Mój ogród od początku...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród od początku...

Post »

Sezon w pełni , więc aby nie odbiegać od ogrodu zanadto dokupiłem - zamówiłem sobie żuawaki , Iga ma je wspaniałe !!

Wokół dużo pracy fotek nie ma kiedy pstryknąć , więc pokażę moje tykwiątka , cały czas rosną ......

Obrazek.Obrazek.Obrazek
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marku, szok! :shock: Jeśli po roku Twój ogród tak wygląda, to co będzie za 5 lat?! :)
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LaViol pisze:Marku, szok! :shock: Jeśli po roku Twój ogród tak wygląda, to co będzie za 5 lat?! :)

co będzie ? ....... nie wiem :;230

to dzisiaj przedstawię mój front do zagospodarowania , co prawda aparat mi szwankuje , ale coś może wyjdzie ....

to część od strony południowej gdyż praktycznie taką posiadam w większości :

przy tarasie ma być docelowo - kwiatowo
Obrazek
dalej jest zamiar kącika z wrzosami , rh + azalie , brakuje jeszcze cyprysów mających zasłonić je od wiatrów

Obrazek
na środku planowałem rabatę z roślinami skalnymi , niestety ten pomysł wybiło mi z głowy słońce ... uratowało się tylko to co przysłoniła brzoza
ObrazekObrazek
część kupionych roślin rosnących obecnie byle gdzie będzie posadzona w okolicy brzózek
Obrazek

jest jeszcze część z posadzonymi roślinami która obecnie służy jako matecznik , niestety bateria padła , potem deszczyk....
a to od strony północnej , miało być inaczej , niestety pogoda wiosenna pokrzyżowała plany ...
[Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Marku jak dojrzeją te kalebasy to ja zamawiam kilka nasion :D
A jak tam orzeszki z cibory? Próbowałeś już?
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

markonix pisze:Alinko odnośnie jagód to zasadziłem eksperymentalnie ponieważ u mnie jest kiepska ziemia , wiem już że winogrona rosnąć nie będą ---- dlatego szukam innych roślin dla podniebienia :;230 stąd u mnie jagody , cibora oraz
Marku- rewizyta ;:63 ale masz pole do popisu- a rośliny z górnej półki ;:138 szkoda, że moi panowie cierpią na "glebowstręt"- dlaczego rezygnujesz z winogron- jak długo je uprawiasz? jak u mnie rosną to urosną u każdego- może po prostu nie trafiłeś na odpowiednie odmiany - ale z taką folia to Ty możesz mieć też z górnej półki. Moja mama ma jeden krzew- jak mówią fachowcy "labruska" tz.różowy o zapachu truskawki- z odchodzącą skórka i kompletnie zaniedbany- a jednak bez problemowy, bez ciecia, bez oprysków i ponad 100 kg owoców co roku. Szukaj odmiany dla siebie ja mam ok.20 i jeszcze nie wiem która najlepsza (nie wszystkie już owocują) ale mój ślubny uwielbia winogrona i aby zerwać ostatnie grona to nawet chciał ściąć 5m iglaka- na szczęście w porę zauważyłam go z siekierką ;:14 -kupiliśmy drabinę.
Szukaj odmian dla siebie :wit- zajrzyj na forum winogronowe- z Twojej okolicy silna grupa :uszy
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Marku, faktycznie "rozpostarcie" masz niezłe. Jest się gdzie pobawić :)
A to ciekawe, że skalne nie wytrzymały słońca. Przecież one z założenia znoszą dobrze słońce i małą ilość wody :roll:
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soczewka niestety nie znam odmiany tego fikuśnego dziwoląga , obok rośnie drugi i jest całkiem normalny ... ;:224

Zielona_Ania z nasionami nie będzie problemu , problem tkwi tylko aby je wysuszyć .....
cibora to troszkę inny problem , troszkę ją zaniedbałem , widziałem że są orzeszki w ziemi , ale jak będą smakować ..... :shock:

beatab lubelski niestety u mnie winogrona nie chcą rosnąć i już , uparły się i co zrobić ? w tym roku mają po jednej malutkiej kitce i to takiej że pewnie nic niej nie będzie.......
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i maluteńki przegląd ....
czerwienieje wreszcie chilli
Obrazek

i nie wiadomo dlaczego zaczyna gdzieniegdzie zakwitać pigwowiec ?
Obrazek.Obrazek
to efekt burzy która przeszla kilka dni temu , położyła kwiaty , połamała a one dalej kwitną..
Obrazek

pomimo chęci magnolia wypuściła dwa kwiaty jednak jak w poprzednim roku szybko rozkwitły jeszcze szybciej zbrązowiały...
ObrazekObrazek[/url]
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marku widzę , że w taką upalną pogodę najlepiej schować się w domu :lol: to tak jak ja :uszy A zdaje się u Was jeszcze cieplej ;:224
Masz rękę do roślin :uszy pigwowiec znów kwitnie i magnolia ;:108 a u mnie ani jedno, ani drugie :;230
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu bardzo u nas gorąco i duszno , na tarasie miałem ostatnio 53 stopnie , bylem w szoku jak zobaczyłem skalę termometru gdy się oparło słońce , nie nadążam podlewać szczególnie tykw , które piją jak smoki i rosną i rosną...

Obrazek..Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podlewaj, bo urokliwe są niezmiernie :uszy ja się schowałam w klimatyzowanej sypialni i tylko zaglądam czasem co tam słychać w upałowni.
53 na słońcu, to w cieniu ze 35? Iście afrykańskie klimaty ;:3
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

markonix pisze:
beatab lubelski niestety u mnie winogrona nie chcą rosnąć i już , uparły się i co zrobić ? w tym roku mają po jednej malutkiej kitce i to takiej że pewnie nic niej nie będzie.......
Marku-ile lat masz te winogrona??one muszą się rozrosnać, dobrze ukorzenić i ok.4 roku ruszają niektóre (mój mąż broni przed sekatorem to rosną mu na iglakach- na oko ok.10m) ale to bardzo nie fachowe :oops: :oops:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Piękne papryczki. A pigwowiec i u mnie wypuścił kilka kwiatów, widać taki sezon dziwny mamy.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Marku o matko jakie masz piękne tykwy, ja ich posiałam w tym roku i przez te u nas deszcze wszystkie mi zgniły ,a tak mi się podobają.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Piękne te tykwy :D Oj chyba się nimi zainteresuję. Czy one muszą się piąć do góry?

pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”