Rabatki Konstantego część 3
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego część 3
Bogusiu-to zapobiegawczo!Stary Doktor zaleca.Piwo lwowskie i podpiwek z Kijowa.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś
- to u Ciebie uczta jednym słowem...
U nas nikt nie3 chodzi jeszcze na grzyby.
Strączek fasolki zostawiam dla Ciebie.
Buziaczki

U nas nikt nie3 chodzi jeszcze na grzyby.
Strączek fasolki zostawiam dla Ciebie.
Buziaczki

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Podpiwek z Kijowa ....?
A skąd go wytrzasnęłaś u nas ?
Też lubię podpiwki, ale takiego nie miałam okazji skosztować.
Muszę zapytać o niego w hipermarkecie, może też dostają ?
A skąd go wytrzasnęłaś u nas ?
Też lubię podpiwki, ale takiego nie miałam okazji skosztować.
Muszę zapytać o niego w hipermarkecie, może też dostają ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Narobiłaś smaku tymi grzybami, a ja jeszcze nie zaglądałam do lasu.
U nas też skwar, męczący, choć może mniej niż w mieście.
Chłodny prysznic przynosi ulgę tylko na chwilę.
Komplecik z krzesełkami bardzo wygodny, lekki do przenoszenia, wszędzie się przyda.
U nas też skwar, męczący, choć może mniej niż w mieście.
Chłodny prysznic przynosi ulgę tylko na chwilę.
Komplecik z krzesełkami bardzo wygodny, lekki do przenoszenia, wszędzie się przyda.

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
za zapachem piwa przyszłam:)
U nas dawno nie padało.. ciągle upał....
Nie zebym teskniła za wielką wodą.. ale pokropic by mogło hihihi h
Widzę kolejne fajne spotkanie i ciekawe prezenty
jesteś niezmordowana Ewo..
a komplecik .. rewelacja.. akurat na 2 osoby .. super
U nas dawno nie padało.. ciągle upał....
Nie zebym teskniła za wielką wodą.. ale pokropic by mogło hihihi h
Widzę kolejne fajne spotkanie i ciekawe prezenty
jesteś niezmordowana Ewo..
a komplecik .. rewelacja.. akurat na 2 osoby .. super

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- EwkaEs
Lisko-brak mi jeszcze małego krzesełka dla Kostka(takiegoż składanego,bywały na targach).A u nas parno przeszło w wędrującą burzę,grzmi od południa raz bliżej raz dalej,popaduje to gęściej to z przerwami,ale znaczącej ulgi jeszcze nie ma.Byłam w Podwórkowym po mięty i melisę do bukietu do poświęcenia,ostatni kwiat Casablanki pachnie uwodzicielsko, a druga cebula niebawem ukaże swój kolor.
Elsi-ja to chyba dopiero na rydze się wybiorę .
Zyto-przez ten upał grzyby są tylko w niektórych lasach.I nie przesadnie dużo.Trzeba pojechać w znane miejsce grzybne skoro świt,konkurencja duża.Ja znam takie miejsca w Beskidzie Wyspowym.
Kogro-I piwo i podpiwek podał znajomy ,który konsultował skomplikowany przypadek w krakowskiej klinice,ale Firma Piwowarska OBOLON z Kijowa podpiwek produkuje też na eksport,u nas bywa w "Jubilacie"(PSS Społem),przywiozę udając się po porzeczkę.Bywa też podpiwek litewski droższy i lepszy,łotewski(także kwas chlebowy),ale trudne do upolowania w sklepach ze zdrową czy ekologiczną żywnością.
Miłego wieczoru,zmykam do Kapucynów.
Elsi-ja to chyba dopiero na rydze się wybiorę .
Zyto-przez ten upał grzyby są tylko w niektórych lasach.I nie przesadnie dużo.Trzeba pojechać w znane miejsce grzybne skoro świt,konkurencja duża.Ja znam takie miejsca w Beskidzie Wyspowym.
Kogro-I piwo i podpiwek podał znajomy ,który konsultował skomplikowany przypadek w krakowskiej klinice,ale Firma Piwowarska OBOLON z Kijowa podpiwek produkuje też na eksport,u nas bywa w "Jubilacie"(PSS Społem),przywiozę udając się po porzeczkę.Bywa też podpiwek litewski droższy i lepszy,łotewski(także kwas chlebowy),ale trudne do upolowania w sklepach ze zdrową czy ekologiczną żywnością.
Miłego wieczoru,zmykam do Kapucynów.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewuniu ciągle w rozjazdach na miłych spotkaniach Forumowych . na pewno posiedziałaś sobie w Kogrobuszu na balkoniku z Grażynką a u Danusi w altance obok kwitnącej wisterii . Takie spotkania zapadają w pamięci na długo . Kotek Grażynki podobny do Kostka a zupka z takich świeżutkich grzybkow na pewno PYCHOTKA
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Ewuś jadąc nad B. Jezioro widzieliśmy grzybiarzy na skraju lasów sprzedających w porcjach po kilka sztuk - Kurki w cenie 5 zł... to zabójcza cena którą po raz pierwszy po tylu latach ujrzałam na własne oczy.
Buziaczki
Ewuś Wiciokrzewy poodbijały... żółty - ten nie pachnący najlepiej zniósł mrozy ale słabo kwitł i chorował, zastanawiam się czy go nie przyciąć?Ewa Janina Sadowska pisze:Zyto Czy wszystkie wiciokrzewy poodbijały?
Buziaczki

- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Takiego 'smaka' zrobiłaś tą zupą i grzybkami, że posłałam M do lasu po grzyby z zastrzeżeniem, ze bez nich ma nie wracać
Wrócił
Jak się okazuje, wątek ogrodowy jest motywacją kulinarną.
Mizianki dla Konstantego, bo on pewnie grzybków nie dostał.

Wrócił

Jak się okazuje, wątek ogrodowy jest motywacją kulinarną.
Mizianki dla Konstantego, bo on pewnie grzybków nie dostał.
- EwkaEs
Teresat-Powiało z postu grozą,na szczęście Twój osobisty Blondyn wrócił,a czy z grzybami i do tego jadalnymi?Cała Polska od morza do Tatr ruszyła na grzyby,podobno jest wysyp.Ja kupiłam 4 prawdziwki na placu,największy miał zrobaczywiałą nogę,reszta zdrowa,suszę.Nogę niekonsumpcyjną jako,że była z grzybnią posadziłam pod brzozą,może doczekam się własnego wysypu grzybów za rok?
Nękają nas gwałtowne burze z wyładowaniami i opadem dużym,średnim lub nikłym.
Tu dobiegają śpiewy harcerskie z Miasteczka skautowego na 100 lecie ruchu na Błoniach.
Jak co roku latem wpadają mniej i bardziej znajomi w drodze od do,pokazać miasto królów,ukulturalnić się itp.nakłada się na to permanentny remont trakcji tramwajowej i rozkopane różne ronda,a więc znaczne utrudnienia w ruchu.
Zyto-To dobrze,że wiciokrzewy jednak po trudach tegorocznej zimy odbiły.Niestety z powodów osobistych nie ode mnie zależnych nie dam rady Cię odwiedzić i zobaczyć tego naocznie.Przyjemnie było usłyszeć z miejsc gdzie przed laty z moim profesorem inwentaryzowałam zabytki budownictwa drewnianego.
A na Targach Jesiennych wiciokrzew sobie jednak kupię.Dobrze przemyślę który,bo wybór bywa spory.
Jadziu-Jakuch-Mój "rozjazd"trwał dokładnie jeden dzień od 6.10 rano do 22.30.Takie uwarunkowania.Ale było przesympatycznie.
Olgo(Ogród Azy)-są już w sprzedaży cesarskie korony,na razie po 12 zł za cebulę,dużą cebulę.
Nękają nas gwałtowne burze z wyładowaniami i opadem dużym,średnim lub nikłym.
Tu dobiegają śpiewy harcerskie z Miasteczka skautowego na 100 lecie ruchu na Błoniach.
Jak co roku latem wpadają mniej i bardziej znajomi w drodze od do,pokazać miasto królów,ukulturalnić się itp.nakłada się na to permanentny remont trakcji tramwajowej i rozkopane różne ronda,a więc znaczne utrudnienia w ruchu.
Zyto-To dobrze,że wiciokrzewy jednak po trudach tegorocznej zimy odbiły.Niestety z powodów osobistych nie ode mnie zależnych nie dam rady Cię odwiedzić i zobaczyć tego naocznie.Przyjemnie było usłyszeć z miejsc gdzie przed laty z moim profesorem inwentaryzowałam zabytki budownictwa drewnianego.
A na Targach Jesiennych wiciokrzew sobie jednak kupię.Dobrze przemyślę który,bo wybór bywa spory.
Jadziu-Jakuch-Mój "rozjazd"trwał dokładnie jeden dzień od 6.10 rano do 22.30.Takie uwarunkowania.Ale było przesympatycznie.
Olgo(Ogród Azy)-są już w sprzedaży cesarskie korony,na razie po 12 zł za cebulę,dużą cebulę.
Ewuniu i ja byłam na grzybach i mam już cały litrowy słoik suszonych
mi już wystarczy na święta, ale jak tylko będę miała wolny dzień to znowu do lasu pójdę , bo ja to uwielbiam, chodzić i zbierać grzyby, (jeść nie ) i pewnie je oddam koleżance, bo po co mi tyle 
Zrobiłam jeden słoik pomidorków z własnego chowu
bo latorośl i m nie chcieli jeść 

Zrobiłam jeden słoik pomidorków z własnego chowu

- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Ewo dzięki za pamięć o mnie , ale ja mam cebule w kuchni i może jutro posadzę, to wystarczy.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewuniu
Z końcem sierpnia ( nie znam jeszcze dokładnie daty ) będę mieć konferencje w Krakowie . Może wtedy uda nam się spotkać ... bardzo bym chciała
Bo muszę Ci coś przywieźć

Z końcem sierpnia ( nie znam jeszcze dokładnie daty ) będę mieć konferencje w Krakowie . Może wtedy uda nam się spotkać ... bardzo bym chciała

Ewuniucieszę się że pobyt w Cieszynie był udany mam nadzieje że do jesieni jeszcze przyjedziesz zabrać zapomnianą Cieszyniankę, no i może coś jeszcze.Powinnaś posadzić ją już na nowym miejscu.Widzę również że kupiłaś sobie zaplanowany stolik i krzesełka składane akie jak chciałaś.Ja też pamiętam że pierwszą rzecz jaka kupiłam na działkę to ten biały stół i krzesała które do tej pory mi służą, a minęło już 19 lat.
- EwkaEs