Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

To powiedzcie mi co w takim razie zrobić jak na moich mieczykach pojawił się biały nalot, na liściach nie na kwiatach. No i zakwitł tylko jeden. :roll:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pamiętam jak kwiatkiem się jedna zainteresowała :roll: a teraz to one po prostu bardzo Ciebie polubiły i tylko sprawdzają stan obuwia :;230
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Zdjęcie kurkowe świetne - one chyba bardzo lubią się obfotografowywać :;230 Dziurkacze...
A fotorelacja choć skromna ilościowo, ma nad wyraz interesujace treści - uwielbiam takie zdjęcia, tym bardziej, że cudnie przecinają przestrzeń mieczyki ;:224
;:196 :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, ogród masz ze brak mi slow! zauważyłam patisony zastanawiam się co z nimi robisz, i nawet uprawiasz pieczarki :shock:
Kurki genialne, sledze z ciekawością co u nich słychać. widzę ze ci obskubują buty, kurcze mam identyczne jak ty, następnym razem je założę zobaczę czy będzie taki sam efekt !
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Majeczko, na to wygląda :;230 Sprytne są i dociekliwe, wszystko muszą obadać.

Izuś, treściwa, prawda? Moje zainteresowania w pigułce pokazane.

Gosiu, nalot da się zetrzeć palcami? Takie białe to mi się kojarzy tylko z mączniakiem prawdziwym. To są nowe bulwki czy miały już kilka lat? Bo one mogą się wyradzać, z kwitnieniem kłopot a i zamierać potrafią po kilku latach.

Pamelko, wszystko sprawdzają, stan obuwia, czy pasek dobrze zapięty (jak kucnę), czy spodnie dobrze leżą. Czy z mojej ręki jedzenie jest smaczniejsze niż z karmidła, czy tam gdzie akurat idę nie ma czegoś lepszego do zjedzenia itd :;230

Ach Aniu dziękuję ;:196 Mieczyki wyjątkowo się udały, najwyższy ma ok 1,5m wysokości :)

Witaj Gosiu 22 :wit Bardzo mi miło że wpadłaś z wizytą. Te nasze kurki to wszystko sprawdzają pod kątem jadalności :D Twoje jako że młode, pewnie są bardziej nieśmiałe, ale potem zobaczysz :lol: co może wymyślić kura. Patison ostatnio poszedł do leczo. A dzisiaj robiłam do słoiczków cukinię na słodko. Ma być potem do ciast i deserów.

Zaczynam urlop. A może powinnam napisać: Zaczynam urlooooooop ;:138 ;:114
Ten radosny fakt uczciłam właśnie toastem z likieru cytrynowego. Ten zacny grecki trunek kolorem jako żywo przypomina płyn Ludwik. Uczucia są więc ambiwalentne :;230 .

Dzisiaj zdjęcia musiałam robić już z lampą, więc są takie sobie, ale obiecałam rutę to i słowa dotrzymuję:
To właśnie moja ruta. Po prostu muszę bardziej uważać.
Obrazek

Przyplątał się taki mieczyk
Obrazek

Cantedeskia mnie bardzo miło zaskoczyła, z dwóch kłączy wypuściła kilkanaście kwiatów, które pięknie się trzymają. Świetna roślina patiowa.
Obrazek

Lantana zaczyna skromnie
Obrazek

Mój majowy ogródek w pełnej krasie. Wyszła istna kakofonia kolorów, ale o to chodziło.
To takie nawiązanie do dawnych ogródków wiejskich :)
Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No, kolorowo! Tak właśnie powinno być! A po mojej kalli zostało już tylko wspomnienie, ciekawe, czy uda mi się ją przezimować...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

No to należy powiedzieć: udanego urlopu i wielu wrażeń (szczególnie tych we wschodnim regionie kraju) :;230
I jeszcze jeden ludwiczek dla podtrzymania błogiego nastroju :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Gdzie tam kakofonia? To koncert na cześć pełni lata :D
Rety :D jak się wybija ten żółty przyplątany mieczyk :D Bez niego byłaby dziura :!:

Zdradziecka ruta w zmroku się czai...

