Moje małe królestwo - piku
Witaj Piku
Ach te Twoje roślinki muszę Cię bardzo kochać, jeśli jeszcze teraz pokazują swój urok. To takie malutkie "radości" na jesienne dni. U mnie zakwitł pierwiosnek...też się ucieszyłam z tej niespodzianki.
Pozdrawiam bardzo cieplutko

Ach te Twoje roślinki muszę Cię bardzo kochać, jeśli jeszcze teraz pokazują swój urok. To takie malutkie "radości" na jesienne dni. U mnie zakwitł pierwiosnek...też się ucieszyłam z tej niespodzianki.
Pozdrawiam bardzo cieplutko
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
oj Wiesiu ale cudnie u ciebie,masz taki śliczny ogród,ja mam białą gaurę i wiosną ją posiałam a jesienią już kwitła wię nawet u mnie szybko rośnie...
widziałam też u ciebie wyśnioną goryczkę czy w przyszłym roku będziemy mogły się wymienić jakimiś bylinami?a może pozbieramy nasionka?ja dopiero wiosną zacznę urządzanie swojego ogrodu...
wiesiu a złotlin to kupowałaś czy sama rozmnażałaś?
widziałam też u ciebie wyśnioną goryczkę czy w przyszłym roku będziemy mogły się wymienić jakimiś bylinami?a może pozbieramy nasionka?ja dopiero wiosną zacznę urządzanie swojego ogrodu...
wiesiu a złotlin to kupowałaś czy sama rozmnażałaś?
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
chryzantemka ładna ale co do brania jej do wazonu to ja bym sie nie śpieszyl za bardzo gdyż chryzantemy mają dosyć specyficzny zapach - ale za to cieszą pięknymi kolorami w niemalże pełnej palecie barw 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Bożenko
Bardzo lubię roślinne wymiany więc zapraszam na wiosnę. Złotlina rozmnożyłam z gałązki od sąsiadki
Jolu-chryzantemki miałam dwie, jedną w donicy i ta już cieszy moje oczy w domu, a drugą w gruncie i ta właśnie przebija się przez śnieg
Karolu-chryzantemy oprócz tego że są pięknymi kwiatami mają sporo innych pozytywnych cech dla których warto trzymać je w domu( mimo niezbyt ciekawego zapachu), a jak się ich nie trąca to nie jest wcale taki uciążliwy
A to moja dzielna chryzantemka

Jolu-chryzantemki miałam dwie, jedną w donicy i ta już cieszy moje oczy w domu, a drugą w gruncie i ta właśnie przebija się przez śnieg

Karolu-chryzantemy oprócz tego że są pięknymi kwiatami mają sporo innych pozytywnych cech dla których warto trzymać je w domu( mimo niezbyt ciekawego zapachu), a jak się ich nie trąca to nie jest wcale taki uciążliwy

A to moja dzielna chryzantemka

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu ja tylko powiedziałem że mają specyficzny zapach
a to nie jest równożnaczne ze słowem śmierdzą :P po prostu mi i mojej rodzinie ten zapach nie odpowiada

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ta gazania to prawdziwa bohaterka

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie