Opuchnięte stopy...
- nolina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Opuchnięte stopy...
Zaczęły od jakiegoś czasu puchnąc mi stopy (to nie ciąża).Co prawda jestem w trakcie badań,ale może ktoś by mi polecił jakieś zioła do picia.Leki na odwodnienie już zażywam bo cierpię na nadciśnienie,które już teraz jest w normie,a nogi nadal puchną .
Re: Opuchnięte stopy...
Też mam nadciśnienie i puchły mi stopy.
Lekarka dobrała mi dobry lek jeden na obie te dolegliwości. To "diuresin sr". Może spytaj się swojego lekarza o te pastylki. Do tego są bardzo tanie.
Oprócz tego codziennie pije sok z zielonej pietruszki z cytryną i czosnkiem. I oczywiście duzzzzo wody. Stopy teraz mam bardzo ładne, nawet podczas upałów nie były napuchnięte.
Życzę zdrowia!!!!
Lekarka dobrała mi dobry lek jeden na obie te dolegliwości. To "diuresin sr". Może spytaj się swojego lekarza o te pastylki. Do tego są bardzo tanie.
Oprócz tego codziennie pije sok z zielonej pietruszki z cytryną i czosnkiem. I oczywiście duzzzzo wody. Stopy teraz mam bardzo ładne, nawet podczas upałów nie były napuchnięte.
Życzę zdrowia!!!!
no chyba że nerki szwankują( ja tak miałam)...wtedy diuresin jest do niczego.
Kochanie- idz do lekarza a nie pytaj na forum ogrodniczym co brać
udaj się do paru specjalistów w tym urologa i będziesz miała jasność.
Kochanie- idz do lekarza a nie pytaj na forum ogrodniczym co brać

- nolina
Wyniki nerek są ok mam skierowanie do lekarza naczyniowego .
- Dagmara
- 200p
- Od: 24 mar 2010, o 18:11
Opuchnięte stopy powinno się często kąpać w odwarze z liści podbiału. Często pomaga też chłodna kąpiel i masaż stóp a także leżenie ze stopami uniesionymi 10-15 cm powyżej poziomu serca. Można też okładać liśćmi kapusty. Najlepiej będzie jak lekarz postawi diagnozę a to tylko propozycje które na pewno nie zaszkodzą .
Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .
- nolina
Dzięki Dagmaro.Właśnie o taką poradę mi chodziło ,a na wizyty chodzę tylko kolejki ...
Nie chcąc mnożyć wątków piszę tutaj. A mianowicie chodzi mi o żylaki
Czy może któś usuwał laserowo i podzieli się nabytym doświadczeniem. Jedni mówią, że się nie opłaca bo się odradzają, inni pochwalają, proszę napiszcie swoje spostrzeżnia. Chcę usunąć sobie ale tak mnie ostatnio nastraszyli, że boję się okrutnie 

Justi
no w temacie to pomogę, koleżanka sobie usuwała laserowo jest zadowolona, chociaż jeden lekarz odradzał.( nie wiem dlaczego)
na razie nie słyszałam nic że jej się odnowiły
teraz profilaktycznie bierze tabletetki - wyciąg chyba z kasztanów ( nie pamiętam do końca)
no w temacie to pomogę, koleżanka sobie usuwała laserowo jest zadowolona, chociaż jeden lekarz odradzał.( nie wiem dlaczego)
na razie nie słyszałam nic że jej się odnowiły

teraz profilaktycznie bierze tabletetki - wyciąg chyba z kasztanów ( nie pamiętam do końca)
Dziękuję Ci bardzo Tess
Miałam maleńkiego i poszłam do lekarza rodzinnego. Lekarka wypowiedziała się tak:" teraz przyszłaś, co ja Ci zrobię, przyjdź po porodzie"
I niestety posłuchałam w przeciągu 1 roku rozrósł mi się ogromnie. W tej chwili rozmawiałam z koleżankami, które opowiadały jaki przeszły straszny ból (ciążą i żylaki) dlatego postanowiłam usunąć przed ciążą.

I niestety posłuchałam w przeciągu 1 roku rozrósł mi się ogromnie. W tej chwili rozmawiałam z koleżankami, które opowiadały jaki przeszły straszny ból (ciążą i żylaki) dlatego postanowiłam usunąć przed ciążą.
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeżeli nie ma kłopotów z nerkami, a ciało jest zbyt nawodnione np spuchnięte stopy, to trzeba pić codziennie kilka litrów wody niegazowanej źródlanej (bez soli) lub przegotowanej. Czysta woda odwadnia. Herbatki i wody mineralne odpadają
Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- nolina
Ooo to mnie zmartwiłaś .Ja nie lubie czystej wody
,ale jeżeli to pomoze to musze spróbowac
Dziękuje

- Jadowitka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 mar 2011, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Tak, czysta woda odwadnia ale musisz mieś niskie ciśnienie, ponieważ tez podnosi ciśnienie. Ja również się z tym borykam ale,że moja "lekarka"
nie wie co z tym zrobić
Tak więc idę zrobić sama badania. Są też bezbolesne a przydatne badania żył / tzw. PRZEPŁYWY /. Polecam.
Co do nóg, to faktycznie pomaga trzymanie ich nad poziomem serca. Nawet jeśli Ci drętwieją w taki sposób podczas snu, to zawsze możesz tak potrzymać z 15 min w ciągu dnia. Teraz przed nami lato, więc warto zadbać o nasze "spuchlaczki"
. Mam nadzieję,że uda Ci się szybciutko wyleczyć.
nie wie co z tym zrobić

Tak więc idę zrobić sama badania. Są też bezbolesne a przydatne badania żył / tzw. PRZEPŁYWY /. Polecam.
Co do nóg, to faktycznie pomaga trzymanie ich nad poziomem serca. Nawet jeśli Ci drętwieją w taki sposób podczas snu, to zawsze możesz tak potrzymać z 15 min w ciągu dnia. Teraz przed nami lato, więc warto zadbać o nasze "spuchlaczki"

Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej.? (Jean-Paul Sartre)
Moje zielone stworki
Moje zielone stworki
-
- 100p
- Od: 30 lis 2011, o 00:40
Robią Ci się dodatkowe pajączki na nogach? Jeżeli tak to może to być łagodna postać niewydolności żylnej, w oczekiwaniu na wizytę u lekarza możesz łykać preparaty diosminy i warto żebyś zbadała ciśnienie czy aby nie jest za wysokie. Łagodnie moczopędnie działa np. napar z pokrzywy.
Pozdrawiam, Adam
Carnivorous Plant - moja przygodna z owadożerami
Carnivorous Plant - moja przygodna z owadożerami
- tulipanekkk
- 10p - Początkujący
- Od: 8 lis 2011, o 14:30
wez najlepiej idz na jakis masaz stop czy cos, w gruponie maja fajne oferty ;)
A ja ostatnio polecam wszystkim znajomym jogę
Ćwiczy się łatwo i przyjemnie, w kręgosłupie przestaje mi strzykać, a nogi jakby jakieś raźniejsze do chodzenia się robią.
Niedługo będę tak, jak tu:
http://szkola-jogi.pl/index.php/joga-w-bolach-plecow

Niedługo będę tak, jak tu:
http://szkola-jogi.pl/index.php/joga-w-bolach-plecow