Wielkie gratulacje z inauguracji urlopu. Trzynasty piątek miewa dobre strony :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, wspomnienie ? A moje twardo kwitną. Mam jeszcze trzy, ale ta jest najładniejsza bo miała najwięcej światła. A kolorom Twojego pola to i tak nic nie dorówna :lol:

Pamelko ;:136 Muszę ostrożnie z Ludwiczkiem, bo jutro skoro świt wyruszam na hurtowy zakup ogórków do przetwórstwa.

Izuś, pięknie to ujęłaś :D Koncert, taki na ludową nutkę.
A mnie to nigdy szczególnie nie przeszkadzało, że w piątek może być trzynastego. Każda data jest dobra jeśli rozpoczyna weekend lub urlop :;230
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Hy, nie nam tej roślinki (ruty) Odpoczywaj Aniu długo na tym urlopie ale zaglądaj do nas. I nie daj się OGÓROM! :;230
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

[quote="Zielona_Ania

Muszę ostrożnie z Ludwiczkiem, bo jutro skoro świt wyruszam na hurtowy zakup ogórków do przetwórstwa.

A cóż to za urlop na ogórki :shock:
Mam nadzieję, że nie będziesz odpoczywała przy pracy :;230 Miłego urlopu Aniu :wit
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, Olu dziękuję ;:196 Na pewno odpocznę. Jednak ogórki to teraz pilna rzecz. Udało się dzisiaj zakupić 50kg, więc wielkie kiszenie przed nami. A w poniedziałek ruszam w Polskę :heja
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

50kg, jejku ale dużo , ile ci wyjdzie szkiełek? To zapewne na cala zimę? I życzę udanych wakacji, szczególnie pięknej pogody!
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Obrazek
Wspaniale prezentuje się Twój ogród. Te kolory, zapachy, wspaniałe kwiaty dalie, mieczyki, cynie... Taki sielski, przytulny, przywodzący wspomnienia z dzieciństwa, gdy w powodzi kwiatów znajdowało się ukryty krzak porzeczki oblepiony długimi gronami czerwoniutkich koralików...

Aniu, życzę Ci miłego urlopowania, pięknych widoków i wspaniałych wrażeń.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Proszę bardzo Igorze :wit Kurki chętnie pozują. A jeszcze przez ostatnie dni "tresuję" jedną z leghornek i wieczorem z grzędy frunie na moją wyciągniętą rękę. Nawet się raz do snu zaczęła układać, co musiałam delikatnie wyperswadować. Jestem taki prawie sokolnik :;230

Gosiu, to zapas na cały rok :D Dużo kiszonych ogórków u nas się zjada, bo i zupę bardzo lubimy i sałatki i do chleba. Dziękuję za wakacyjne życzenia, na pewno zdam relację z wyjazdu :)

Asiu, bardzo dziękuję ;:196 i za opinię o ogródku i za życzenia wakacyjne. Ogródek ze zdjęcia zakładałam w maju, rosną tu m.in. byliny od Halinki, Adama, Asiuli z wyspy i Andzi, cukinie z nasion od Oli. Sama wysiała się rudbekia i wilec. Tak że ten zakątek jest wypadkową działań forumków i natury, a ja skromnie tylko przygotowałam miejsce :lol:

Jako że jutro pora ostatecznych przygotowań wyjazdowych, dzisiaj ostatni przed wyjazdem wpis na forum. Nie będzie mnie zaledwie tydzień. W tym czasie będę podziwiać polodowcowy krajobraz Suwalszczyzny, polować na skanseny i inne ludowe atrakcje, no mam nadzieję na miłe, wakacyjne spotkania towarzyskie.

Teraz jeszcze biegnę zarobić ciasto na chleb, będzie do pieczenia rano.
Pozostawiam do wglądu ciepłe kolory, życzę wszystkim gościom miłego tygodnia ;:196 i "do zobaczenia" :wit

Coś dla ciała i dla ducha
Obrazek

Begonia
Obrazek

Kolejny mieczyk :)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”