STASIU ,dziękuje za troskę .

Do domu dotarłam ,chociaż nie obyło się bez małych przygód .

Czekam na Ciebie .Mam nadzieję ,że plany nie ulegną zmianie .
LUCYNKO ,już pora myśleć o jesiennych zakupach cebulowych . :P
PITERKU pewnie ,że paprocie trzeba mieć .Nie wiem tylko dlaczego tak długo zwlekałam z ich zakupem .Teraz pora rozejrzeć się za innymi odmianami .

Mam jeszcze Języcznik zwyczajny ,,RAMOCRISTATUM,, ,ale coś mnie chyba nie lubi ,bo marnieje w oczach .Usychają mu gałązki ,już niewiele z niego zostało .Kupiłam go jako dorodną ,dużą sadzonkę .Nic nowego nie wypuszcza ,a stare listki brązowieją i usychają .Czy on może jakiś kapryśny ,czy to ja stworzyłam mu nieodpowiednie warunki .

Rośnie w mocnym półcieniu ,ma wilgotną próchniczną glebę .
KRYSIU ,nie kupiłam wcale tak wiele .Śmiało po mojej wizycie można było jeszcze zrobić zakupy .

Miałam chęci jeszcze na inne roślinki ,ale musiałam mieć na uwadze to ,że będę wracać do domu autobusem .
IZO ,odpowiedziałam na Pw .
MARPO ,sprytna jesteś

.Muszę Ci to przyznać ,ale nie wiem jak długo tak wytrzymasz .
IGOR ,ja już przestałam zapisywać swoje chciejstwa,bo nie była bym w stanie z takim grubym zeszytem wszędzie jeździć .Miejsca mam sporo ,pamięci troszkę jeszcze też ,więc na razie mogę kupować co mi się podoba .Mając na uwadze tylko to, czy będę w stanie stworzyć danej roślince odpowiednie warunki .
PITERKU ,życzę dalszych udanych polowań ,na swoje wymarzeńce .
JOLU ,szukaj .Wiele odmian paproci jest łatwo dostępnych .Gorzej z rarytaskami dla kolekcjonerów .
BABOPIELKO ,pisałam już wielokrotnie,że jak na razie to miejsca mam tyle ile chcę .W okół mnie są gminne nieużytki i ja je powolutku zagospodarowuję .Jest tego na prawdę sporo i widzę ,że już nie daję rady wszystkiego obrobić .Chwasty mnie wyprzedzają .Tym bardziej ,że do pracy w ogrodzie jestem sama .Nikt z rodziny nie pomaga.Wszyscy pracują zawodowo i twierdzą ,że ogród nie jest im do niczego potrzebny .Nawet koszenie jest na mojej głowie . Dzisiaj kosiłam przez1,5 godziny bez przerwy .
GENCJANO ,przy OB ,jest fajny sklepik .Na pewno z pustymi rękami nie wyjdziesz .