest dzieci mi podpowiedziały :wink: to okolice Grenoble.Czy byłaś tam kiedyś w tych stronach?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Guciu, to nie szkodzi... nie można wszystkiego umieć! :lol: :lol: :lol: Widocznie Ci nie zależało. Gdybyś chciała, z pewnością byś się nauczyła... ;:37 A może jeszcze Ci się zechce... :?:

Aniu- Amlos, Nie można przecież być "alfą i gametą... " :;230 :;230 :;230

Aniu- Lady-r, W Grenoble i najbliższych okolicach nie byłam, ale często bywam w Lyonie, a to jest całkiem niedaleko. :D Tylko coś mi się tu nie zgadza, bo Grenoble jest co prawda "blisko jakichś gór" :D ale zupełnie nie jest nad morzem Sródziemnym...

Miło że wpadłyście! :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”